Passat B3 комби, 1990 г., 2.0, 115 к.с. с ABS - проблем със спирачките?

Техническа и сервизна информация за Passat
batepesho
Автомобил:
Двигател:

Passat B3 комби, 1990 г., 2.0, 115 к.с. с ABS - проблем със спирачките?

Мнениеот batepesho » Пет 29 апр 2016 11:52

Здравейте!
Имам пасат Б3, комби , 1990, 2.0 бензин/газ, 115к.с. ABS, ел. стъкла и клима.
Ударих леко и скъпо отпред колата преди няколко месеца (поради отказ на спирачки).
Искам да се допитам до тукашните хора за следното:
На спирачките ми е твърд педала и колата спира много трудно. имам течност в казанчето и не губи такава до колкото помня. Ходих на сервиз да ми оправят удара, оправиха го , но ми казаха, че сервото ми не работело. отивам в друг сервиз където да ми оправят спирачките и хидравликата , пича там ми казва че тази кола нямалата серво, тоя модел точно и работел с някаква помпа,зависеща от ABS-а. Миналата година в Бургас на прибиране за София , стана нещо на задно дясно колело и лагер ли запече не знам. отидохме , извадиха ми датчика и ми казаха, че щели да закърпят положението , но трябва да изкъртят датчика. ОК. така направихме, прибрах се и си карах няколко месеца, после започна от време на време да се повтвърдява педала на спирачките и като прифорсирам се оправяше. после отказаха при удара и сега не знам кой ми казва истината от тези 2 сервиза - има ли серво , няма ли серво , нов комплект с АБС-а и помпата бил 350 лв. работещ втора ръка има ли откъде да се вземе и какви точно да търся/питам?
Извинявам се ако съм бил многословен. мерси.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Passat B3 комби, 1990 г., 2.0, 115 к.с. с ABS - проблем със спирачките?

Мнениеот pas1.8mi » Пет 29 апр 2016 15:46

Твоят модел Спирачна система е изключително примитивен .Препоръчвам ти да НЕ инвестираш средства в ремонт на точно този АБС.Или мини на спирачна система без АБС,или на такава от по-ново поколение(TEVES 04 и нагоре).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 29 апр 2016 15:51

И да, във втория сервиз са били прави.
Този АБС няма класическото вакуумно серво. Сервоефекта се осигурява от електрическа помпа към АБС системата. Нагнетява течността до 180 бара.
Проблема е, че от дългата работа се прецаква датчика, пускащ помпата.Не-рядко и на самата помпа й свършват четките на моторчето.
При мен (бях с абсолютно същата кола, но без газ, разбира се!) явно беше почнала да се износва самата помпа, защото сравнително бавно, за около 5-6 сек. вдигаше налягане след няколкодневен престой на колата

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 10 май 2016 23:23

Моя 91 набор с изключен АБС си има перфектни спирачки.А го изключих,понеже при скорост под 20км/когато не би трябвало АБС-а да следи колелата/,се задействаше и риташе педала от време на време.
Ако искаш мога да го демонтирам за доста по-скромна цена.

Върни се в “Passat”