Ултрас на Наполи: Да умреш на стадиона? Това е част от играт
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По отношение на футболното хулиганство има един филм с Илайджа Ууд, както и един документален по Експлорър. Доста неприятна работа. Проблема не е в законите, проблема е в твърдото им и точно прилагане.
При съпротива на полицията, или не дай си боже посегателство срещу тях - як пердах, ама не пердах, ами да ги счупят буквално, после и по една ефективна присъда да излежат, да им пръснат ... от .... Пък после да видим кой е по по най. Естествено трябва да има и строг контрол върху полицията да не си превишават правата.
Има една основна максима - държавата не можеш да я уплашиш, да я убиеш, да и отмъстиш. Качулките на полицаите, анонимност на съдиите и прокурорите, и ела да видиш хулиганство...
При съпротива на полицията, или не дай си боже посегателство срещу тях - як пердах, ама не пердах, ами да ги счупят буквално, после и по една ефективна присъда да излежат, да им пръснат ... от .... Пък после да видим кой е по по най. Естествено трябва да има и строг контрол върху полицията да не си превишават правата.
Има една основна максима - държавата не можеш да я уплашиш, да я убиеш, да и отмъстиш. Качулките на полицаите, анонимност на съдиите и прокурорите, и ела да видиш хулиганство...
- sin orel C20XE
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хора,явно 99% от вас никога не е ходил на мач!Онзи там колега,дето беше писал:"До живот в клетките",абе колега ти к'в си,а?Съдия,Господ или..
Чакайте малко,я отидете на един по-възлов мач,вижте отношението на нашата полиция и пак ще си говорим,но тогава ще сте на друго мнение,сигурен съм!А тези същите-униформените,на нито един мач не си носят значките,на въпрос:"Защо не ги носите?"-:"Да не ги загубим!",не за да не ги познаете като запомните номера след приложено насиле,това е винаги!И се мислят за нинджи,но на никой мач не действат адекватно,та те са ебати смешниците-един е 150кг,друг 42,5кг с униформата,трети е 190,четвърти-160 стъпил на табуретка и тн!
Да,не съм против полицейското присъствие на стадионите и около тях,но да знаят за какво иде реч,като играят Левски и ЦСКА,та те ги събират от всякъде,повечето от тях не са виждали стадион!
Гадно е като умират хора,но ако беше фен-повечето от вас щяха да кажат:"Ми търсил си го е !"
АСАВ
Чакайте малко,я отидете на един по-възлов мач,вижте отношението на нашата полиция и пак ще си говорим,но тогава ще сте на друго мнение,сигурен съм!А тези същите-униформените,на нито един мач не си носят значките,на въпрос:"Защо не ги носите?"-:"Да не ги загубим!",не за да не ги познаете като запомните номера след приложено насиле,това е винаги!И се мислят за нинджи,но на никой мач не действат адекватно,та те са ебати смешниците-един е 150кг,друг 42,5кг с униформата,трети е 190,четвърти-160 стъпил на табуретка и тн!
Да,не съм против полицейското присъствие на стадионите и около тях,но да знаят за какво иде реч,като играят Левски и ЦСКА,та те ги събират от всякъде,повечето от тях не са виждали стадион!
Гадно е като умират хора,но ако беше фен-повечето от вас щяха да кажат:"Ми търсил си го е !"
АСАВ
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тука малко нещата станаха кое първо - яйцето или кокошката? Т.е. хулиганството по стадионите или полицейското насилие срещу хулиганите? Не това е въпроса - от значение е да се зпазват правилата за поведение по стадионите /а и извън тях/ от една страна, и полицията да действа в рамките на правомощията си. Не разни малоумни, дрогирани и пияни полуидиоти да създават опасност за живота на другити по стадиона и извън него, да развяват нацистки и други подобни знамена, да ръсят расистки обиди, да хвърлят бутилки по терена, да трошат седалки, да палят... Да продължавам ли? Не разни самозабравили да си мислят, че са облекли не полицейска униформа, ами най - малкото костюма на Батман и да пердашат наляво надясно без значение кой, защо и как? Всеки да си знае мястото, и да е ясно, че има ли нарушение /да не говорим за престъпление/ има и наказание. И ако някой си мисли, че ще прави вандалщини на стадиона и ще го галят с перце жестоко се лъже. Ама чакай сега, аз не бях, он той беше. Като са толкова праведни, защо са с маски на лицата? Какво и от кого крият... Айде, че...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
вие май не 4ухте за англия какво каза христо стои4ков в интервюто като бе6е мисля 4е в предаването по бтв (не се се6там как се казва6е ) имало е такъв инцидент там и са спрели първенството след което некви заплахи ала бала махнали оградите и тези футболни запалянковци сега си седят на 1 метър от тъ4 линията без да притесняват никой
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз след кат гледах Hooligans (незнам Добрин дали за тоз филм говори, филма е с онва малко хобитче от Власелина на пръстена
) така се потресох, че направо се замислям, дали да ида пак на мач...присъствал съм на поне 300-400 срещи, но сега вече бих се замислил, дали да ида примерно на Левски-ЦСКА. Но според мен, феновете носят повече вина от полицията, но не носят цялата....а проблеми винаги ще има на стадиона, въпроса е в какъв мащаб ще са те.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По отношение на филма - да, точно това малко хобитче се казва Илайджа Ууд
А пък в Англия наистина е така - има много дисциплина и хората наистина си седят на 1 метър от терена. Преди година и половина бях на мач на Фулам и Евертън, всички беше супер подредено, никакви проблеми, даже на столовете имаше за всеки зрител по едно пликче с рекламни материали и дори по една наденичка за ръфане с бирата
. Е няма да ви казвам колко полиция, включително и конна, имаше около стадиона. Преди и след мача - никакъв проблем между привърженици на двата отбора, всичко мирно и тихо...

