Като цяло случаи на изключване, както в случая, съм имал когато товарът към усилвателя е бил прекалено голям (нисък импенданс на говорителите, и по-точно на субуфер) или захранването ми е било кекаво - кабели с малко сечение.
След всичката смяна и подмяна, която струва пари, нерви и време, достигнах до и без това ясната истина - усилвателите трябва да са висок клас.
Е, не най-високия (заради парите...), но от високите серии и тогава, ако товарът е ОК и имат захранване няма никакви проблеми.
Имал съм усилвател Pioneer от поколението, както в първото мнение, без да ми е създавал проблеми, само че захранваше компонентна система.
Имал съм Kenwood 9152D, при мен никакви проблеми с товар на 4 ома; момчето, което го купи после каза, че под голям напън на 2 ома изключва. Но мисля, си че няма как да искаш 1 kw мощност, от усилвател с 2х30A бушони. След този Ken, бях взел едно GZ 2350XII (4x40А бушони), със суб на 1,1 kw на 4 ohm и 50 кв.мм кабели никакви проблеми (освен акумулаторно-алтернаторни

Приятел имаше по-мощният Ken от същата серия и поколение в първото мнение (не помня модела, стар съм). Нямаше хубав звук. Беше заменен с SPXL 1000 (общо 160А предпазители) - уж и двата с мощност около 0,8-1 kw на хартия, но практиката показа, че нямат нищо, ама нищо общо и като звук и като мощност.
Усилвателите, които харесвам са клас AB. D - не ме кефят на звук.
И радио съм имал същото като в клипа за няколко месеца - звукът не е кой знае какво, но всеки си има предпочитания.
Наистина трябва да се направи тест с по-хубави усилватели.
И последно: 1000W за 300 лв не са това,което са 1000W за 1000 лв, за съжаление.