Изключване/рестартиране на усилвател/стъпало

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Изключване/рестартиране на усилвател/стъпало

Мнениеот andro_ » Съб 16 апр 2016 9:35

През годините, когато се интересувах от кар аудио през колата и ръцете ми са минали не малко усилватели.
Като цяло случаи на изключване, както в случая, съм имал когато товарът към усилвателя е бил прекалено голям (нисък импенданс на говорителите, и по-точно на субуфер) или захранването ми е било кекаво - кабели с малко сечение.
След всичката смяна и подмяна, която струва пари, нерви и време, достигнах до и без това ясната истина - усилвателите трябва да са висок клас.
Е, не най-високия (заради парите...), но от високите серии и тогава, ако товарът е ОК и имат захранване няма никакви проблеми.
Имал съм усилвател Pioneer от поколението, както в първото мнение, без да ми е създавал проблеми, само че захранваше компонентна система.
Имал съм Kenwood 9152D, при мен никакви проблеми с товар на 4 ома; момчето, което го купи после каза, че под голям напън на 2 ома изключва. Но мисля, си че няма как да искаш 1 kw мощност, от усилвател с 2х30A бушони. След този Ken, бях взел едно GZ 2350XII (4x40А бушони), със суб на 1,1 kw на 4 ohm и 50 кв.мм кабели никакви проблеми (освен акумулаторно-алтернаторни :mhihi ). Подаваше яко ток на субчето - 20+ кг суб, с 4'' бобина, 4 ома, с претенции за SQ :Mr Green Fun .
Приятел имаше по-мощният Ken от същата серия и поколение в първото мнение (не помня модела, стар съм). Нямаше хубав звук. Беше заменен с SPXL 1000 (общо 160А предпазители) - уж и двата с мощност около 0,8-1 kw на хартия, но практиката показа, че нямат нищо, ама нищо общо и като звук и като мощност.
Усилвателите, които харесвам са клас AB. D - не ме кефят на звук.
И радио съм имал същото като в клипа за няколко месеца - звукът не е кой знае какво, но всеки си има предпочитания.
Наистина трябва да се направи тест с по-хубави усилватели.
И последно: 1000W за 300 лв не са това,което са 1000W за 1000 лв, за съжаление.

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Нед 17 апр 2016 7:15

Радиото е Kenwood bt8044u.
На дизайн наподобява по-малките серии. Има почти всичко, за което може да се сетиш.
За звука...ами аз съм го пуснал през едно 4-канално Сони х504, много съм доволен от него, понеже за разлика от повечето усилватели, има настройки за всеки един канал поотделно.

Снощи пробвах един стар моноблок Кенууд, с идеята да го купувам.
По принцип за мен външния вид на един усилвател не е толкова от значение, но тоя беше толкова очукан...че се замислих какво ли е положението и отвътре.
Все пак работеше, сила имаше, но както сам каза по-горе нямаше хубав бас. Мислех, че като си поиграя с настройките, може и да изкара, но момчето бързаше, а аз така или иначе нямаше да го взема за тези пари...
Оставих го да поработи 2-3 минути на вързан на 2 ома, не изключи.
Накрая го свалих и пак го питах тва ли ще му е цената, той чак обиден "Под тея пари няма да го дам!!!Аз съм го купувал еди колко си"
Викам му: пич, и аз имам кола купувана за 5500, ама сега някой ако му даде 500лв. съм щастлив ;)
Общо взето, заради подобни случки държа като купувам нещо, да го видя на място. Като го гледах на снимки, бях готов да го взема, ама като го видях на живо....

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 17 апр 2016 8:20

Да, прав си за втората употреба.
Дори и за висок клас кар аудио продукт, максималната цена, която давам на продавача е 60% от цената на същото нещо в магазина, ново.
В случай, че вече не се предлага в магазина - макс. 50% и трябва да е наистина в перфектно състояние.
Ниските/средни класове аудио компоненти у нас се продават излишно скъпо на вторичния пазар.
"Аз съм го купувал за xxx пари" - имал си, дал си, аз ти предлагам толкова, ако искаш.
От друга страна и продавачът си има право да си иска каквато и да е цена, пак на принципа "ако искаш".

