Пасата Б5.5 2001 год. 2,0 бензин 115 коня пълни се с вода
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Пасата е 5.5 2001 год. 2000 бензин 115 коня пълни се с вода
Става и без да се сваля металната кора. Нанасяш силикон във фугата между металната кора и тенекията на вратата и с пръста го омазваш плътно както маджуна на старите прозорци. На колегата Хаху пасата така го излекувахме от водата.
- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Re: Пасата е 5.5 2001 год. 2000 бензин 115 коня пълни се с вода
Това ако е била твоята кола....Не знам как си я отводнявал после ?! Ако не си свалил изпрал и изсушил всичко, и това е било преди няколко месеца, вече дъното на колата е започнало да гние...DoH_KuXoT написа:

На пипане отгоре може да е сухо, но отдолу има няколко сантиметра изолации напоени с вода, резултатът, ако не изсушиш всичко е раждясване, след което изгниване на пода

Ако си изпомпил водата и само си изсушил мокета отгоре бих те посъветвал да свалиш целия салон (седалки, прагове и т.н), Вадиш мокета, всички изолации под него, докъто не стигнеш до голо дъно ! Изпираш и изсушаваш всичко, ако има нужда, възтановяваш запачналият да ръждясва вече под (съответно махаш ръждата, ръждопреобразователи и т.н... )

пп. Този процедура се прави 2пъти годишно на Opel, дори да не е влизала вода

- pushkata11
Re: Пасата Б5.5 2001 год. 2,0 бензин 115 коня пълни се с вода
Аа добре тогава 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ако дренажните отвори не смогват,а вратите се пълнят с вода докато почне да прелива в купето...не е ли по-добре да се разширят,за да не става аквариум вратата?
- pushkata11
Защо да се побългарява нещо изчислено и работещо ? 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
А силикона не е ли побългаряване?На моя Б4 лайсните също имат луфт със стъклото,ама вратата ми не се пълни до такава степен да прелива.Щом отворите не смогват,значи идват малки,такова побългаряване да разшириш готова дупка е на практика нищо като работа и цена сравнено с това,да мажеш ламарина със силикон на всяко нейно сваляне или да рискуваш ,да наводниш врата пълна с ел.детайли.Всъщност,можеш да изрежеш и залепиш найлон,като при Б3,но и това ще е побългаряване.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Водата подлизва по кората и изобщо не стига до отводнителните дупки.Уплътненията на стъклата фабрично също са с дупки.На две от вратите ми изобщо не съм свалял металната кора а само почистих и намазах силиконо отвън.
Iezekil написа:А силикона не е ли побългаряване?На моя Б4 лайсните също имат луфт със стъклото,ама вратата ми не се пълни до такава степен да прелива.Щом отворите не смогват,значи идват малки,такова побългаряване да разшириш готова дупка е на практика нищо като работа и цена сравнено с това,да мажеш ламарина със силикон на всяко нейно сваляне или да рискуваш ,да наводниш врата пълна с ел.детайли.Всъщност,можеш да изрежеш и залепиш найлон,като при Б3,но и това ще е побългаряване.
Проблема не е в това че вратата не се отводнява през дренажните отвори, достатъчно големи са и поне аз до сега не съм срещал до толкова запушен, че да не смогва да отводни. Тук не говорим за това, че вратата се пълни до ръба на кората и почва да прелива. Нито е проблем, че през водобранните лайстни влиза вода, там не е херметично и винаги влиза вода. Проблема идва от това , че се получава вътрешен гонденз, подлизване по вътрешната стена на вътрешната метална кора. Тази метална кора има фабрично залепено уплътнение, което е чудесно, докато някой не е пипал там и не го е съсипал или просто е остаряло. За целта се свала декоративната кора на вратата , вижда се ясно водата от къде си е направила път. Слага се малко силикон и се сглобява обратно.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Аз разгледах как влиза водата. На предната врата се стича по водача на стъклото и ако колата е спряна с предницата надолу водата влиза под тон колоната. Ако разбира се някой е пипал там.