Polo 6n- Mk 4 , 1998г. 1.4, 16V, 100hp - шум от скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kewell
Автомобил:
Двигател:

Polo 6n- Mk 4 , 1998г. 1.4, 16V, 100hp - шум от скоростната кутия

Мнениеот kewell » Пон 09 май 2016 9:04

Здравейте колеги,
Имам проблем с моето Поло - появи се неприятен шум в скоростната кутия, при отнемане на газта при движение се чува доста неприятен звук - виене. Както си му е реда - право в сервиз. Там нещата се оказаха следните - смяна на съединител и притискателен диск, смяна масло в скоростна кутия, смяна пистов ремък и ролка, смяна ангренажен ремък с водна помпа и ролки. До тук добре - за тези неща си беше дошло време..... но виенето не изчезна а дори мисля се усили. Майстора каза че най-вероятно ще е се наложи смяна и на самата кутия. Въпроса ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и какво е решението - нова кутия??? Старата подлежи ли на ремонт - ако някой може да препоръча майстор в Пловдив.
В сервиза който бях ми казаха че не могат да поемат ангажимент за намиране на скоростна кутия - не могат да дадат гаранция. Съответно това остава мой проблем - но каква кутия да търся???
Благодаря предварително!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6n- Mk 4 , 1998г. 1.4, 16V, 100hp - шум от скоростната кутия

Мнениеот grishitu » Пон 09 май 2016 10:05

Желателно е да не караш колата щом има такъв шум. Скоростната кутия се прави, но излиза малко скъпо. Като точихте маслото имаше ли стружки, някой обърнали внимание? Има тема за скоростните кутий, техните кодове за кой двигатели.

kewell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kewell » Пон 09 май 2016 10:15

Стружки нямаше, с маслото беше всичко наред, дори при предварителния преглед го погледнахме и не беше колкото трябва.

kewell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kewell » Пон 09 май 2016 14:28

grishitu написа:Желателно е да не караш колата щом има такъв шум. Скоростната кутия се прави, но излиза малко скъпо. Като точихте маслото имаше ли стружки, някой обърнали внимание? Има тема за скоростните кутий, техните кодове за кой двигатели.

А колко горе-долу е това малко скъпо, имаш ли идея? За да съм подготвен.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 12 май 2016 11:23

Лагерите на диферциала, лагерите на първичния и вторичния вал отпред на камбаната ми излязоха около 200лв, купувани са с отстъпка. Майстора взе 50лв. само за смяната им, защото нямах как да ги избия аз. При мен имаше и счупени зъби на колелото на паразитния вал за задна и на др. зъбно колело, от тях падат стружки и става салата. Майстора за късмет имаше нужните ми зъбни колела, за тях ми взе 35лв. Ако вземеш друга кутия каква ти е гаранцията, че няма да вземеш на същия хал, освен ако не е от доверен човек?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”