За да свири добре D клас усилвател (за моя вкус), трябва да е бил скъп в магазина.
За суббас усилвател да кажем над 1000 лв цена, нов.

Радиото - купих същия модел, когато излезе на пазара, било е някога през 2010. За системи тип предна линия/задна линия/суб или предна линия/суб, или предна линия/задна линия е супер. Това, което ми липсваше в него е процесорното разделяне на линиите на високи/ниски/суб и възпроизвеждане на lossless формат през USB. За MP3 е чудесен. Ipod не съм пробвал, защото не притежавах такъв. Има вероятност звукът от Ipod + lossless формат файлове да е по-хубав от MP3 от USB. Предполагам сигналът от Ipod към радиото ще е аналогов, но повечето Ipod-и имат хубав DAC. Пробвай.
За цената си този Ken е страхотен плеър, с интересни функции. В случай, че се ползват коаксиални предни говорители, или компонентна система с близко разположени компоненти, то времезакъсненията, които предлага плеърът може да се използват за "центриране" на сцената.

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Нед 17 апр 2016 8:44

andro_ написа:Да, прав си за втората употреба.
Дори и за висок клас кар аудио продукт, максималната цена, която давам на продавача е 60% от цената на същото нещо в магазина, ново.
В случай, че вече не се предлага в магазина - макс. 50% и трябва да е наистина в перфектно състояние.
Ниските/средни класове аудио компоненти у нас се продават излишно скъпо на вторичния пазар.
"Аз съм го купувал за xxx пари" - имал си, дал си, аз ти предлагам толкова, ако искаш.
От друга страна и продавачът си има право да си иска каквато и да е цена, пак на принципа "ако искаш".

За да свири добре D клас усилвател (за моя вкус), трябва да е бил скъп в магазина.
За суббас усилвател да кажем над 1000 лв цена, нов.

Радиото - купих същия модел, когато излезе на пазара, било е някога през 2010. За системи тип предна линия/задна линия/суб или предна линия/суб, или предна линия/задна линия е супер. Това, което ми липсваше в него е процесорното разделяне на линиите на високи/ниски/суб и възпроизвеждане на lossless формат през USB. За MP3 е чудесен. Ipod не съм пробвал, защото не притежавах такъв. Има вероятност звукът от Ipod + lossless формат файлове да е по-хубав от MP3 от USB. Предполагам сигналът от Ipod към радиото ще е аналогов, но повечето Ipod-и имат хубав DAC. Пробвай.
За цената си този Ken е страхотен плеър, с интересни функции. В случай, че се ползват коаксиални предни говорители, или компонентна система с близко разположени компоненти, то времезакъсненията, които предлага плеърът може да се използват за "центриране" на сцената.

Ясноо..ти се придържаш към високите класове, а аз по-скоро към средата ;)
Поне направих пробата със това стъпало за изключването.
"Ниските/средни класове аудио компоненти у нас се продават излишно скъпо на вторичния пазар."
Имам един приятел, та негов добър приятел се занимава с продажба на кар аудио. Нколко пъти съм се опитвал да се спазаря с него и все не се получава.
Лично за мен цените му са доста надути. Вярно, че нещата са доста запазени, но все пак...
Имена няма да споменавам, защото може би и тук някой го познава.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 17 апр 2016 9:33

Аз започнах от най-евтините компоненти и полека-лека...докато в един момент приоритетите ми в паричните разходи станаха други. Кар аудиото е интересно хоби, но скъпо :banghead

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Нед 01 май 2016 15:28

Такаааа...едното стъпало разбрах какъв му е проблема-загряване.
Но не типичното загряване, когато корпуса е топъл, а нещо вътре(не съм достатъчно компетентен). Отвън си е студено.
Фабрино стъпалото си има 2 отвора за охлаждане, на тях сложих два вентилатора-единия да духа навътре, а другия навън. Съответно логиката е единия да вкарва студена струя, а другия да изкарва топлата. Разлика има!!! Преди малко го пуснах, усилих и изключи, но колата стои затворена на слънце и вътре е пещ, което според мен доказва теорията ми.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”