Тема за бирата.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каква бира пиете?
В хипермаркет Хит я има на цена 2.29 лв.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
И във фантастико съм я мяркал напоследък.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове, пийте домашна бира, от нея глава не боли
По-долу последните ми две бири - едната стаут, другата амбър ейл!
P.S. В момента ферментира светъл Пейл Ейл, който в сряда трябва да бутилирам

P.S. В момента ферментира светъл Пейл Ейл, който в сряда трябва да бутилирам

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета,реших тая вечер да рискувам с промоциите на Billa.Купих промоционално печено пиле от топлата витрина-добро е на размер и на цена.Загорката -2л.в момента е на 2.19лв.
Жена ми прави много хубав сос "дьо шанел" или нещо от тоя род.Добавя и чеснов сос .
Късаш пиленце,топиш в сосчето и преглъщаш с Загорка.Преди това една шопска с грозданка.
Засега -никакъв шанс да ми "пуши" главата.Мисля че засега Загорката не е за подценяване.
За утре съм поръчал в един нов сладкарски цех в града една тарелка еклери.Ако и с това мезе не ме боли глава ,значи тая година Загорката е на ниво.
Жена ми прави много хубав сос "дьо шанел" или нещо от тоя род.Добавя и чеснов сос .
Късаш пиленце,топиш в сосчето и преглъщаш с Загорка.Преди това една шопска с грозданка.
Засега -никакъв шанс да ми "пуши" главата.Мисля че засега Загорката не е за подценяване.
За утре съм поръчал в един нов сладкарски цех в града една тарелка еклери.Ако и с това мезе не ме боли глава ,значи тая година Загорката е на ниво.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Загорка-та става, но в стъкло. Тия пластмаси - тц.
Има разлика.
Има разлика.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Колега, опитай да пиеш бира от стъклени бутилки и ти гарантирам, че повече няма да искаш да помислиш за PVC.
Дълго време и аз живях в заблуда. Не случайно в Германия понятие бира в PVC не съществува. Просто там хората са се научили да пият хубава бира, която няма как да бъде в PVC бутилка.
Дълго време и аз живях в заблуда. Не случайно в Германия понятие бира в PVC не съществува. Просто там хората са се научили да пият хубава бира, която няма как да бъде в PVC бутилка.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Знам бе хора,знам че най-добрата бира ,авангардът на почти всяка марка се бутилира в стъкло по 0.5л.Ни повече ,ни по -малко.Следват кенчетата и накрая компромисния вариант -PVC.Искам да кажа че една марка щом е обърнала внимание и на компромисния си вариант,значи има пазарни амбиции,което за нашата страна е добра новина.
Лично аз не съм голям "бираджия",но различавам добрата и вкусна бира от масовата "боза" ,която за съжаление масово се пие в БГ главно заради ниската си цена.
Като шуменец очаквам с нетърпение да излезе на пазара новото старо ''Шуменско специално" от 300мл. в стъкло-прочутите "бомбички" ,"дупенца" и тем подобни.Може би една от първите бири в света разчупващи стандарта -300мл. в стъкло.Дано е това,което беше някога и което "отваряше" и железни врати с името си...
Лично аз не съм голям "бираджия",но различавам добрата и вкусна бира от масовата "боза" ,която за съжаление масово се пие в БГ главно заради ниската си цена.
Като шуменец очаквам с нетърпение да излезе на пазара новото старо ''Шуменско специално" от 300мл. в стъкло-прочутите "бомбички" ,"дупенца" и тем подобни.Може би една от първите бири в света разчупващи стандарта -300мл. в стъкло.Дано е това,което беше някога и което "отваряше" и железни врати с името си...

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Разни пилета,тука,сосове,шопски салати...потекоха ми лигите -аиде наздраве!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Много хубава бира...

