Сервиз в Шумен ЕТ" Петко Петков 92" мнение !
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Измамници във форума!!!
Специално за търговците!
Масла Motul и добавки Bardahl
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Сервиз в Шумен ЕТ" Петко Петков 92" мнение !
Здравейте колеги, искам да ви споделя накратко неприятните моменти от този сервиз който се намира в сградата на бившият сервиз Жигули. В този сервиз се ремонтират и VW но в този случай става дума за Опел.Отношението и качеството на ремонтите не зависят от марката. Баща ми отива да си смени съединителя на опела, договарят се с Петко Петков да свалят стария и да се види какво трябва да се вземе за ремонта, Петко решава че питискателният диск е добре и взема феродов и лагер. Сменя ги, но колата придърпва при потегляне и има шумове. Баща ми се връща и иска рекламация.Петко му казва че такива шумове има във всяка стара кола и причината е в скоростната кутия.Такива шумове не имало преди смяната. Тогава баща ми сменя сервиза с друг, там сменят феродовит диск и тракането спира.Причината за проблема е феродовит диск китайско производство Миеле или нещо подобно избран от Петко. На диска демфера му е от пластмаса и се гъне във всички посоки. Петко отказа да върне парите за труда и частите. Искам да ви предпазя от такива "качествени" ремонти на ЕТ "Петко Петков 92" Мога да приложа и снимки на частите.Петко не спазва уговорката че при некачествен ремонт или някакъв проблем ще извърши рекламация. Не си давайте парите на вятъра.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Сервиз в Шумен ЕТ" Петко Петков 92" мнение !
Пълен кретен!
Явно е сложил Meyle.
Сервиз в Шумен ЕТ" Петко Петков 92"
Некадърници и бездарници.
Явно е сложил Meyle.
Сервиз в Шумен ЕТ" Петко Петков 92"
Некадърници и бездарници.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Аз пък мога да дам точно обратното мнение за този сервиз. От години ползвам услугите им, поддържам вече трета кола там, да не говоря за няколко служебни. Никога не съм имал гореописания проблем. Подходът е следния - отивам с проблем. Диагностицира се, разглобява се и следва въпросът - какви части да се сложат? Тук вече имаш избор - носиш си частите ти и съответно нямаш гаранция за ремонта. Частите ги купува Петков и си носи гаранцията за труда и това, което е вложил като части в колата ти. Нека колегата да каже при баща му кой вариант е бил. Защото много често има клиенти, които не искат да се слагат скъпи части и носят невъобразими ментета. Присъствал съм на много такива ситуации, докато са правили мои коли. Познайте какво се случва после. И бих помолил колегата Занков да избягва тези обидни квалификации, след като нито познава човека, нито е правил колата си при него. Приятен ден на всички.
-
- VW експерт
Pet_rov написа:Частите ги купува Петков и си носи гаранцията за труда и това, което е вложил като части в колата ти. И бих помолил колегата Занков да избягва тези обидни квалификации, след като нито познава човека, нито е правил колата си при него.
calidad написа: Баща ми отива да си смени съединителя на опела, договарят се с Петко Петков да свалят стария и да се види какво трябва да се вземе за ремонта, Петко решава че питискателният диск е добре и взема феродов и лагер. Сменя ги, но колата придърпва при потегляне и има шумове. .
Явно не четеш внимателно колега Петров.
- Pet_rov
Внимателно съм прочел, колега. Но и ти не четеш внимателно, защото съм написал, че понякога клиентът не иска скъпи части. Напълно е възможно бащата на колегата да е дал някаква пределна цена за необходимия чарк. И на тази цена да купиш нещо некачествено. Защото, съгласи се, и ти да си на мястото на монтьора, няма да бръкнеш в джоба си и да доплатиш, нали? Ще сложиш това, което клиентът е поискал.
-
- VW експерт
Ами да помолим и колегата автор да се включи.
- Pet_rov
Няма лошо. Аз си казах мнението по темата. Всеки има право на гледна точка. За мен този сервиз е добър и винаги съм срещал прекрасно отношение. Но както се знае, винаги ще има доволни и недоволни клиенти - не може да се угоди на всички. От мен по темата толкова. 

