И аз мисля че качеството на резбореза е сносно. Сравнявам го с един Руски Сет купуван от там от Бащата и са на едно ниво. Руският Сет е с бургиите му, плашки и метчици. Тогава тук нямаше такива екстри.
Щото има и един чисто Китайски Сет, който е с изработка от доста по мек метал и качеството му е по ниско. Но него го купих заради наличието и на двата вида резборези- като метрични от 3мм до 12, така и Цолови.
За Лидлската акумулаторна отверка естествено я има, но не съм напъвал чак до такава степен битовете и. И незнам дали са презакалени. Ползвах я за развиване на един принтер и да навия в един перваз държачи за кабел.
Принципно тя е с малко Кила и не е да се напъва сериозно.

Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Ако на плашките и метчиците не пише HSS, значи са боклуци.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ами то битовете ги счупих с нея отвертка.Просто видиите бяха дълги 6 мм и кръстовидното захващане в главата беше толкова миниатюрно че най малкия бит влиза само милиметър от върха му.И понеже дървото беше много твърдо винта все едно не се върти а захвата е на много малка повърхност от бита и се строши.Ако беше обикновен бит щеше да се заобли върха и до там.
ktamen написа:Ако на плашките и метчиците не пише HSS, значи са боклуци.
Всъщност не си много прав. HSS действително се слага като индекс на инструментите изработени от закалената стомана, но най вече на свредлата и бургиите за метал. HSS означава преведено от Английски -висойоскоростна стомана-(Хай спид стил). А метчиците и плашките не са предвидени да се въртят с 1000-2000 оборота. Те са за ръчно въртене и даже високите обороти гарантирано биха счупили закалените метчици.
На Руският комплект не пише HSS

Мисля че Лидлските са направени от HSS.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
trv написа: комплект не пише HSS
Аз не съм виждал комплект от бързорежеща стомана. Поначало комплектите не са за сериозна работа.
Качествените металорежещи инструменти са винаги от бързорежеща стомана.
Аз сигурно имам 50кг метчици и плашки. На 99% от тях си пише HSS. Не е трудно да се прегрее плашка или метчик. Дори съм прегрявал съм плашка, докато я връщам по вече направената резба.
Аз пък има такива комплекти, на Лидл.
Борчетата за ламарина на OWIM оксидирани с титаниев нитрид, бургиите за метал и дърво- комплекти кутия и тнт. Все пише на тях HSS.

Борчетата за ламарина на OWIM оксидирани с титаниев нитрид, бургиите за метал и дърво- комплекти кутия и тнт. Все пише на тях HSS.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Ами то битовете ги счупих с нея отвертка.Просто видиите бяха дълги 6 мм и кръстовидното захващане в главата беше толкова миниатюрно че най малкия бит влиза само милиметър от върха му.И понеже дървото беше много твърдо винта все едно не се върти а захвата е на много малка повърхност от бита и се строши.Ако беше обикновен бит щеше да се заобли върха и до там.
Още малко офтопик - едни по-възрастни от мен хора са ме научили, че в дърво не се завива директно, а първо се разпробива с подходящо свредло.
batVenci написа:Не става ясно, защо трябва да се дават с 60 лв. по-вече за въпросното гедоре от 172 части. С какво е по-добро от лидълското 216 части, което миналото лято струваше 159 лв.? Сигурно скоро ще го пуснат отново, така че по-добре е да се изчака малко и да си купи човек комплекта от Лидл, който на пазара няма по-евтина алтернатива за качеството си...
За въпросния комплект е говорено много тук на страница 4-6 и на 33-36, говорено е и в други форуми, общо взето все добри неща...
Тъкмо преди три дена говорихме за въпросното гедоре и ето то се задава от към Германия. В най-скоро време, сигурно ще дойде и у нас. Има разлика в оцветяването на елементи от гедорето в червено, в сравнение с минало-годишното...
http://www.lidl.de/de/powerfix-werkzeug ... ig/p218568
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
trv написа:Аз пък има такива комплекти, на Лидл.![]()
Щом аз не съм виждал нещо не значи, че то не съществува. Така или иначе имах предвид комплектите от плашки и метчици, а не комплектите бургии.
Би ли проверил още веднъж дали и на бургиите за дърво пише HSS.
batVenci, цвета на дръжките на гедорето е без значение, желязото е важно. А дали е сиво/черен или червено/черен този цвят е въпрос на вкус.
Аз го има и е добро действително. Само един кусур има - тежи
Аз го има и е добро действително. Само един кусур има - тежи

Да тежи си куфара доста. Явно в Лидъла не са икономисвали от въпросното високоякостно желязо. Не съм срещал лошо мнение за въпросното гедоре, като единствено наскоро колега се оплака от малките битчета, което си е доста добра оценка за тази цена...
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
myrshavija написа:fox_vt написа:Ами то битовете ги счупих с нея отвертка.Просто видиите бяха дълги 6 мм и кръстовидното захващане в главата беше толкова миниатюрно че най малкия бит влиза само милиметър от върха му.И понеже дървото беше много твърдо винта все едно не се върти а захвата е на много малка повърхност от бита и се строши.Ако беше обикновен бит щеше да се заобли върха и до там.
Още малко офтопик - едни по-възрастни от мен хора са ме научили, че в дърво не се завива директно, а първо се разпробива с подходящо свредло.
Определено

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Моето гедоре го взех миналата година от Германия пак от Лидл. Никакви проблеми и рекламации нямам за сега.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Взех комплета с битове заради секретите и дългите битове. Още същия ден една от щипките дето държи един от дългите битове се счупи с поглед
Страх ме е да тествам самите битове

Страх ме е да тествам самите битове

Те тия телчета се чупят. Аз примерно се боря с преходната вложка с задържащото и телче което е вътре в нея на 1/4 за тресчотка/битовете.
Винаги това шибано П-образно телче или изпада от вложката или нещо подобно. Та го проверявам като купя комплект с такова и ако се налага го юстирам във вложката да не изпада и да задържа бита вътре. Даже се научих сам да си сгъвам такива телчета от подходящи пружинки и тел.
Понеже на това Лидлското гедоре си беше на мястото и не изпадаше, при последното ми ползване на Гедорето видях че вложката не държи битове. Погледнах и -ядец телче. А то копеленцето се самосчупило на две и в кутията намерих едната останка. Та пак сгънах една тел от пружина.
Тази пружинка/тел е голяма гад да знаете !
Винаги това шибано П-образно телче или изпада от вложката или нещо подобно. Та го проверявам като купя комплект с такова и ако се налага го юстирам във вложката да не изпада и да задържа бита вътре. Даже се научих сам да си сгъвам такива телчета от подходящи пружинки и тел.
Понеже на това Лидлското гедоре си беше на мястото и не изпадаше, при последното ми ползване на Гедорето видях че вложката не държи битове. Погледнах и -ядец телче. А то копеленцето се самосчупило на две и в кутията намерих едната останка. Та пак сгънах една тел от пружина.
Тази пружинка/тел е голяма гад да знаете !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”