Съвет за UPS за парно
Съвет за UPS за парно
Колеги имам юпи ес-а от снимката, но вече втора година сменям акумулатора вътре и не съм доволен. Бихте ли ми препоръчали някой добър юпи ес. Говорим з апарно на дърва, а помпата е с мощност около 100-200 вата. Иска ми се да може да може да поддържа автономен режим поне няколко часа.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Re: Съвет за UPS за парно
Свържи му външен автомобилен акумулатор. 60Ah би трябвало да кара около 10 часа, стига да е здрав.
Ако Юпи еса е в мазан или нещо такова няма проблем, но ми е в хола и искам някакво по кардинално решение, дори ако трябва да закупя нов.
- logrus
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 06.1989
Аз съм със същият, но ползвам външен акумулатор - с 44Аh карам 10-12 часа, помпата ми е 70W. Ако вземеш какъвто и да е с вградена батерия ще имаш 3-5 часа, а цената му е неоправдана. Нямаш ли как да го изнесеш някъде - само кабели са?
Този акумулатор например 44Ач е около 130 лева нов, не трябва ли по някое време да го зареждам за да съм сигурен, че при отпадане на ел.захранването този акумулатор ще си свърши работата?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
За 130лв ще вземеш два пъти по-голям акумулатор. Освен това много продавачи правят отстъпка, ако им кажеш, че не ти трябва за кола, но ти го дават без гаранция.
Не трябва да го зареждаш. Трябва от време на време да го проверяваш дали ЮПСът ти не го презарежда. Ако ЮПСът не го презарежда, акумулаторът ще изкара 10 години.
44Ач е твърде малък, вземи си по-голям. Аз бих сложил новия на колата, а нейният в хола. Не е проблем да сложиш 5 стари акумулатора, ако са прекалено стари и един не ти е достатъчен. Ако е нужно жертвай някой шкаф.
Акумулаторите са взривоопасни, особено ако се презареждат
Не трябва да го зареждаш. Трябва от време на време да го проверяваш дали ЮПСът ти не го презарежда. Ако ЮПСът не го презарежда, акумулаторът ще изкара 10 години.
44Ач е твърде малък, вземи си по-голям. Аз бих сложил новия на колата, а нейният в хола. Не е проблем да сложиш 5 стари акумулатора, ако са прекалено стари и един не ти е достатъчен. Ако е нужно жертвай някой шкаф.
Акумулаторите са взривоопасни, особено ако се презареждат

- logrus
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 06.1989
Моят ЮПС си зарежда акумулатора без забележка - този 44А го ползвам вече 6 години. Включително съм го свалял, за да паля кола с него, а на негово място съм зареждал този от автомобила.
Пичове вариантите за мен са два - или давам 60-70 лева за нова батерия за този юпи ес или си купувам нов юпи ес с тия акумулатори нещо не ме привлича опцията.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ти кое по-точно не разбра?
И американски ЮПС да купиш с новозеландски акумулатор вътре, помпата пак ще бачка минути, а не часове, както ти си иска.
Трябва ти голям акумулатор, ЮПСът е все едно какъв е.
И американски ЮПС да купиш с новозеландски акумулатор вътре, помпата пак ще бачка минути, а не часове, както ти си иска.
Трябва ти голям акумулатор, ЮПСът е все едно какъв е.
Всичко разбрах, просто тоя акумулатор няма къде да го сложа, тоест има но ще загрозява всичко, ще е като автоработилница.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам снимката, обстановката около ЮПСа ти е сега не е особено красива.
Като искаш да е красиво си купи подходящо шкафче и прибери ЮПСа и акумулатора вътре.
Ако ще купуваш друг ЮПС си търси такъв с акумулатор поне 60Ач.
Акумулатора може да го опаковаш в подаръчна хартия с панделка и ще стане красив.
Като искаш да е красиво си купи подходящо шкафче и прибери ЮПСа и акумулатора вътре.
Ако ще купуваш друг ЮПС си търси такъв с акумулатор поне 60Ач.
Акумулатора може да го опаковаш в подаръчна хартия с панделка и ще стане красив.
ktamen написа:Като гледам снимката, обстановката около ЮПСа ти е сега не е особено красива.
Е не може всички да сме баровци.
Мерси за съветите колеги.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Пусни си дълги кабели.можеш да го скриеш някъде.дори в другата стая.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
1 кабел само 3х1 кв мм от помпата до юпс-а в съседната стая или в коридора или където и да е. Трябва да е някъде с вентилация от време на време, щото тия акумулатори имат едни гадни и вредни изпарения от тях
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
eng написа:Е не може всички да сме баровци.
Не съм искал да те засегна.
Просто исках да ти кажа, че има 1000 начина акумулаторът да се впише в обстановката.
Слагаш го в кашонче заедно с ЮПСа и го облепваш с тапети, с детски рисунки, някакво килимче или с каквото ти хрумне. Кашончето трябва или да е доста голямо или да има отвори от задната страна, за да се охлажда ЮПСа. Изпаренията от самия акумулатор не са страшни. При всички случаи изпаренията ще са същите, каквито са били и досега.
Кабелите между акумулатора и ЮПСа трябва да са къси и дебели, тока е голям и е важно да има малък пад на напрежение.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”