Тема за бирата.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Каква бира пиете?

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 апр 2016 8:21

Покрай рекламата на Ариана, че вече имала 0% царевица, реших да я пробвам... Изпих 6 бири и на следващия ден ме цепеше глава, все едно съм изпил 2 бутилки фалшиво уиски... :thumb_down Българската бира не е бира.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Пет 08 апр 2016 8:57

Хаха що не си пиеш каквото си пиеш по-принцип ами експериментираш, предното лято взех от българския магазин две двулитровки Бг бира (марка няма да споменвам) и си ги изпих докато правихме грил на двора.На следващия ден не можах да си отлепя главата от възглавницата - тежеше и болеше все едно ме е ритнал кон.

Една историйка без Царевица :mhihi :mhihi : На На 5 юли 1294 г. по заповед на епископа на Фрайзинг и Баварския херцог е основан манастир на Ордена на Августинците в който варят бира за собствени нужди.През 1328 Монасите-августинци получават възможност да продават своята бира благодарение предоставеното им от краля на Бавария право на производство и продажба на бира под марката Augustiner. Бирата Augustiner се продава в собствената манастирска бирария наречена "Аугустинер Брау-Шенк". Освен това манастирът е освободен изцяло от заплащане на всякакви данъци като награда за произвежданата от него висококачествена бира. И така до днес.Понастоящем Augustiner е единствената пивоварна в Мюнхен, която продължава да произвежда своята бира в дъбови бъчви, което придава на пивото особен и неповторим вкус. За производството се използва ечемик от най-добро качество от собствено производство, а също така алпийска вода от собствен водоизточник с дълбочина 230 метра.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 08 апр 2016 11:01

Много хубаво, обаче не се изнася извън Германия. Освен това имат някаква драма със суровините в момента: https://bforbeer.wordpress.com/2016/02/ ... %B8%D1%86/

ПС: Минал съм изцяло на Grolsch в последно време.

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Пет 08 апр 2016 11:36

Стара работа, новинарските емисии гръмнаха за два дни и после се усетиха какви глупости пишат.Иначе пък в България има избор на Чешка бира която тук липсва :c020 Pilsner Urquell и Budweiser са доста добри!

Резултатите показват, че най-високо съдържание на глифозат е в Hasseroder (29.74 микрограма на литър) при максимално допустима норма за водата от 0,1 микрограма на литър! Най-ниско присъствие на канцерогенния пестицид пък се забелязва в Augustiner Helles – 0,46 микрограма на литър, като и това количество надвишава нормата.
От Асоциацията на германските пивовари не отричат наличието на глифозат, но са категорични, че замереното съдържание не е опасно за здравето на потребителите. Цитиран е дори Германският институт за оценка на риска, според който, за да има негативен ефект, трябва човек да пие по 1000 литра на ден от тази бира.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Пет 08 апр 2016 13:06

siso_k написа:
Изображение

От любопитсво я тествах миналата година.
Просто отвратителна.
Мисля да пробвам новата им,Старо пиво ли беше,нещо такова.
Иначе Бургаско и Каменица Светло.Което е кажи-речи едно и също,в един завод ги правят.
До скоро залагах на местното производство,Леденика Специал,но я развалиха.
Тази Лидл-ската,Перленбахер също ми допада.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 08 апр 2016 13:23

AugustinerFan написа:Стара работа, новинарските емисии гръмнаха за два дни и после се усетиха какви глупости пишат.Иначе пък в България има избор на Чешка бира която тук липсва :c020 Pilsner Urquell и Budweiser са доста добри!

Резултатите показват, че най-високо съдържание на глифозат е в Hasseroder (29.74 микрограма на литър) при максимално допустима норма за водата от 0,1 микрограма на литър! Най-ниско присъствие на канцерогенния пестицид пък се забелязва в Augustiner Helles – 0,46 микрограма на литър, като и това количество надвишава нормата.
От Асоциацията на германските пивовари не отричат наличието на глифозат, но са категорични, че замереното съдържание не е опасно за здравето на потребителите. Цитиран е дори Германският институт за оценка на риска, според който, за да има негативен ефект, трябва човек да пие по 1000 литра на ден от тази бира.

Съгласен с чешките бири, но не точно с тези 2те. :mhihi Моделите в бутилки за доферментация на Bohemia Regent и Козел са ми фаворити от там. :icon_razz

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 08 апр 2016 17:40

Някои ги боляла главата-по-помалко,де! Който не може да се къпе-да не се съблича.И мен ме цепи кратуната като прекаля...За това предпочитам да изкарам на твърдо гориво.Иначе на мен пък си ми харесват родните бирички-всичките,особено като са поизпотени...

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 08 апр 2016 18:11

Ей как обичам да си отворя форума и някой да ми дава наклон колко бири да пия. :bowdown :bowdown :bowdown

А тебе щом те цепи главата - недей да прекаляваш с ментетата. Мен от качествен алкохол глава не ме боли.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пет 08 апр 2016 18:16

Нашата бира......е с почти еднакъв вкус за всички марки. Мирише на минерална водица. Лъжа се с Астика и Леденика.....но е бълвоч - малко понамирисва на хмел. Хайнекен и Амстел тоже е бълвоч - бира без вкус. Скоро прочетох , че от икономии я правели от.....царевица вместо от хмел. Нищо чудно. Ако знаете чешката бира какъв ароматен вкус има на хмел.......ох , заболя ме корема от мъка.............Ха наздраве ! :beer

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 08 апр 2016 18:36

Аз си цоцам вайнщефан вайс, добре че е "Халбите", та да я открия.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Пет 08 апр 2016 19:03

"Пиринско" , "Шуменско" ...... , ама виж от миналото лято съм на "Бургаско" :mhihi , екстра е :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пет 08 апр 2016 20:32

В последно време наблягам на Пиринско. Бургаско не съм пил с години, но трябва да го пробвам как е след като толкова го хвалите. :biggrin :beer

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пет 08 апр 2016 20:49

Единствената бира от която зверски ме е боляла главата на другия ден ( с уговорка че може и да не е от марката ,а от количеството) беше Каменица светло "двулитровка". Тая година дали щото рязко се стопли времето,но от около месец насам всеки ден адски ми се допива бирка по някое време.... Пробвах Ариана,Загорка и ШУМЕНСКО.Засега нямам проблем в "горния етаж" .
миналата седмица имаше промоция на Кайзер(кенче) на Билла-страхотна бирка...Когато е студена и без мезе върви в горещото време... :biggrin

Потребителски аватар
logrus
Автомобил: Passat B3
Двигател: 06.1989

Мнениеот logrus » Пет 08 апр 2016 21:14

Аз съм на Каменица и нямам оплаквания - 1-2 бутилчета (2л.) вечер и съм си ОК.
Ако не бяха съсипали Астика-та щях да продължавам да си я пия нея, ама сега не струва.
А иначе Туборг - ама от истинския, който не се прави у нас.

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Пет 08 апр 2016 22:38

Аз много не съм фен на бирата, но опитах една, която се казва Hoegaarden. Белгийска е, купих я от Била. Според мен най-хубавата, която съм пил. Проблема е, че вече я няма в Била. Някой знае ли дали може да се намери в други големи вериги хипермаркети, или да търся по-специализиран магазин ?
Прикачени файлове
zoom.jpg

Върни се в “ОФФ-Топик - други”