Мнение за масло Rheinol 10w60 ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Мнение за масло Rheinol 10w60 ?

Мнениеот stefan4o » Пон 18 апр 2016 17:53

Което не значи, че моторът ти не е за ремонт. Но си е успокоително да знаеш, че колата ти гори само три литра масло за 10000 км.

didich
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за масло Rheinol 10w60 ?

Мнениеот didich » Вто 19 апр 2016 14:02

Колега, ти си за смяна на сегменти /освен ако нямаш някакъв сериозен теч от мотора/, при мен беше същото, след разглобяване на мотора маслените сегменти си бяха потънали в каналите на буталата и общо взето не вършеха работата, за която са монтирани.
Събирай пари за смяна на сегменти, след това си му сипвай хубаво масло 5W40 и няма да имаш никакви проблеми, не ти трябват масла като 10-40, 5-50, 10-60, говоря от личен опит, мойта след ремонта изкара 3 смени с мотул 5W40 x-cess и харча и беше нормален около 200-400гр. за 10 000км., но се изисква и правилна разработка за да може добре да улегнат сегментите, защото има вариант и да ти продължи харча, даже и да си сменил сегментите.

Може и да пробваш следното преди отваряне на мотора, като последен вариант за някакво подобрение, ама гаранция франция, прочети из форумите за накисване на мотора с газ за горене/осветление, до колкото споделят колегите така се разкисват сегментите и може да има подобрение. Аз не съм го правил това, защото мотора беше отворен и ремонтиран.

Успех.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”