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много е хубав този филм, и мен много ме впечатли (Hooligans). Показва и още едно нещо - че с какъвто се събереш, такъв ставаш, и ча ако попаднеш в лоша среда, лесно можеш да станеш всякакъв - престъпник, хулиган и т.н., независимо от това как са те възпитали родителите ти.
Някой по-горе пита дали сме ходили на мачове - аз преди 7-8г редовно ходех по мачове (ЦСКА-р съм), и знам за какво става въпрос. Познавам хора и от двете страни - и ултраси, и полицаи, и мога да твърдя, че докато полицаите са обикновени хора, ултрасите са с промити мозъци повечето и са откачени. Така че твърдо заставам на страната на полицаите, въпреки че както всеки нормален човек, така и те понякога си изпускат нервите. Но е факт, че едните отиват на стадиона с идеята да се БИЯТ с полицаи, да вкарват бомбички, да псуват, да викат, да бият фенове на др. отбор, да крадат шалчета, да правят засади, после чупят автобуси и т.н., а другите (полицаите) отиват там с идеята да предотвратят всичко това. А срещу тия ултраси, с друго освен с палка не става. Понякога м/у ултрасите може да пострада и някой невинен, но няма начин, да не се е бутал в центъра на агитката...
Някой по-горе пита дали сме ходили на мачове - аз преди 7-8г редовно ходех по мачове (ЦСКА-р съм), и знам за какво става въпрос. Познавам хора и от двете страни - и ултраси, и полицаи, и мога да твърдя, че докато полицаите са обикновени хора, ултрасите са с промити мозъци повечето и са откачени. Така че твърдо заставам на страната на полицаите, въпреки че както всеки нормален човек, така и те понякога си изпускат нервите. Но е факт, че едните отиват на стадиона с идеята да се БИЯТ с полицаи, да вкарват бомбички, да псуват, да викат, да бият фенове на др. отбор, да крадат шалчета, да правят засади, после чупят автобуси и т.н., а другите (полицаите) отиват там с идеята да предотвратят всичко това. А срещу тия ултраси, с друго освен с палка не става. Понякога м/у ултрасите може да пострада и някой невинен, но няма начин, да не се е бутал в центъра на агитката...
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
sin orel C20XE написа:Да,не съм против полицейското присъствие на стадионите и около тях,но да знаят за какво иде реч,като играят Левски и ЦСКА,та те ги събират от всякъде,повечето от тях не са виждали стадион!
АСАВ
Те знаят много добре за какво иде реч - целят ги със седалки, после ги съдят. Иначе тезата ти е интересна - полицията е виновна за футболното хулиганство. Хората са си мирни и кротки, но лошия полицай ги принуждава да вършат простотии насила. Може да кандидатстваш за Нобелова награда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не забравяйте ролята на футболистите,които подклаждат прекалено много страстите,няма да кажа от кой отбор съм,но на един от мачовече със "Вечния съперник" при вкарване на гол на този съперник вратаря който се пада от нашия сектор се обръща и започва ръкомахания,според вас това как се отразява на агитката,която е на 30-40 метра от него,имаше късмет че дойдоха още полицаи,защото оградата беше счупена и се замислих ... ако не ги бяха спряли какво щеше да се случи на този вратар... пък и на целия отбор...
И това не е било на само 1 мач....
И това не е било на само 1 мач....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”