Здравейте колеги, от известно време (в рамките на година) имам проблеми с охладителната система на моя Голф 3 1,8 ABS с газова уредба Ловато.
Първо ми протече водната помпа от корпуса, по-късно се спука водно съединение, едно късичко мисля че е което излиза от термостата. След известно време ми изби казанчето на парното.Сега протече и големия радиатор, смених и него заедно с термостата въпреки че колата загряваше нормално и поддържаше 90 градуса. След смяната на термостата колата рядко стига до 90 градуса, обичайно държи около 75-80, новия термостат и на Гейтц. Забелязах, че маркучите са доста надути при работа на двигателя и се усъмних в мембраните на изпарителя, смених и тях но положението не се промени. Маркучето което влиза в разширителния съд не е запушено и пропуска антифриза, колата има добро парно. Сега колата продължава да работи на 80 градуса и с надути водни съединения, съмненията ми вече се насочват към гарнитура на главата. Някакви идеи и предложения че остана само отваряне на главата което се надявах да избегна но май натам вървят нещата.
Golf 3 1.8 90 к.с. ABS бензин/газ - Проблем с охладителната система
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Проблем с охладителната система на Голф 3 1,8 АBS
Не е толкова просто да се даде еднозначен отговор.Ако допуснем,че наистина е гарнитурата,то би трябвало да губиш и течност,понеже все пак имаш клапан в капачката.Ако е гарнитурата,но не губиш течност,значи капачката е за смяна.Но пък ако е гарнитура,ще ти се губи парното.
За целта търси сервиз с газ анализатор или реактив,да тестват антифриза за изгорели газове.Ако имаш възможност си смени пробно и капачката.
За целта търси сервиз с газ анализатор или реактив,да тестват антифриза за изгорели газове.Ако имаш възможност си смени пробно и капачката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за предложението. Днес направих точно това, смених капачката с нова на Febi. Дано се окаже от нея, че вече се виждам в безизходица. Като покарам известно време ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След смяна на капачката проблема си остана и главата вече е свалена. Оказа се издухана гарнитура на първи цилиндър. Надявам се след ремонта нещата да се наредят и да си карам колата безпроблемно както до сега.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, мен ми е много интересно колко бара е вдигала охладителната система преди. БТВ как се насочихте към гарнитура - как я тествахте, или просто си свалихте главата хем за гумички хем за пасване на клапани.
П.П. интересно ми е дали е почвала да надува преди да загрее, правили ли сте теста с отворено препълнено казанче и високи обороти - дали е изкарвало балони.
П.П. интересно ми е дали е почвала да надува преди да загрее, правили ли сте теста с отворено препълнено казанче и високи обороти - дали е изкарвало балони.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както съм писал по-горе имаше редица проблеми преди това, спукване на водни съединения, радиатор , радиаторче на парното. Смених и капачка на разшерителния съд и винаги надуваше. Като се замислих то друго освен гарнитура или глава не остана така че взех решение за сваляне на главата. Оказа се гарнитура. Цвета на клапаните на този цилиндър където беше повредена гарнитурата беше друг. Иначе никога не е загрявала, просто маркучите се надуваха.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Бил е друг и цвета на свеща,РЪЖДИВ/ако караш с вода/,което също е нишан при диагностика.Странното е,че не ти е избивал през казанчето,не ти е загрявала и си имал добро парно.Както писах по-горе,явно си бил и с повредена капачка,което не обяснява наистина парното и темературата де.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”