Голф 3 вибрации в педала на съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Голф 3 вибрации в педала на съединителя

Мнениеот Daniel Kuntov » Вто 03 май 2016 15:28

Здравейте.
    При каране с по висока скорост когато съм на предавка,при натискане на съединителя се усещат леки вибрации в педала(сравнително леки).
      Когато съм на свободна вибрациите ги няма при натискане на съединителя.
        Това нормално ли е?
          По колата е сменен чисто нов съединител SACSH пълен комплект с чиниика че даже и болтове за притискателя,ново жило,скоростната кутия е в перфектно състояние.
            Голф 3 2.0 АГГ мотора.

Потребителски аватар
            samo_pechka
            Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
            Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Голф 3 вибрации в педала на съединителя

Мнениеот samo_pechka » Вто 03 май 2016 17:29

Колата с обратния съединител ли е ? Не съм запознат конкретно точно с този модел та затова. Ако е с обратния, значи не си сменил една втулка в първ.вал на скоростната и пръчката( тя се изяжда в областта на втулката) .Тази пръчка трябва да натисне чинийката точно в средата и ако има луфт, "бяга"по периферията и оттам се получават пулсации . Ако съединителят е друг- сори и може да не четеш въобще какво съм писал ( ще е грешно мнението ми )

Потребителски аватар
            Daniel Kuntov

Мнениеот Daniel Kuntov » Вто 03 май 2016 18:25

С обратния съединител е.Не е сменена втулката и пръта наистина.Той пръта отзад не опира ли в лагера?Дали ще има проблем в последствие ако карам така?

Потребителски аватар
            samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Вто 03 май 2016 19:19

Ами масова грешка е като не се сменят. В твоя случай колата няма спре разбира се :) , но ще стават по-зле тези вибрации при натискане. Дължи се на неточното фиксиране на пръта в средата на чинийката, почва да прави нещо като "дисбаланс" и се разширява доп. втулката-водач , изяжда се още повече и самата пръчка => довежда до още по-голямо "тракане" ....Ще мине доста време разбира се , преди да се случи случка ( отказ на съединителя ) , може да минат години и доста км
            Лошото обаче е друго, когато се реши човек отпосле да смени втулката и пръчката , тя вече си е направила старата "място" в пъпката в средата на чинийката и...новата при натиск на съединителя отива точно там :) и за кратко време става същата история . Трябва да се смени и самата чинийка , или на старата да се сложи нова твърдосплавна пъпка ( само не знам кой ще я слага ) ако се ползва старата чинийка , да се заглади добре гърба и дето контактува с пластините на съединителя , понеже прави едни язви от непрестанното движение в пластините и се стреми пак там да стои ( т.е. стои изместено някак си ) и доп. се влошава/бие странично тая чинийка
            П.п. сещам се за един случай отпреди 25 години на френд, е тогава бяха лоши години и части - зор. нямаше я никъде тази пръчка и втулка за продан. Втулката я правихме при стругар от фосфорен бронз , а пръчката я обърнахме обратно ( изядената част отиде вътре в кухия вал) . След това беше карана до разпад ( Г2 ) но там не излезе повече проблем.

Потребителски аватар
            Daniel Kuntov

Мнениеот Daniel Kuntov » Пон 09 май 2016 16:15

Благодаря колега.Можеш ли да ми кажеш къде точно се намира тази втулка?

Потребителски аватар
            samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пон 09 май 2016 19:55

Във вала на скор.кутия, още в началото е. Там където са шлиците за феродовия . Като издърпаш пръчката , се вижда в отвора ( малко е зор понякога , ако е набита докрай вътре)
            Пропуснах , има и една малка семеринга първо мисля....и след нея е втулката

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”