Golf 4 1.6 AKL Не върви добре на газ
Golf 4 1.6 AKL Не върви добре на газ
Колата има газова уредба. Прави ми впечатление, че при последните две пълнения на бутилката от бензиностанция след това колата не върви добре. При ускорение се получава едно придърпване между 1500 и 3000 оборота, Днес преди да я напълня бутилката беше на 2/3 изпразнена и колата си вървеше добре. Като я напълних пак започна да придърпва. В газта ли би следвало да е проблема или някаква повреда по системата?
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Golf 4 1.6 AKL Не върви добре на газ
Ако напишеш каква ти е газовата ще ти помогнат по-лесно.
Не мога да ти кажа! Уредбата е слагана през 2008 година, а тогава друг е бил собственик. Аз я взех с газовата. Компютърът ми е полски до колкото знам, изпарителя е италиански (автогаз или нещо подобно), бутилката е българска. Слагана е в България уредбата. Въпросът е, че вече от 3 различни места зареждам и все придърпва на газ. Ту се пооправя, ту пак придърпва. Единствено преди няколко дена когато имаше може би към 10 литра в бутилката (събира около 26 литра), т.е. беше преполовена не усетих придърпване. Все едно има нещо запушено или е на път да се запуши... Надявах се да е от калпава газ защото преди време ми се беше случило, но уви не е от това... щом на 3 различни бензиностанции заредих и проблемът си остава. Само да отбележа, че дебитомеът ми е повреден, ако това има значение, и предстои да го сменям.. но преди с повреден дебитомер го нямаше проблема. Сега като подавам газ и съответно отпускам педала плавно не се забелязва проблема, но като дам по - рязко газ да ускори по - бързо и започва да придърпва между 1500 и 2000 оборота или между 2000 и 3000 оборота...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Филтри на газта сменял ли си скоро ?
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Един в изпарителя-сваля се едно капаче за да се стигне до него.И един на маркуча м/у из-ля и газовата рейка.

Последна промяна от stypkata на Сря 23 мар 2016 17:07, променено общо 1 път.
Май май ще преглеждам всичките филтри. Колата като цяло ми се вижда спъната в последно време.
А вярно ли е, че на автомобилите с газови уредби въздушния филтър се сменя на 5000 км?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
golfer444 написа:А вярно ли е, че на автомобилите с газови уредби въздушния филтър се сменя на 5000 км?
Пускаш 2 мнения - ще те сгазят модовете.
Това мнение битуваше през 89 те година на обикновенните газови уредби.Така го и пишеше в книгите за ГУ.
При оя случай на 4-5000км разлепвам ватата в/у ф-ра и я махам , след 4009 км сменям филтъра /цена 10-11 лв/
Аз имах същия проблем , на същия двигател само на газ го прави.Оказа се напукани кабели на свещите ,смениха ги и се оправи.
Martos написа:Аз имах същия проблем , на същия двигател само на газ го прави.Оказа се напукани кабели на свещите ,смениха ги и се оправи.
Нов термодатчик на изпарителя + настройка и се оправи :)
Върни се в “Автогазови уредби”