Golf 4 1.8T с газов инжекцион - Теч на антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Re: Golf 4 1.8T с газов инжекцион - Теч на антифриз

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 06 май 2016 18:05

Хора не разбирам и не съм наясно за това се допитвам и търся каква е истината и наистина ли е проблема в това че карам с чист антифриз колата. В момента е разреден и ще видим дали ще има проблем това е :)

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Пет 06 май 2016 18:09

Няма нищо такова. Просто въпросния майстор е искал да не покрива ремонта, а ТИ самия да го платиш. Няма как от антифриза да избият маркучите.

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 06 май 2016 18:23

S_T_I_N_G написа:След посещение на сервиза в който ми е поставена газовата скобите + маркучите бяха подменени .
Монтьора който ми извърши процедурата първото преди всичко взе и ми замери антифриза ... казаха ми че е много гъст или че е концентрат за -50 и за това е започнал теча .
След това взех дистилирана вода и го разредиха смениха и скобите на някой маркучи и сега да се надявам да нямам проблеми :) от този вид :)
И разбира се всичко това беше за сметка на авто газовия сервиз .
А в интерес на истината не знаех че от концентрат антифриз може да се получи такова нещо но ако някой е като мен ето просто да си погледне антифриза . И така проблема е решен

Колега не съм плащал нищо

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пет 06 май 2016 18:57

Моите маркучи в началото също взеха леко да таят, след натягане на скобите нямах проблем. Мисля, че е нормално след време скобата или маркуча леко да отпусне и да иска притягане. Отделно последните няколко пъти когато ми се е налагало да ползвам подобни скоби или взе попадам на ментета или не си знам силата, но винаги ги превъртам.
Като купих колата също беше с неразреден антифриз и един майстор, на който имам огромна вяра, ми каза, че трябва да е разреден до по-ниска температура иначе може да избие от някъде, доста често от радиатора. Това съм го чувал от още няколко места.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”