- calidad
- Контакти:
Петров ако видиш частите вложени от "майстора" ще си промениш мнението :) аз такъв феродов диск дето е с пластмаса в средата и се гъне във всички посоки не съм виждал, аксиалния лагер също има огромни луфтове, айде аз съм пристрастен, но в другият сервиз как видяха веднага къде е проблема и смениха частите с нови даже за по малко пари от ментетата. Кой майстор би сложил такива части на клиентите си за да останат доволни.Баща ми два пъти ходи след това да видят къде е проблема, не се е карал с никого.Защо го лъжат че проблема е в кутията като тя не е тракала преди да се смени съединителя.Искат му 350лв за нова и 100 за труд още. Това е с цел да го доят за пари. Отидохме двамата с баща ми да му покажем частите и да си вземе парите.Отношението му беше отвратително хвърли ги в коша, кой хвърля хубави части в коша като Петко, само такъв който знае че са ментета. Баща ми не го е ограничавал в това какви части да вземе и за колко пари избира ги Петко, станал е проблем, голяма работа, но защо не покрива рекламации , не носи ли отговорност за работата си. Най лесно се лъжат приятели и познати Петров защото им се доверяваш пожелавам ти да не го разбираш или може би си го разбрал но на друго място :) Бил съм по много сервизи в цяла България понеже много пътувам, за личния си и за служебни автомобили товарни леки всякакви, Вярвай ми такава нагла постъпка не ми се е случвала, но за разлика от баща ми аз никога не се доверявам сляпо на майстора и си купувам частите лично, защото знам че имат ли възможност много от тях вземат евтини части от приятелски магазини със завишени фактури за да си увеличат печалбата :) това е цялата схема Петров пък ти ходи където искаш това си е за твоя сметка. Никой не иска майстора да се бърка в джоба колега,но един телефонен разговор да му кажеш че искаш да му сложиш читави,но малко по скъпи части не е такова усилие, ако клиента няма финансова възможност му казваш мога да ти сложа менте но на твоя отговорност,или ела си вземи колата, плати ми труда аз ментета няма да ти сложа. Така отговорността пада от майстора и той не се излага и не губи клиенти, а печели уважение и респект.Айде със здраве и внимавайте с майсторите :)
- calidad
- Контакти:
и аз да ми монтират боклуци :)Pet_rov написа:Здравейте отново. Лагерът е сменен преди около 2 хил км с качествен. Не обичам да купувам боклуци.
Pet_rov написа:2-ра ръка 250 лв, като платиш и монтаж и демонтаж пак ти сяда на 450 лв. Ако я рециклираш, поне ще имаш някаква гаранция от майстора и ще можеш да го притесняваш, ако нещо не е наред. Според мен, рециклиране по-добре. Я си представи, че монтираш втората употреба и тя протече? Двойно плащане на труд най-малко те очаква, да не говорим за нервите...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
calidad написа: аз такъв феродов диск дето е с пластмаса в средата и се гъне във всички посоки не съм виждал
Без да съм прочел цялата тема, коментирам само цитата.
Моят феродов диск на съединителя марка LUK е точно пластмасов в средата. 90 хиляди може би го карам и още си е добре
- calidad
- Контакти:
Ама е лук не китайски боклук нали ! интересно защо другият който сложиха не беше пластмаса :) старият също не е с пластмаса. Израбодката е много важна не само факта че е с пластмаса. Фактите говорят сменихме го заедно с лагера и нещата се оправиха :) това за какво говори? :) защо не слага лук а меуле нали е майстор. Колега Одаджийски като прочетеш темата ще разбереш за какво става дума :)
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
В сградата на бившия сервиз "Жигули" като минеш под тунела отзад се намират истинските майстори-Наско и Янко.Да е знаел автора,направо при тях да е отишъл.Говорил съм с Наско точно на такава тема за ментета и рекламации. И ставаше въпрос точно за съединител.
Думите на Наско: Понеже аз съм го поръчал за клиента,а излезе боклук( за съединителя става въпрос,не за клиента.
),свалям го за моя сметка ,оставям го до вратата на халето и викам доставчика да види какво ми е продал.В крайна сметка върна парите,а аз приключих отношения с този доставчик.
Лично аз ходя редовно при Наско и Янко и винаги съм доволен. За Петко няма да коментирам,ама завърти се бе колега при Наско и после при Петко-в една сграда са,виж колко клиенти чакат при единия и колко при другия и ще ти стане ясно кой какъв майстор е...
Питайте бе хора,затова са тия форуми.
п.с.Не си първия дето го псува тоя сервиз,явно няма и да си последния.
Думите на Наско: Понеже аз съм го поръчал за клиента,а излезе боклук( за съединителя става въпрос,не за клиента.

Лично аз ходя редовно при Наско и Янко и винаги съм доволен. За Петко няма да коментирам,ама завърти се бе колега при Наско и после при Петко-в една сграда са,виж колко клиенти чакат при единия и колко при другия и ще ти стане ясно кой какъв майстор е...
Питайте бе хора,затова са тия форуми.
п.с.Не си първия дето го псува тоя сервиз,явно няма и да си последния.
- calidad
- Контакти:
gergeto аз не знаех за това баща ми сам си го избира защото му е имал вяра, но повече никога ! Да един майстор който уважава работата си и клиента ще постъпи така както описваш ти.Явно много хора са недоволни !
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега,бащите не винаги са прави,ама и нали "повече са живели, с повече опит са..." Здраве да е ,следващия път да знаеш че в този сервиз има и кадърни момчета,дето ще ти свършат работа. 

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”