Скъсах едно въже и си откачих бронята :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Скъсах едно въже и си откачих бронята :(

Мнениеот Hertz » Вто 06 фев 2007 21:18

Преди час ме засече един джип излизайки от една бензиностанция и аз спрях от лявата му страна на метър от него. Явно заради това не съм видял въжето с което тегли колата зад него и реших да мина след джипа. След секунда се оказах в центъра на събитието. Както и да е минах с купуване на въже ново въже, макар и пича с джипа да излзиаше от бензиностанцията в нарушение от бензиностанцията и при положение че ме засече! (има знак STOP и под него САМО НА ДЯСНО, а той завиваше на ляво!!!!) :x

Та си откачих бронята от лявата страна, при огледа нямаше явни повреди по нея, но от лявата страна няма нито една щипка и е леко увиснала :cry: . Какво да правя че много ме е ЯД! :roll:

Забелязах че освен бронята (от ляво) се клатят веждата и пласмасовия калник - предполагам защото няма щипки

Благодаря предварително! :roll:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 06 фев 2007 22:23

Ти ту камани обкрачваш , ту важета на дърпащи се коли , дбре че не е било толкова късо важето та да станете на сандвич с плънка Golf 3 . Имаш завидни умения в шофирането . :twisted:

От разтояние е трудно , но иначе бронята лесно се закача , и подкалника се даржи за нея . Дано да не си стришил водача в който влиза планката за бронята :evil:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 06 фев 2007 22:27

И гледаи по-бързо да го оправиш , да не свикне бронята в тази поза ! Иначе основно се държи на около 8 винчета или болтчета да ги нарека ........ и се нахлузва по водачи и от двете страни ! А ако се налага да развиеш горните винтове , малко се сваля маската !

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 06 фев 2007 22:32

Значи бронята е закрепена с 8 болта.
3 от тях са под решетката (тая м/у фаровете с емблемата) а другите са отдолу на бронята над мрежичките.

А тези пластмасовите неща дето са под калника и са хванати за бронята се казват подкалници и са хванати за бронята с две щипки от всяка страна.

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 06 фев 2007 22:39

Ventoman написа:Ти ту камани обкрачваш , ту важета на дърпащи се коли , дбре че не е било толкова късо важето та да станете на сандвич с плънка Golf 3 . Имаш завидни умения в шофирането . :twisted:

От разтояние е трудно , но иначе бронята лесно се закача , и подкалника се даржи за нея . Дано да не си стришил водача в който влиза планката за бронята :evil:

Е кажи ми в тоя случай аз ли съм виновен? 1во не може да се завива в тази посока - има 100 знака разбирам да не влачи 10 коли след него да се изнесе бързо ама той нахален значи! и втого пича ме засече и аз принудително спрях за да не се шибна в него и не забелязах въжето от толкова близко пък и не бях очарован от това че ме засича по тоя глупав начин! :evil:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 06 фев 2007 23:16

Има задължително дължина на въжето, както и задължително червено знаменце, ако липсва, значи той е виновен, а пък и ако прави забранена маневра не знам защо си пащал въжето...

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Вто 06 фев 2007 23:34

и мене ме хвана яд че си платил важето ако наистина е така както го описваш трябваше да ти платят щетите по бронята или да викнеш кат и да си ги вземеш от застраховката ... !!! :evil:

а по темата повещите колеги вече са ти дали отговор ...

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 07 фев 2007 0:54

Мда , ако важето е самоделка и няма червено флагче , бих му го навил около врата вместо да го платя :twisted:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 07 фев 2007 8:59

Ventoman написа:...бих му го навил около врата ....

Абе човека е бил с джип, не се знае колко му е бил дебел врата.... mhihi

Потребителски аватар
valeo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valeo » Сря 07 фев 2007 20:09

Дебел- тънък, вече нема значение майка, купуваш си пистолет, гърмиш му в краката...и викаш танцувай...като Майкъл Джексън!!....правилата трябва да ги спазваме всички....само така ще станем хора...като ония там....

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 07 фев 2007 20:13

Ventoman написа:Мда , ако важето е самоделка и няма червено флагче , бих му го навил около врата вместо да го платя :twisted:

Вентоман от къде толкоз агресия у тебе бате :shock :lol:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 07 фев 2007 20:14

Aйде всичко се оправи. Темата е приключена. Беше счупена няква планка отстрани която продържа бронята!

Благодаря.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 07 фев 2007 20:53

dxd написа:
Ventoman написа:Мда , ако важето е самоделка и няма червено флагче , бих му го навил около врата вместо да го платя :twisted:

Да ти кажа честно не съм толкова агресивен , ама понякога някой си го заслужават .

До сега веднъж сам засичал кола , и то от умора , след като се върнах от морето , тамън до моя квартал като се преустойвах в дясната лента да завивам . Некакъв мерцедес Е класа , и оня ми се навика , че вечерта заминавал на море и че добре че не съм го ударил . А мойте думи бяха , "а аз ти благодаря , че ни изпази , че аз пък сега се прибирам и съм много изморен и съм много разсеян . Благодаря ти че успя да ни спестиш неприятности и на двамата" А той ми отговори , пич си ти , айде със зрдаве и се прибирай да почиваш .

На това аз му викам колегиалност на пътя !

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 07 фев 2007 21:14

До сега веднъж сам засичал кола , и то от умора , след като се върнах от морето , тамън до моя квартал като се преустойвах в дясната лента да завивам . Некакъв мерцедес Е класа , и оня ми се навика , че вечерта заминавал на море и че добре че не съм го ударил . А мойте думи бяха , "а аз ти благодаря , че ни изпази , че аз пък сега се прибирам и съм много изморен и съм много разсеян . Благодаря ти че успя да ни спестиш неприятности и на двамата" А той ми отговори , пич си ти , айде със зрдаве и се прибирай да почиваш .

:drunk :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 07 фев 2007 21:20

Ventoman написа:
dxd написа:

Да ти кажа честно не съм толкова агресивен , ама понякога някой си го заслужават .

:да: : vw fen :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”