Привет,
бях принуден от новия ми застраховател да си поставя допълнителен имобилайзер след което се появиха разни нервиращи проблеми:
- запалването при старт/стоп започна да се бави или въобще да не пали - проблема беше отстранен в гаранция, като промениха схемата на свързване
- след промяната на схемата ми казаха, че вече ще трябва да натискам копчето на дистанционното на имобилайзера, когато ключа е на конаткт, иначе нямало да запали, добре но:
- понякога наистина не пали без да натисна това копче, а като го натисва светват и останалите лампички на таблото
- понякога обаче като извадя и вкарам ключа няколко пъти нуждата от по-горното действие отпада - що за защита е това :(
- понякога остават да светят лампи, последно за ръчната - като поръчкам с ключа изчезва
- понякога колата пали само като натисна копчето на дистанционното на имобилайзера при вкаран ключ
- най-фрапиращото - поради случайно несъобразена предавка по-висока от необходимата тези коли очевидно гаснат и после палят сами като вкараш правиланата скорост - та в един такъв случай след като ми угасна, явно заради имобилайзера не запали отново. Явно искаше да спра, да поръчкам с ключа и щеше да стане, но в този момент бях в движение и нямаше как да спра...доста опасна констелация ми се стори...особено ако се случи на магистрала например.
Общо взето този допълнителен имобилайзер съвсем разстрои функциите на колата. Има ли някой с подобни проблеми? Не е болка за умиране, но е много дразнещо осбено като си се изръсил за нещо, което очакваш малко или много поне няколко години да ти доставя удоволствие.
Благодаря предварително!

Passat B7 - проблеми след поставяне на допълнителен имобилайзер
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Re: Passat B7 - проблеми след поставяне на допълнителен имобилайзер
РадоВ7 написа: - понякога наистина не пали без да натисна това копче, а като го натисва светват и останалите лампички на таблото
- понякога обаче като извадя и вкарам ключа няколко пъти нуждата от по-горното действие отпада - що за защита е това :(
- понякога остават да светят лампи, последно за ръчната - като поръчкам с ключа изчезва
- понякога колата пали само като натисна копчето на дистанционното на имобилайзера при вкаран ключ
При изваждане на ключа, минава известно време преди да се задейства защитата на имобилайзера (това е направено за удобство). Ако в това време дадеш на контакт, колата пали. Пробвай на по-големи интервали и със заключване/отключване и ако тогава пак е така, значи има проблем.
Да, има такъв момент на забавяне, но и при първо влизане в колата за деня се оказва, че чрез няколко вкарвания и изкарвания на ключа може да се избегне уж задължителното натискане на копчето на дистанционното на имобилайзера, което ме навява на мисълта, че не е направено съвсем както трябва. С моите скромни познания бих казал, че при една ел.система не би трябвало да има положение - по някога работи, понякога не. Може и да греша, но не ми се струва съвсем читаво. От там си мисля, че и останалите отклонения от не много добре инсталиран имобилайзер идват. Похвалиха се в началото, че редовно правят нови коли, редовно VAG, но след като първия им вариант на свързване ми направи проблеми със старт/стоп вече имам сериозни съмнения. Сега всеки ден по нещо ново - или лампичка на таблото ще остане да свети без причина, или ако угасне колата по време на движение, няма да мога да запаля и т.н.
Според мен този имобилайзер прекъсва веригата в момент когато компютъра е в процес на инициализация на всички системи преди палене и от там идва цялото объркване в системата...но знам ли, може и да не е така.
Според мен този имобилайзер прекъсва веригата в момент когато компютъра е в процес на инициализация на всички системи преди палене и от там идва цялото объркване в системата...но знам ли, може и да не е така.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Аз ако съм на твое място, ще им досаждам докато си оправят магариите. И според мен не е нормално при грамотно направен монтаж да има такива аномалии. Само за пример, 2014 г. шуреят ми закупи чисто нова CR-V, модел 2014. Изискването на застрахователя беше същото . монтаж на допълнителен имобилайзер. Монтираха го в техен доверен сервиз и досега не е имало никакви проблеми. На всеки 6 месеца колата ходи за прекодиране или не знам точно какво е.
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Кой е застрахователя, който изисква допълнителен имобилайзер и в техен сервиз ли е монтиран?
Нов съм във форума и не знам доколко е коректно да се дават имена. Освен това имам личен контакт там и не ми се ще да го злепоставям. Ако е много важно за да не се набута и някой друг, може да ги пусна на л.с. Мен по-скоро ме интерсуваше техническата част на проблема понеже трудно заспивам като не съм разбрал причинно-следствената връзка :) Предполагах, че някой знае като се слага имобилайзер, какво се прекъсва обикновено и какво може да обърква първоначалната инициализация на системите. Примерно, като вкарам ключа, две-три лампички светват (не съм си поставял за цел да ги помня, но мга да ги снимам), след това натискам бутона на имобилайзера и светват и останалите, след това мога да паля, като натисна ключа до край. Според мен при липса на допълнителен имобилайзер, като се даде на контакт се случва една бърза и непрекъсната инициализация на всички системи (поне така си го представям...като обикновен компютър). Като има имобилайзер обаче, си мисля, че той прекъсва тази инициализация в един момент докато не натиснеш копчето и му разрешиш да продължи до края. И това насилствено прекъсване аз го виждам като причина за дисфункциите след това. Поправете ме, ако греша.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Абе добре си го обясняваш, но пропускаш един тънък момент..... Как е монтиран? Аз лично бих дал точно на двама души да режат кабели в колата ми, единия е в София и ника му е Vaskoto1. Има тема в раздел Сервизи.
Ако докато са ти слагали допълнителния Имобилайзер, може да са станали няколко магарии, та в последствие да останеш и някъде на пътя. Потърси второ мнение или се върни в сервиза, където са го правили това.
Ако докато са ти слагали допълнителния Имобилайзер, може да са станали няколко магарии, та в последствие да останеш и някъде на пътя. Потърси второ мнение или се върни в сервиза, където са го правили това.

Имаш право! И мен започнаха да ме навяват черни мисли, след като ми угасна по време на движение (моя грешка, несъобразена предавка) и не можах да запаля отново в движение...най-вероятно заради този имобилайзер. Лошото е, че е изискване на застрахователя и е в гаранция и ще трябва пак да отида в същия сервиз...а там вече бях веднъж да си отстранят първия проблем със старт-стоп системата и можеш да си представиш, колко им имам доверие. Но май нямам друг избор и ще трябва да им досаждам, докато не си оправят нещата до края...или досъсипят всичко.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Стой там. И докато не заработи колата, както ти искаш, няма да мърдаш! Ти си клиент, твоята дума е важна.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Този имобилайзер нали е само заради застрахователя ! В такъв случай ако вече са установили че е сложен, и си направил каското иди да си вържат жиците както си е фабрично и разкарай тази глупост,ако решат да ти крадат колата нали знаеш че точно това няма да ги спре !
Ще наблюдавам още малко, как се държи и какво още ще изкочи и отивам пак да досаждам. Второ мнение би било много полезно, но не знам как стои въпроса с гаранцията и каското...дали имат някакви пломби и т.н.
Благодаря много за съветите!
Благодаря много за съветите!