Polo 9n3 1.4 BKY автоматик - Проблем с двигателя
- goodlucker
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1996
Polo 9n3 1.4 BKY автоматик - Проблем с двигателя
Здравейте, от скоро имам Polo 1.4 бензин (мисля че двигателя с код BKY) автоматик 2007 година.
Проблема е следния: карах по магистралата с около 100 километра и си вървеше супер. Реших да я настъпя и вдигнах кам 130-135 и по едно време се включи лапата за маслото и почна да мига и се чу пискаш звук. Докато реагирам да спра и колата огасна. След което огасих я и дадох на контакт и видяш, че EPS и Check Engine светят. При опит да завъртя просто цялото табло премигва и не иска дори и да заварти да се помъчи да запали. Чува се цъкане, но не иска и да помъчи да заварти... Закарах я днеска на майстор да констатира болката, но уви нямаше време днеска да я погледне. Надявам се не е серозен проблема, но ако е най-лошото блокиран двигател ( макар, че като проверявам масло има на ниво и няма никакви течове ), само главата на двигателя ли се сменя или изцяло двигателя? Благодаря ви!
Проблема е следния: карах по магистралата с около 100 километра и си вървеше супер. Реших да я настъпя и вдигнах кам 130-135 и по едно време се включи лапата за маслото и почна да мига и се чу пискаш звук. Докато реагирам да спра и колата огасна. След което огасих я и дадох на контакт и видяш, че EPS и Check Engine светят. При опит да завъртя просто цялото табло премигва и не иска дори и да заварти да се помъчи да запали. Чува се цъкане, но не иска и да помъчи да заварти... Закарах я днеска на майстор да констатира болката, но уви нямаше време днеска да я погледне. Надявам се не е серозен проблема, но ако е най-лошото блокиран двигател ( макар, че като проверявам масло има на ниво и няма никакви течове ), само главата на двигателя ли се сменя или изцяло двигателя? Благодаря ви!
Последна промяна от hooligans на Пон 11 апр 2016 12:49, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието.
Причина: Оправих заглавието.
- berberian
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с двигателя Polo 9n3 1.4 BKY автоматик
Колега ако двигателя е блокирал не е добре,но да се гадае няма смисъл.Като се отвори ще се разбере.Всичко може да се поправи,но си струва за жалост пари а понякога много пари.
- goodlucker
Aко е блокирал задължително ли се сменя двигателя или може да се поправи. Само главата ли се поправя или и блока? Благодаря за бързия отговор
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
При блокирал мотор няма как да завърти просто защото..... е блокирал. Твоя проблем ми се струва по-скоро електрически- щом като въртиш примигват лампите на таблото.
оп.... пак чета между редовете
. При блокирал мотор се отваря мотора и се търси причина защо е блокирал. Може да си скъсал ремък и да е всичко на салата, може да е вал- разпределителен или нещо по коляновия, ама коляновия е малко вероятно. Може да има счупен бутален болт или биела.... варианти много- само разглобение ще открие истината....Ама както казваш- лампата за маслото изпищяла- голяма вероятност да е затегнал разпределителния вал в главата- или някой от 2та- ако колата е с 2 вала. ако е това сменяш само глава или само вала, и търсиш причина защо е останала без масло.....
оп.... пак чета между редовете

- goodlucker
Колата има масло. Проверявах го днеска и е точно където трябва. Ремъците ги гледах добре са ( освен ако ангренажния е скрит някъде), но този ремък който е и за климатика е добре. Благодаря ти за изчерпателния отговор. Дано е нещо малко, че много тръдно ще намеря двигател специално за автоматик. Благодаря ви. Ще пиша когато разбера проблема и се надвам да е електрчески.
- polovera_9n3
Това,че колата има масло в картера не значи, че го качва с достатъчно налягане в главата на мотора- затова датчика за маслото е там горе. Ако маслената помпа не качва масло колкото трябва горе в главата, тя остава не-добре смазана, повишава се температурата на триещите се части там- разбирай вала, който е с черупкови лагери, които без смазка също повишават температурата си значително, от което метала се разширява както на вала, така и на лагерите.... и в един момент безпроблемното триене изчезва и те- затягат едно в друго и - мотора спира.
- goodlucker
Видях къде стой ангренажния ремък. Проверих го - здрав е! С това май най-лошия вариянт отпада. Сега вече ще чакам майстора утре да ми сподели какъв е проблема.
- polovera_9n3
Най-добре изчакай майстора да каже- тук из форума без да сме видели конкретния мотор- можем само да гадаем.... успех.... дано да не е голяма белята 

- goodlucker
Благодаря ви.
Утре когато разбера ще пиша.

- goodlucker
Колеги... майстора ми съобщи лошата новина.. блокирал двигател. Каза че трябва нов начраво, но този не е отварян. Има ли шанс да е само главата на двигателя? Трябеа ли първо да се отвори и да се види преди да се купува направо нов двигател? Благодаря
- berberian
- Автомобил:
- Двигател:
Е как няма да не се отвори.Тогава се вижда за какво иде реч.Не е читав за мен този монтьор.Направо диагноза без преглед.
- polovera_9n3
Лошооо... Ако искаш да провериш всикчо сам- първо- махаш ангренажния ремък, но после трябва да знаеш как да го зацепиш правилно, щото и с един зъб да не уцелиш колата ще започне да прави проблеми с паленето и с вървежа и разхода на гориво. Сваляш главата. След като блока с буталата и главата са разделени - гледаш първо да няма нещо счупено, ако няма ги развърташ- с нещо- ключ гаечен или със сваления ангренажен ремък. Ако не свалиш главата, а махнеш само ремъка и започнеш да се опитваш да развъртиш мотора по някакъв начин може да удариш клапан в бутало и да изкривиш нещо. Когато главата е свалена от блока- пробвай на стартер- ако завърти свободно и буталата се движат безпроблемно и безшумно- значи белята е в главата. Нея няма как да я врътнеш на стартер, но с ключ лесно ще разбереш. НО това е доста сложна работа, ако нямаш познания и опит, и инструменти- не се захващай.
Съвет- намери по-читав майстор дето не вади такива заключения като тоя дето си бил, или приятел, който знае как става тая работа.... Успех
Съвет- намери по-читав майстор дето не вади такива заключения като тоя дето си бил, или приятел, който знае как става тая работа.... Успех
- goodlucker
Проблема в цялата история е че съм в чужбина. Вчера ме свързаха с един майстор който ще дойде в събота да отвори двигателя и да го погледне. Но във всеки случай нещата вървят към закупуване на нов... Няма само глава или само валовете втора ръка. Ще пиша веднага щом имам новини. И пак ви благодаря за съветите и за помоща! 

- goodlucker
Re: Polo 9n3 1.4 BKY автоматик - Проблем с двигателя
Здравейте колеги. Няма развтие по проблема и за това не съм писал. Сега намерих двигател, но пише, че е от поло 9н 2005. Моето е 2007 и е 9н3. Код на двигателя е същия като моя и на снимката е еднакъв. Проблема е, че го има този БКУ код за автоматик и за ръчни скорости. Дали е един и същ и ще стане на моя автоматик? И при блокирал двигател кой части не са използваеми? Пуловете изпозваеми ли са или валовете? Благодаря ви. Надявам се тази седмица вече да съм взел новия двигател и да се е почнала работа по смяната му. Поздрави!
- goodlucker
Re: Polo 9n3 1.4 BKY автоматик - Проблем с двигателя
Някой да знае дали става двигателя от поло 9н 2005? Спешно ми е. Моля ви.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”