Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос относно казанче за антифриза - проблем с датчика.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос относно казанче за антифриза - проблем с датчика.

Мнениеот дърт милиционер » Сря 11 май 2016 18:00

Искам да си сложа такова казанче за антифриза с датчик , за да ми показва на таблото ако намалее антифриза - светва червен диод. http://img26.olx.bg/images_prodavalnikc ... obrich.jpg Интересува ме , този датчик в горния край на казанчето каква функция има. Мислех , че е за нивото на антифриза.......но на мултицета не дава никаква индикация. Надявах се , че дава на верига и светва червения диод ако нивото на антифриза намалее , но явно не е така. Проверих и едно чисто ново казанче в магазина - но и то не дава никаква верига и мултицета нищо не отчита. Може би датчика е за висока температура на антифриза ?
Ако някой знае , моля да даде инфо. :beer

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос относно казанче за антифриза - проблем с датчика.

Мнениеот tdi fen » Сря 11 май 2016 18:28

светва червената лампа не когато намалее,а изтече напълно изпитвал съм го два пъти

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос относно казанче за антифриза - проблем с датчика.

Мнениеот anrus » Чет 12 май 2016 1:22

Датчикът е за ниво, но не е контактен тип и не можеш да го провериш с мултицет. Освен таблото може би ще ти трябва блока (релето) за управление на диода и допълнително опроводяване. Диодът предполагам не светва, а започва да мига при изпразване на казанчето.
При запалена кола издърпай буксата на датчика и остави така за повече от 20 секунди. Ако всичко е наред, индикацията ще сработи.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Чет 12 май 2016 5:21

Когато нивото в казанчето стигне минимум- лампата започва да мига и зумера пищи няколко пъти. Поне при мен е така. Случвало ми се е няколко пъти при палене на доста голям наклон с предницата надолу- да започне да мига и пищи. Но като замига лампата, дори и да налееш на макс антифриз няма да спре, докато не рестартираш мотора. Колегата от горния пост е прав за пробата с буксата.
Датчика е И за висока температура, но тогава не мига, а свети постоянно. Тогава високата температура ще я видиш и на часовника за градусите.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Чет 12 май 2016 15:26

Купих километраж с такъв диод/стария километрааж нямаше такъв/ , исках да го окабеля и да заработи , но не знам как да го свържа. Купих и ново казанче с такъв датчик. Мислех си , че е просто - минуса минава през казанчето , а плюса е вързан директно към диода........но явно не толкова лесно. Сега когато завъртя ключа на контакт - светват всички диоди , и този новия ,но като запаля двигателя - всички диоди изгасват , а този диод започва да мига, защото не е свързан към казанчето. Надявах се да окабеля казанчето и да го вържа към диода.......но уви няма да стане. Ако някой може да ми даде акъл........моля ви за помощ.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 12 май 2016 17:45

Как познах за следващата ти тема а?! По добре се обърни към ел.техник по автомобилите.

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пет 13 май 2016 1:30

дърт милиционер написа:...Сега когато завъртя ключа на контакт - светват всички диоди , и този новия ,но като запаля двигателя - всички диоди изгасват , а този диод започва да мига, защото не е свързан към казанчето. ...

Това е добре. Правилно си се ориентирал, че единия кабел към казанчето е маса. Другият има две възможности за връзване в зависимост от годината на производство на таблото.
1. Към извод 2 на буксата към таблото;
2. Към извод S (краче 2) на реле №42 в бушониерата. Ако имаш последното, по схема маса за датчика се взема от извод 31 (краче 4) на същото реле.

Note: Проверявай си личните съобщения, от два дена чакам отговора ти на едно запитване.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Пон 16 май 2016 18:31

Мисля , че е втория вариант - Полото е произведено 1993г. Като спре да вали - ще се пробвам.........Благодаря ти много. :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”