Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)

Мнениеот lordlosh » Сря 13 апр 2016 23:41

Филмираш се, ако ме питаш мен. Ами ако предишния собственик е сменил скоростите ??? Не е казано, че като я вземеш и на 3-тия ден си без скорости .... А и като знаеш за какво да гледаш, има шанс да не попаднеш на тотален коч.
Една кола си е набивация - винаги. Няма да те направи по-богат със сигурност. :mrgreen

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 14 апр 2016 6:43

lordlosh написа:Една кола си е набивация - винаги. Няма да те направи по-богат със сигурност. :mrgreen

Определено.

Потребителски аватар
burninskin
Автомобил: VW Golf IV
Двигател:

Мнениеот burninskin » Чет 14 апр 2016 17:49

lordlosh написа:Филмираш се, ако ме питаш мен. Ами ако предишния собственик е сменил скоростите ??? Не е казано, че като я вземеш и на 3-тия ден си без скорости .... А и като знаеш за какво да гледаш, има шанс да не попаднеш на тотален коч.
Една кола си е набивация - винаги. Няма да те направи по-богат със сигурност. :mrgreen

хаха то това е ясно. но определено не искам и да ме направи беден :D А иначе ключовото тук е "ако знаеш за какво да гледаш". Е, лека по лека започвам да научавам. И основното, което научих е, че за тези пари ще е много трудно да попадна на читава бройка ;д за това започнах да търся информация и за Фабия и Ибиза (не че Фабията е особено евтина ...)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 14 апр 2016 18:33

Факт е,че Шкода Октавиа и Фабиа първо поколение държат цени.
Явно има защо.
:c020

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordlosh » Пет 15 апр 2016 7:53

Аз тия ФабиИ не ги харесвам. Много лошa возия имат. Бащата на приятелката ми караше и 1 такава служебна новичка и тя сега като чуе думата Фабия и лошо и става.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 15 апр 2016 15:24

http://www.cars.bg/c1627264
http://www.cars.bg/c1624733
http://www.cars.bg/c1624054
................................
Коли да искаш колега.

Потребителски аватар
burninskin
Двигател:

Мнениеот burninskin » Съб 16 апр 2016 20:13

ALESYZ написа:http://www.cars.bg/c1627264
http://www.cars.bg/c1624733
http://www.cars.bg/c1624054
................................
Коли да искаш колега.

Двуврати ... :) Търся кола с 4 врати и за това избора е толкова труден, просто защото държат цена. Благодаря все пак за предложенията. Оценявам го.

Относно Шкодите, имаме служебна Октавия и е страхотна за каране. Фабия не съм карал, но все хубави неща слушам за тях. Салона е изчистен и ми харесва.
Днес ходих да гледам малко коли и се влюбих в Пежо 307 ;р От много време ги харесвам, но не знаех, че имат толкова ниски цени, че да ги имам предвид, докато зет ми не ме насочи към тях. Седнах в една и беше супер. Единствения проблем беше, че не виждам абсолютно нищо от предницата и нямам идея как ще се паркира ;д но ... има парктроници за тази работа.

Иначе как стои въпроса с диагностиката? Съгласяват ли се да се закара в сервиз, ако не е в софия колата? или ако е далеч от даден сервиз? и само в оторизиран сервиз ли трябва да я закарам или може и другаде? При някого, който познавам, прмерно?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 16 апр 2016 22:24

burninskin написа:Днес ходих да гледам малко коли и се влюбих в Пежо 307

Кажи честно...
:mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 16 апр 2016 22:32

Тва недоразумение на френския гений,сложи му газ и филма почва :twisted

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 апр 2016 9:38

Ами далавера му е на човека защо му трошите хатъра? Такава хубава кола пък и толкоз евтина... :c020
В Кауфланд нали сте чували рекламата "Хубаво и евтино" :mhihi Защо да пречим на някой, който зорлем (тур. пр. насила) иска да се нахендри на кола-манаф.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 17 апр 2016 11:35

http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=16203

Чети тук, и ако все още ти е останал и малко разум, ще се събудиш и ще осъзнаеш че това е било просто един лош сън :mhihi

Както се казва, ако можех да върна времето назад при първата ни срещата, просто щях да те подмина :biggrin

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 17 апр 2016 11:48

грабвай някоя шкода фабия или поло

Потребителски аватар
burninskin
Двигател:

Мнениеот burninskin » Нед 17 апр 2016 14:32

forski написа:http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=16203

Чети тук, и ако все още ти е останал и малко разум, ще се събудиш и ще осъзнаеш че това е било просто един лош сън :mhihi

Както се казва, ако можех да върна времето назад при първата ни срещата, просто щях да те подмина :biggrin

хахаха изглежда сте много чувствителни на тема Пежо ;д
наистина ли мислиш, че вече не съм я прочел тази тема? чел съм много теми за всички коли към, които съм се насочил. за голф не съм видял по-хубави неща :) мисля, че за Фабия бяха най-добри, но за дизел, какъвто не искам да имам.
Иначе много бих искал да чуя аргументите на всички, които реагираха негативно. За бюджета ми мога да намеря, примерно, Пежо 307 със перфектно запазен салон, купе и добре звучащ двигател или голф 4 по-стара година, на който салона 90% от случаите е под всякаква критика, състоянието на двигателя е неизвестно и има голяма вероятност скоростната кутия да ме изостави по всяко време. И това са само основните неща. Какво е по-зле при Пежо? Много вероятно е това да е грешното място за тези въпроси, но искам да знам защо толкова добре изглеждаща кола и с добра година се намира на толкова добра цена.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 апр 2016 15:09

При колите втора ръка цената се определя от търсенето. Ако не си съгласен ти давам следния пример - Ауди А6 2.5тди и същата кола 1.9тди. Цените не ги определяме нито аз, нито ти, нито форумите на ФВ и Пежо. По-ниската цена на придобиване невинаги значи по-добрата оферта.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 17 апр 2016 15:15

Топлата вода отдавна е измислена, няма нужда да я измисляме и в тази тема :smile
Имаше една тема във форума на Рено, където техен съфорумец се чудеше м/у Хонда Акорд 7 и съответната Лагуна.
80% от форума кой с половин, кой с цяла уста ну каза да си купи Хондата, накрая човека се чудеше какво става, и дали форума на Хонда не се е преместил при тях.
Не, просто едното е по-добро от другото, винаги е било така, и в скоро време няма изгледи това да се промени. Та и в твоя случей, всеки който е имал вземане/даване със Пежо,Ситроен или Рено знае що за автомобили са, и няма какво повече да се обеснява и доказва.
Щом ти харесва купувай, но запомни че евтин и хубав автомобил все още няма, и никога няма да има!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”