Polo variant 6n1 1,9sdi волана тресе

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Polo variant 6n1 1,9sdi волана тресе

Мнениеот cekoman » Чет 07 апр 2016 9:12

Иначе забравих да кажа,че старите дискове бяха доста истънели само от вътрешната страна по равно и двата( вентилирани) !Дисковете бяха толкоз ръждясали,че се бяга смалили от 239 на 234 мм!Иначе това дрънчене на единия спирачен апарат си го има,пластините на накладките си стоят и като мина през неравност всеки се обръща по улицата!Иначе едната главина нямаше изобщо ръжда,но я затрихме малко с четката ,а другата забравих да погледна в ръцете на майстора дали преди да сложи диска има ръжда,та се чудя сега дали да свалям да видя!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 12 апр 2016 15:36

При мен тресенето се пооправи кат осмених лагерите на предните два шенкела, остава да мина и джантите на изправяне и се надявам да няма такива пулсаций. А преди като вдигна 80-90 волана едвам се държеше.

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 12 апр 2016 16:27

А на кое точно се казва шенкел и скъпи ли са лагерите и трудно ли се сменят!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 12 апр 2016 16:39

Аз намерих колесен лагер ( май е същото),но къде стои този лагер,не е лагер на главината нали

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Вто 12 апр 2016 17:20

Там освен лагер на главината няма друг-другия е в дифа.Колесни лагери,шенкели.... :screwy :gruebel :no

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 12 апр 2016 17:46

Лагер на главината съм сменявал единия,но колегата казва лагер на шенкел!А като напиша в нета лагер на шенкел ми излиза "колесен лагер" 19 лв за моята кола!По картинката ми прилича на лагер на главината,но има и разни други джаджи към него!Прочетох тук във форума за някакъв клубен сервиз в Герман и мисля като събера парички да опитам като за последно там,но няма да е скоро!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 12 апр 2016 17:55

Иначе при смяната на дискове спирачния апарат не можа да влезе и майстора ряза тази гума или хартия на накладките от външната страна,искаше да реже и тези гумените пръстени на спирачния апарат отвътре!Ужас,не знам какво направи набута го там,имам си пластини на накладките но си дрънчи ужасно като преди!Аман и от майстори...

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Вто 12 апр 2016 20:18

Нямам думи...Аз също не съм мн.голям разбирач-за по-сложните неща се обръщам към майстор-проверен.Бегай към клубния мастер и му разкажи всичко от началото и вс което е правил ''твоя''майстор за да може да се ориентира човека кой-какво е надробил...

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 13 апр 2016 9:05

Значи, Аз смених ето тези лагери https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
който се слагат на това нещо https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... mrc&uact=8
По рано (миналата есен) отварях скоростната кутия и смених и нейните лагери. Дисковете за сега не смятам да ги пипам, ще видя първо с джантите какво ще стане.

А този майстор защо не го смениш, защо е рязал разни неща, мале мале?

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 13 апр 2016 9:31

Шарнирите как са? При мен имаше тресене на волана и се оказа шарнир. Първия майстор, който я гледа, не можа да открие проблема. Следвщия видя, че шарнира се е разбил, сменихме го и вече 3-4 години няма тресене :th_up

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 02 авг 2016 17:49

Здравейте колеги,може би си мислите ,че всичко Ок вече понеже не съм писал скоро:) ,но не е така!Вслушах се в съветите на всички,смених шарнири,дискове,полуоски ,реглажи и какво ли още не но няма ефект!И сега отново съм на изходна позиция и започвам пак от гуми и джанти!Значи откакто сложих летните гуми и джанти търсенето е ужасно!Вчера ходих до София пак при прехвален майстор,човека се съмняваш в във вътрешно каре!Вдигна я запали я вдигна над 100 км гумите и джантите подакачаха,амортесьорите също,цялата кола се тресеше!Каза и отсече гуми и джанти това е!Ок как се разбира че са гуми и джанти като колата няма съприкосновение с пътя и пак се тресе цялата!

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 02 авг 2016 18:01

Значи със зимния комплект гуми и джанти тресе,но по малко,с летния е ужасно!Докато карах на връщане ми правеше впечатление,че като подам газ намалява,като изключа от скорост също по намалява!Най силно се усеща на скорост като пусна педала на газта!Прибрах се в Благоевград,изнамерих един приятел с голф 3 и му изкарах от мазето неговите 13 ки зимни!Сложих ги на моята карах по магистралата до Дупница и колата заспа,обаче като позагряха явно на връщане пак започна трептене във волана,но не е като това което аз го имам,а съвсем леко като на 20% от това което имам!Та въпроса ми е понеже зимните гуми са по меки и с мойте зимни го има,а с неговите почти не се усеща възможно ли е да слягат по добре на пътя и да прикриват друг проблем и отново да се залъгвам с гуми и джанти!Гумаджиите вдигат ръце!Мисля да хвана тези 8 броя гуми и джанти и тези джанти от зимните гуми ,които мисля че са по добри да ги изправят (въпреки че казват че са прави),а другите на вторични!А от гумите което става става ,другото и него на боклука и така!Това ми е 5 та кола и никога не съм имал такъв проблем!Явно попадам на кофти майстори или кофти Гумаджии!Четох в нашия форум за идентичен случай ,но на голф 4 и проблема се оказал луфт във вътрешен накрайник от Към рейката!

Последна промяна от cekoman на Вто 02 авг 2016 18:22, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 02 авг 2016 18:17

A като ти регулираха предницата гледаха ли ъгъла на сходимост на колелата.?

cekoman
Контакти:

Мнениеот cekoman » Вто 02 авг 2016 18:28

Ами предполагам!Аз им казах за проблема ,доста я гледаха!Запалиха на стенда и викат ела да видиш колко са ти криви гумите!Аз им обяснявам ,че наскоро съм ги сменил и четирите,защото мислех че предишните са криви!Вярно е че взимам все втора употреба ,но и всичките 12 чифта до сега да са криви....

Потребителски аватар
Водния дух1

Мнениеот Водния дух1 » Сря 03 авг 2016 20:30

Аз вече си купувам само нови гуми.Колкото пъти съм купил 2ра употреба-толкова пъти съм ял дървото-наистина.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”