Пасат 2012 г. 2,0 ТДИ 140 к.с. 4х4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 2012 г. 2,0 ТДИ 140 к.с. 4х4

Мнениеот lordlosh » Чет 28 апр 2016 4:52

Аз си взех колата оттам по принцип. Няма проблем да видиш документите на колата, ако се съмняваш в годината, както и да я закараш в сервиз да ти я видят. Няколко коли сме проверили по Вин там и не лъжат за км.
На моята пишеше същото нещо "ПЪЛНО ТЕХНИЧЕСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АВТОМОБИЛА", като вероятно имат предвид, че всичко без консумативите е ок. Аз поне така го разбирам. На моята по сервизна и във VW ми казаха, че колата е обслужена и чак началото на 2017 трябва да и сменям масла и глупости. А момчето в Автокъщата не ми е разтягал локуми, че колата е обслужена, дори ми каза, че винаги е хубаво като си вземеш кола за по-сигурно да си я обслужиш.
Другото което беше при мен, че колата имаше гражданска и каско(вярно оставаха 25дена), но това никой не ми го беше казал. Това го разбрах вече като я взимах. Не е като да ти обясняват как колата е с гражданска и каско .....
Естествено като всички си напудрят колите, но моята поне си вървеше с всички неща, както е закупена, ключове, книжки и прочие.
Доколкото разбрах, продават такива коли, върнати от лизинг и предоставени им от банки и само оттук, не вкарват коли от чужбина. Дори продавали навън, заради малкия пробег.
А за съответната кола, ако пробега е такъв, нормално и цената да е такава. Макар, че и аз не бих взел Б6, а бих дал някой лев отгоре за Б7. Това си е мое мнение де. Минават ми оферти на коли от Италия през пощата и такива Пасати със забележки, незнайни филми и километри, може да се намерят, кажи-речи на доста по-ниска цена. Шанс обаче да уцелиш.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Чет 28 апр 2016 21:19

Колега, четох твоята тема и хубавка колица си взел.
Но тази е на прекалено надута цена.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 28 апр 2016 21:51

Б6ци може с лопата да ги ринеш по 20 000лв и нагоре в мобиле.де, какво се хванахте за тая? Дадох първия срещнат пример че истинските коли държат цена! Б7 е сравнително "млад" модел, от 1ви или макс 2ри собственик, обикновено типичния върнат от лизинг fleet car. Редно е да го сравнявате с подобен Б6 за да видите на колко повече оценява пазара технологичния напредък на този фейслифт.

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordlosh » Пет 29 апр 2016 9:21

Pagemakerboy написа:Колега, четох твоята тема и хубавка колица си взел.
Но тази е на прекалено надута цена.

Да оставим автокъщата настрана, но наистина читавите коли на малко км. са скъпи. Тук масово се вкарват коли от чужбина, обаче км. на които се вкарват са убийствени, не малко от колите, са над 400-500хил, а не се знае дали и в чужбина не им е бил върнат километража ... Да не говорим, че се взимат коли с не малки забележки или дори здравата халосани, а после се правят/пудрят, колкото да се продадат. А не малко и от колите са със счупени/издали или пред издаване на багажа скъпи части/неща и се гласят така, че да минат продажба и после купувача да му мисли и да ражда при него.
И в Германия и в чужбина има много хубави коли и на малко км., само че цените им са съвсем други. Ама масово автокъщите не вкарват такива коли, защото те си имат разходи за докарване и т.н., а трябва и печалба за служители и управители да сложат и за пудренето и за още не малко неща и тя колата става на сериозна цена - непродаваема или много трудно. Това е голям риск.
Българина гледа първо колата да е на малко пари, ама иска и на малко км, ама трябва да има и вид, тоест напудрена и т.н. Само, че такова животно няма и после псуваме джамбазите защо ни лъжели, връщали км., сменяли части и какви ли не още глупости.
Ами представи си да ти продадат колата в състоянието в което са я купили, на 300-400хил. км и с 1 камара забележки по външния вид, ама като погледнеш обявата, веднага ще я затвориш и ще се метнеш на друга, напудрена за продажба, нали ? Та ние искаме да ни лъжат, понеже се циганиме, пък после се оплакваме. Това е масово, естествено има и изключения и се надявам някой да не се засегне.
А за съответния Пасат и аз не бих го купил. Бих дал още някоя хилядарка и бих взел Б7-ца. Както колегата казва обаче, то може и за 6-7хил. евро да се намери такъв, ама кой знае в какво състояние и на какви км. ще е.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”