Пазарна цена на ударено МПС
Пазарна цена на ударено МПС
Здравейте, някой знае ли как се определя пазарната цена на голф 2 1987 год. Имах инцидент и купето ми е усукано и няма смисъл да се изправя и очаква след огледа на застрахователите да я обявят за тотална щета и да ми я изплатят като пазарна цена и се чудех колко мога да получа?
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re: Пазарна цена на ударено МПС
Сумата която застрахователя ще ти изплати може и да е по-малко от тази,която ще получиш от някоя автоморга. За 29 годишна кола ще ти дадат възможно най-малка сума. Едва ми ще е повече от 200-300 лева.
Ицку® написа:Сумата която застрахователя ще ти изплати може и да е по-малко от тази,която ще получиш от някоя автоморга. За 29 годишна кола ще ти дадат възможно най-малка сума. Едва ми ще е повече от 200-300 лева.
А ако е обяват за пълна щета после ще мога ли да я продам на части?
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
В случая обезщетението следва да се определи, като от действителната стойност на автомобила се извади стойността на запазените части. Действителната стойност се определя по метода на пазарните аналози - простичко казано влизаш в мобиле.бг и от всички оферти на автомобили с характеристиките на твоя смяташ средно аритметично. Запазените части според зависи от случая варират - да кажем в твоя случай може да са около 20-30%.
Ицку® написа:Сумата която застрахователя ще ти изплати може и да е по-малко от тази,която ще получиш от някоя автоморга. За 29 годишна кола ще ти дадат възможно най-малка сума. Едва ми ще е повече от 200-300 лева.
Чак 200-300 лв няма да е. Все пак за ГО ли става дума - едва ли ще е каско? Застрахователят като плаща тотална щета обикновено прибира колата и си я продава сам (на морга). Поне така става при каското.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Колега моето мнение е да небързаш. Един колега от работата го блъснаха миналата зима 2014г и по граждаска му изплатиха тотал щета 1780лв. Колата беше ауиди 80 1988г. Също колата си остана за него. Вярно е 3, 4 пъти му правиха отледи, парите ги взе след 6 месеца ама за тея пари си заслужаваше. Чесно казано аз не му вярвах докато не донесе дoкументите. Естесвено после яко черпи
Последна промяна от tomata на Пон 11 апр 2016 9:35, променено общо 1 път.
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
ще вземеш 800-900лв и колата ще остане за тебе
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
И моят съвет е да не се бърза,парите няма да са под 1000-1200 лева.Няма значение ,че е голф 2 или че няма каско.На баща ми 80-ката като я блъснаха миналата година за врата,калник и мигач му платиха 480 по гражданска
при толкова стара кола излиза, че е по-изгодно човек да я "подложи" 2-3 пъти. Винаги може да намериш някой наперен комплексар с ГО, който бърза и нахалства по улиците. Айн цу цвай цу драй в Надин.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Трябва да си носи бокс за всеки случай :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”