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
За мое най-голямо съжаление от българските бири вече мога да пия само Загорка Ретро. Разглези ме явно.
Чат пат и Бургаско, ако се наложи. Всичко останало стана един ужасен, сладникав бълбоч.
Дано след резултатите от миналата година всички се позамислят малко и се върнат към правенето на истинска бира.
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/03/22/2728071_zagorka_otchita_blizo_15_rust_na_prihodite_prez_2015/
Други наблюдения:
1. След 5 и нагоре броя Загорка ретро на другия ден се чувстваш супер. Нищо подобно при други марки. Най-зле се чувствам след наливен Старопрамен.
2. Пиринското беше ок, в момента имам чувството, че е най-зле. Опитайте след Загорка ретро и изживейте шока на живота си.
3. Вносните бири са друга тема.
4. Чакам новите "ретро" предложения. Каменицата става(ретрото е по-хубаво), но с по-малкото количество за същата цена се самоубиват.
П.П. Изказвам лично мнение. Най-много харесвам горчива, газирана, светла бира - lager.
Оценявам и харесвам ale, stout, porter, но това е друга бира :)
Чат пат и Бургаско, ако се наложи. Всичко останало стана един ужасен, сладникав бълбоч.
Дано след резултатите от миналата година всички се позамислят малко и се върнат към правенето на истинска бира.
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/03/22/2728071_zagorka_otchita_blizo_15_rust_na_prihodite_prez_2015/
Други наблюдения:
1. След 5 и нагоре броя Загорка ретро на другия ден се чувстваш супер. Нищо подобно при други марки. Най-зле се чувствам след наливен Старопрамен.
2. Пиринското беше ок, в момента имам чувството, че е най-зле. Опитайте след Загорка ретро и изживейте шока на живота си.

3. Вносните бири са друга тема.
4. Чакам новите "ретро" предложения. Каменицата става(ретрото е по-хубаво), но с по-малкото количество за същата цена се самоубиват.
П.П. Изказвам лично мнение. Най-много харесвам горчива, газирана, светла бира - lager.
Оценявам и харесвам ale, stout, porter, но това е друга бира :)
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Една интересна класация на mann.tv за най-добра бира в Германия за 2015 : http://www.mann.tv/lifestyle/freizeit/ihr-habt-gewaehlt-die-10-besten-biere-2015-238978.html
Интересното че е не се споменават марки като: Erdinger, König Ludwig, Ayinger, Löwenbrau, Spaten, Paulaner, Hacker-Pschorr и др.
Интересното че е не се споменават марки като: Erdinger, König Ludwig, Ayinger, Löwenbrau, Spaten, Paulaner, Hacker-Pschorr и др.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
E нормално да не ги споменават, щом Битбургер-а е на осмо ли, девето място ли беше... А ми е любимата бира.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Vlad777 написа: Не случайно в Германия понятие бира в PVC не съществува.
Съществува и още как, колкото и да бях изненадан. аз лично съм купувал бира в PVC в Aldi Мюнхен. Но една и съща марка ако е в стъкло струва евро и кусур, а ако е в PVC струва само кусур.

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Само като чуеш, че е в Алди и ти става ясно защо е там ;) Те се водят едни от най-евтините магазини в Германия.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Това е класация на база на някакво гласуване сред потребителите. То и тук ако пуснем анкета сигурно всички ще гласуват Ариана, Пиринско и Загорка най-хубавите бири на света...AugustinerFan написа:Една интересна класация на mann.tv за най-добра бира в Германия за 2015 : http://www.mann.tv/lifestyle/freizeit/ihr-habt-gewaehlt-die-10-besten-biere-2015-238978.html
В Aldi в Германия не си спомням да съм бил, но в Австрия на Worthersee PVC няма. Няма и в специализираните магазини в Германия за напитки, нито в Кауфланд в Германия видях.Volkswangel написа:Съществува и още как, колкото и да бях изненадан. аз лично съм купувал бира в PVC в Aldi Мюнхен. Но една и съща марка ако е в стъкло струва евро и кусур, а ако е в PVC струва само кусур.Vlad777 написа: Не случайно в Германия понятие бира в PVC не съществува.
В България хем ни е скъпа бирата, хем е гадна

Върни се в “ОФФ-Топик - други”