От доста време имам едно тропане идващо от задницата на колата ,което при по-сериозни дупки си е направо блъскане .Предполагах,че е от тампоните на задния мост,но ги чаках до последно за да съм сигурен,че е от тях и да не сменям здрави части с нови-китайски,обаче положението не се влошаваше.Днес не издържах и ги смених ,но тропането остана и след смяната им.Долу съм показал снимка на старите тампони .Нямаха вид на много износени или повредени,но все пак ги смених.От какво друго може да се получава това тропане освен от тампоните на задния мост? Амортисьорите са на 40к км - възможно ли е да е от тях? Не виждам нищо друго по задното окачване,от което може да се чува тропане.Тампони на моста,пружини,амортисьори и едни тампончета в двата края на амортисьорите.Това е задното окачване на голфовете...
Сложих такива тампони за по 17лв парчето:
Стават ли за нещо и възможно ли е да са толкова зле още от нови?
Голф мк3 1,6i АЕК 96г - тропане от задницата
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Голф мк3 1,6i АЕК 96г - тропане от задницата
Днес смених и задните амортисьори и пак тропа.Започнах да мисля,че не може да минавам през дупка и да не се чува никакъв звук...Возил съм се в други коли-дупките се усещат само като друсане,но без звук (без тропане и хлопане).
ПС.Само малките тампони над амортисьорите не са сменени ...Остана и тях да сменя,макар че не ми изглеждат износени...
ПС.Само малките тампони над амортисьорите не са сменени ...Остана и тях да сменя,макар че не ми изглеждат износени...
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
То друго май не остана,виж и болтовете ,които минават през тампончетата да не са изядени.Огледай по-подробно-да няма нещо скъсано-ухо,ботуш,пружина.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Не са изядени болтовете.Интересно ,че на на старите амортисьори като сложа ръка върху най-горната им част- където е резбата и се облегна на задницата на колата се усещаше луфт .На новите не се усеща и се зарадвах,че проблема е решен,обаче като се качих пак същата работа.Може би една идея по-тихо е ,но пак има един тъп звук при преминаване през легнали полицаи или капаци на канали..
Ей такива ам-ри сложих въпреки лошите коментари из нета :
Ей такива ам-ри сложих въпреки лошите коментари из нета :
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Колега, отвори си багажника и покарай от там (този примерно асфалтов път), по който най-много се усеща тропането. Да не вземе да се окаже нещо по интериора. Или пък някой да шофира, а ти да стоиш отзад и да се ослушваш! 3-ти вариант: махаш задните седалки и кората на багажника и пак слушкаш...
Аз се сещам за две други неща, които могат да го правят - нещо метално в багажника, което да ти чука по калника (или нещо, което да удря там) или някое пръстенче от генерацията да е изпуснало и да почуква...
Виж има едни метални гнезда по левия заден калник за триъгълника и аптечката, те са хванати с болтове и понякога се разхлабват, може от тях да почуква. Виж също и под кората при гумата има ли нещо и там да тропа :)
Виж има едни метални гнезда по левия заден калник за триъгълника и аптечката, те са хванати с болтове и понякога се разхлабват, може от тях да почуква. Виж също и под кората при гумата има ли нещо и там да тропа :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”