Здравейте колеги,
Днес минах на автомивка , като наблегнахме на джантите , защото бяха много мръсни, уточнявам , защото при миенето вкарвахме водоструйката навсякъде в дупките на джантите. След мивката потеглих и ударих няколко пъти спирачки , за да изсъхнат дисковете и като потеглих , около 50-60 километра в час се появи шум , подобен на каре , с оборотите на въртене на гумата се увеличава.... Шумът е съпроводен с биене във волана , при скорост около 70 (повече ме беше страха вдигна) волана трепти с около 2-5 сантиметра ход.... При десен завой шума се усилва , при ляв почти изчезва.... Преди време ми се струваше , че се чува виене на лагер , но съвсем слабо... Ще ви бъда благодарен ако ме насочите какво може да е ...

Пасат В5.5 , 1,9 TDI , 131hp , 2004 година - Биене във волана и шум подобен на каре.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Re: Пасат В5.5 , 1,9 TDI , 131hp , 2004 година - Биене във волана и шум подобен на каре.
Здравей колега !
Вероятно имаш скъсан маншон на каре, при измиването на джантите сте измили останалата в него грес (ако е била останала изобщо), карето е било тръгнало още преди това, с това измиване сте му помогнали
Вероятно има паднала съчма т.е. е счупено.
Може и причината да е друга разбира се, това е само предположение (но според описанието, на заминало каре ми звучи)
Решението е само едно->вдигаш колата -> сваляш гумата от страната от която идва шумът-> и оглеждаш за нередности, разбивания и т.н.
Другият вариант-> вдигаш и двете предни гуми във въздуха (трябва да си сигурен, че колата няма да падне)-> влизаш в колата -> палиш и включваш на 6та предавка, пускаш съединителя(гумите се завъртат)-> слизаш от колата и гледаш какво се случва
Така сам можеш да си направиш извод кое е разбито, счупено
Следващата стъпка е сменяне на разбитата част.
Всеки дори малко технически грамотен човек би се справил ! Успех
Лек ден !
Вероятно имаш скъсан маншон на каре, при измиването на джантите сте измили останалата в него грес (ако е била останала изобщо), карето е било тръгнало още преди това, с това измиване сте му помогнали

Може и причината да е друга разбира се, това е само предположение (но според описанието, на заминало каре ми звучи)

Решението е само едно->вдигаш колата -> сваляш гумата от страната от която идва шумът-> и оглеждаш за нередности, разбивания и т.н.

Другият вариант-> вдигаш и двете предни гуми във въздуха (трябва да си сигурен, че колата няма да падне)-> влизаш в колата -> палиш и включваш на 6та предавка, пускаш съединителя(гумите се завъртат)-> слизаш от колата и гледаш какво се случва

Така сам можеш да си направиш извод кое е разбито, счупено

Следващата стъпка е сменяне на разбитата част.
Всеки дори малко технически грамотен човек би се справил ! Успех

Лек ден !
Последна промяна от pushkata11 на Съб 07 май 2016 19:27, променено общо 1 път.
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Пасат В5.5 , 1,9 TDI , 131hp , 2004 година - Биене във волана и шум подобен на каре.
Вероятно се е скъсала балансиращата тежест на дългата полуоска... От каре биене на волана е по-малко вероятния вариант.
Другия по-лош вариант е - да се е изкривил спирачния диск, ако като сте почнали да поливате хубаво е бил горещ...
Другия по-лош вариант е - да се е изкривил спирачния диск, ако като сте почнали да поливате хубаво е бил горещ...
- pushkata11
krraynov написа:Вероятно се е скъсала балансиращата тежест на дългата полуоска... От каре биене на волана е по-малко вероятния вариант.

Последна промяна от pushkata11 на Съб 07 май 2016 21:33, променено общо 1 път.
Какво представлява тази тежест , че да се откъсне от водна струя? Колко струва , ако имате информация?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пассат Б5 и Б5.5 са с надлъжен двигател и нямат къса и дълга полуоска.....първо мислете и после пишете...
ОК , gancho , дай мнение какво може да е .
Никой ли няма никакви други предположения?
- pushkata11
lordsol написа:Никой ли няма никакви други предположения?
За да няма “предположения“ направи това което написах по-горе

- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Разхлабени болтове на джантата,провери и ако се наложи ги затегни преди да те изпревари някъде.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
И аз си мисля, че може да е от разхлабени болтове на джантата. И при мен беше станало така естествено след работата на гумаджията който ми изправяше джантите и не я е затегнал след това както трябва...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ляв лагер за виенето.Вдини колелото на крик и го завърти на ръка,ще чуеш ромолене.Ако не се върти лесно,пак е лагер но виж и накладките.Виж и за някоя буца кал от вътрешната страна на джантата,както и да не е фръкнал някой баланс..