Здравейте,
предните седалки са ми ниски. Като седна имам чувството че потъвам в салона и малко трудно стъпвам на асфалта като излизам.
Някой друг има ли подобно впечатление/усещане?
Някакво практично решение/предложение?

Passat B6 - ниски са ми седалките
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Passat B6 - ниски са ми седалките
malcho_m написа:
Някакво практично решение/предложение?
Тигуан, Туран, Туарег?
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Те се регулират по височина, има един лост отляво, ама тогава като караш ще започнеш да си биеш главата в тавана.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също не харесвам коли с ниски седалки тип: Bmw, Honda и т.н.
Според мойте впечатления пасата е балансиран много добре, като стойката не е нито полегнала като в гореизброените нито пък седиш изправен типично за по-високите (обемни)малки и средно малки градски коли.
Аз съм 190см. при макс. надолу седалка, се чувствам идеално, далеч по-добре от това да слезна от Е класа, 3ка бмве и т.н.
Според мойте впечатления пасата е балансиран много добре, като стойката не е нито полегнала като в гореизброените нито пък седиш изправен типично за по-високите (обемни)малки и средно малки градски коли.
Аз съм 190см. при макс. надолу седалка, се чувствам идеално, далеч по-добре от това да слезна от Е класа, 3ка бмве и т.н.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
И аз съм 1,90. На колите от аватара ми съм направил следното: отвивам предните болтове на релсите на шоф. седалка, подлагам под релсите (под дупките за болтовете) по една гайка 10-12 мм и завивам болтовете. Ефектът е приятен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B6/B7 са автомобили с едни от най-високо разположените предни седалки в своя клас, което на мен лично не ми допада ,все едно на капра седиш ,около 300мм при максимално свалена седалка (мерил съм го лично на моя В6 от най предната част на седалката до пода), особено в сравнение със стария ми В5 - около 220мм в най-ниско положение на седалката.