Търся съвет от колеги,които са "в час ' в бизнеса с цветни метали.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Търся съвет от колеги,които са "в час ' в бизнеса с цветни метали.

Мнениеот gergeto » Пон 25 апр 2016 19:37

Здравейте колеги.Работата ми е свързана с неминуем отпадък от продукта на работа.
В момента разполагам с едно количество олово,което започнах да събирам на майтап,заради колегите -рибари.Днес реших да се поинтересувам от актуалната цена за момента.
Оказа се че на вторични ми предлагат 1.50лв/кг.Мой колега ми даде тел. на частно лице,което предлага 2.50лв/кг.Нямам някакви "борсови" количества,но ми стана любопитно защо частно лице ми предлага цял един лев на кг. повече от цената в момента.
Посъветвайте ме какви фактори трябва да следя на този пазар,щото освен олово периодично се събират и др. метали,чиято цена за кг. не е за подценяване.(мед ,месинг и др.)
Та защо е толкова търсено оловото в момента,за да ми предлагат 1лв/кг над цената на вторични? Благодаря на компетентните колеги предварително. :th_up

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся съвет от колеги,които са "в час ' в бизнеса с цветни метали.

Мнениеот ktamen » Пон 25 апр 2016 19:43

Последно като носих акумулатори на Вторични, преди месец, май ми ги платиха по 1,20лв. Това означава, че вашите Вторични са прекалено алчни.
По едно време купувах алуминий за да си лея разни джунджурии от него, и аз плащах над цената на Вторични. Вероятно въпросното частно лице прави рибарски тежести или му трябва олово за нещо друго, нормално е да дава по-висока цена.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Пон 25 апр 2016 20:23

http://olx.bg/ad/vodolazni-tezhesti-1-k ... 2xUe1.html

Примерно за това...с малко труд и калъп се постига много лесно.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 25 апр 2016 20:48

Да бе,от това за което се сетих като приложение на оловото бяха рибарските тежести и водолазните "баласти".Притесни ме факта че и "калайките" на бойните патрони са оловни....
С тия мигранти и атентати.....Пък имам едно количество,дето за тая цел хич не е малко.
Хич не ми се пишат "мемоари" пред разни органи...

Да са е..а в съвестеняка,мангалите света продадоха -аз цяла тема пускам за едни пари,дето бихме си направили със семейството една хубава "служебна" вечеря и това е цялата работа...

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 26 апр 2016 7:59

ktamen написа:Последно като носих акумулатори на Вторични, преди месец, май ми ги платиха по 1,20лв. Това означава, че вашите Вторични са прекалено алчни....

цената за приспадане на върнати акумулатори включва и кутията и част от електролита, останал в кутията, затова е и по-ниска.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 26 апр 2016 8:06

Ясно е, че трябва да е по-ниска. Използваемото олово не е голям процент. Обаче цената на акумулаторите трябва да е много по-ниска от цената на оловото. Там дето купуват олово по 1,5лв вероятно дават не повече от 80ст за кг акумулатори.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Вто 26 апр 2016 8:11

Много е важно, дали отпадъчният материал е от стружки, или е цял и плътен, както и дебелината на плътния, разликата в цената е голяма! Във всеки един пункт за вторични суровини можеш да видиш, по колко се изкупува, но винаги слагай удръжка за данък, въведоха го преди няколко години, алчността няма край!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 26 апр 2016 12:52

Цената на оловото е 1,7-1,8лв.Ако го излееш на плътни калъпи,имаш количество и се договориш,можеш да хванеш и 2лв/няма да ти приспадат данъка/.Но както е отбелязал колегата от Шабла,търсене има предимно за баластни тежести.Един водолаз би трябвало да разполага с около 15 кг. олово във вид на тежести/или плочи/,а при цена в магазина 10лв/кг. се сещаш как се дават.Гмуркачите също си леят тежсти за жилетки или колани.Също в килове за лодки се ползва,както и предпазни плочи за рентген.Там обаче се държи за чистотата на метала,но и се плаща по-хубаво.Въобще не се притеснявай,че някой го търси да лее бренекета или съчми 13 нули въпреки,че също е опция.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 26 апр 2016 19:38

[quote="Iezekil"]Въобще не се притеснявай,че някой го търси да лее бренекета или съчми 13 нули.......
Tия съмнения отпаднаха.Днес се срещнах с човека-нормален ,ерудиран българин,който има фирма за продажба и изработка на рибарски и водолазни принадлежности.Явно е сключил договор за по-голяма поръчка и усилено изкупува олово.Каза ми че досега на година преработва около 1 тон.Срещнахме се на оживен паркинг на голям магазин (човека не е от Шумен) и без никакво притеснение след като се поразговорихме ,отвори багажника и ми показа мострите дето лее...Наредени в специално изработени кутии с прозрачни капаци,разделени по модел,предназначение и грамаж...Явно човека си разбира от работата.
Плати ми моето олово на 2.40лв. чисто.Непрекъснато купувал количества,така че ако някой от вас има нещо такова мога да го свържа.Работя без комисионна. :mhihi

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 26 апр 2016 21:07

:beer

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Сря 27 апр 2016 21:12

Благодарско на всички,които се включиха .Наздраве . :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”