Имам проблем с пасата. Напоследък имах проблем със студения старт. Не използвам много колата. След като стои няколко дена без да карам и като запаля започваше да пуши сивкав син пушек и двигателя тресеше. Оборотите играеха. След няколко минути всичко се нормализираше. Една седмица не съм карал пак. Вчера сутринта опитвам се да запаля. НЕ! Въртя 20 секунди пак не става. Изобщо оборотите не се вдигат. Само върти стартера. Няма признак за искане на запалване. С ваг ком потърсих за грешки, но също няма. Лампата на подгрева светва само за една секунда, даже и по-малко. Не знам това дали се дължи на топлото време или не е нормално. Опитах и с бутане, но пак не стана. Моля за съвети
Passat B4 1995 1.9 tdi 90 hp не иска да пали
-
ikobek
- Автомобил: AUDI A4 2007 2.0 TDI S Line
- Двигател: BPW
Passat B4 1995 1.9 tdi 90 hp не иска да пали
Здравейте Колеги!
Имам проблем с пасата. Напоследък имах проблем със студения старт. Не използвам много колата. След като стои няколко дена без да карам и като запаля започваше да пуши сивкав син пушек и двигателя тресеше. Оборотите играеха. След няколко минути всичко се нормализираше. Една седмица не съм карал пак. Вчера сутринта опитвам се да запаля. НЕ! Въртя 20 секунди пак не става. Изобщо оборотите не се вдигат. Само върти стартера. Няма признак за искане на запалване. С ваг ком потърсих за грешки, но също няма. Лампата на подгрева светва само за една секунда, даже и по-малко. Не знам това дали се дължи на топлото време или не е нормално. Опитах и с бутане, но пак не стана. Моля за съвети

- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Re: Passat B4 1995 1.9 tdi 90hp не иска да пали
Колега като за начало смени горивния филтър. Новия го пълниш с хубава нафта до горе монтираш и трябва да запали.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Passat B4 1995 1.9 tdi 90 hp не иска да пали
Нормално е ламБата за подгрева да гасне веднага.
За непаленето- възможните причини са много.
За непаленето- възможните причини са много.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Аз не съм мн. запознат,ама си спомням други подобни оплаквания и съветите на колегите бяха да се види реле-май 109 беше.
Имах същия проблем с реле 109 , лош контакт в гнездото на релето самите букси бяха се "разшерили" и студена спойка в релето. Ваг кома не го хваща като грешка.
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
ВАГ КОМ-а не е панацея.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Когато проблема е в реле 109 лампата въобще не светва. Иначе точно така става, върти като за световно без шанс да запали. Колега пробвай все пак да извадиш и да сложиш пак релето. Ако запали най-вероятно то е проблема.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Първо виж дали има гориво колата. Дръпнала е въздух провери си всички връзки на горивото и особено клапанчето над филтъра. Накарай някой да върти а ти лашни тръбичките на дюзите и е обезвъДуши. Ако и тогава не запали виж центровката.
Върни се в “Дизелови агрегати”