радар кат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: радар кат
грешката е моя! карах със 100, но не помня точно дали намалих на 60 или 70!
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Сега гадаем дали,щи дойде селфи или не....!!! След 15/20 дни ще разбереш,ако ти дойде писмо от КАТ значи са те засекли.... да беше карал зад буса,немаше да се притесняваш сега! Радвай се,ако не ти вземат книжката!
От личен опит ще ти кажа, че от 100 трудно се намалява на 60 или 70 за кратко време. Това което можеш да постигнеш за кратко време и то ако си бил супер концентриран в пътя е макс 20км/ч.
Ако искаш да разбираш дали и кога стрелят по теб си купи радар детектор.
Добре е превишенията да са разумни - макс до 20км/ч на безопасни според мен места и то само извън града е моят таргет.
Добре е превишенията да са разумни - макс до 20км/ч на безопасни според мен места и то само извън града е моят таргет.
то историята само той си знае каква е, щото се промени няколко пъти и тук пуска на час по лъжичка, но ... ако са го засекли и снимали докато изпреварва, на снимката ще има две коли, няма да може еднозначно да се определи коя е засечената в нарушение кола и за това няма да има снимка/глоба. Друг е въпроса дали там където е изпреварвал е било разрешено да се изпреварва. Щом патрулката е обърната с гръб, най-вероятно е снимала (ако изобщо е снимала) в другата посока. На патрулките камерите сочат напред.
При много рязко намаляване на скоростта може да се избегне засичане от радар. Попринцип радарите стрелят няколко пъти и определят скоростта като средно аритметично. Ако между тези няколко изстрела има големите разлики, радара отчита грешка и не регистрира скорост. Митбъстерите имаха серия и тестове по въпроса, за който се интересува. Там рисковете са да не причиниш ПТП при такова спиране.
При много рязко намаляване на скоростта може да се избегне засичане от радар. Попринцип радарите стрелят няколко пъти и определят скоростта като средно аритметично. Ако между тези няколко изстрела има големите разлики, радара отчита грешка и не регистрира скорост. Митбъстерите имаха серия и тестове по въпроса, за който се интересува. Там рисковете са да не причиниш ПТП при такова спиране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Krasi написа:От личен опит ще ти кажа, че от 100 трудно се намалява на 60 или 70 за кратко време. Това което можеш да постигнеш за кратко време и то ако си бил супер концентриран в пътя е макс 20км/ч.
да , и аз така мисля! помня, че карах със 100

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Споко бе,не се филмирай,патрулките снимат само напред така че щом си идвал отзад цялата шумотевица е излишна
Да не говорим че ти не знаеш дали изобщо са снимали или са се седяли ей така 

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Няма книжки.. глоби само. Споко. Тънък е акта
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
На познат, при ограничение 60км/ч извън града, той беше карал със 97км/ч и му дойде снимка с глоба от 140 лева. Това преди 2г. време. Сега колко е, не съм наясно.
По принцип, километража лъже с 10км/ч. Дефакто ако си карал със 100км/ч и са те снимали има вероятност да е малка глобата, от порядъка на 100 лева.
Не се плаши, няма да ти вземат книжката. Даже не се знае дали са те снимали! Би трябвало е да светне при снимане, ако имат тези радари такава опция де.
По принцип, километража лъже с 10км/ч. Дефакто ако си карал със 100км/ч и са те снимали има вероятност да е малка глобата, от порядъка на 100 лева.
Не се плаши, няма да ти вземат книжката. Даже не се знае дали са те снимали! Би трябвало е да светне при снимане, ако имат тези радари такава опция де.
Глупости.....Кои радари светят колега?
ТР4Д няма такава опция, а и защо трябва да свети насреща
ТР4Д няма такава опция, а и защо трябва да свети насреща

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Не се шашкай-не са те засекли.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Залагам, че няма да има честитка. Спокойно.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Мда ама не се знае. Малко са бавноразвиващи се като динозаврите.
Офф Днес се редих на чакалня за да си сменя книжката .От съседното гише за подаване на заявление за подмяна върнаха 3 ма / единия с 2 акта от 2013, др с 1 от 2014 и 3 я не се вслущах. Всички протестираха,чене са получили писма / колко е истина - не ме инт./ А по темата от клипа от скоростта приспадат 3 км/ч и пишат НП. Дасе моли колегата да не е над 50 км/ч превишението. До тях точки и книжка не отнемат, Обаче от датата на НП докато шефа на КАТ парафира акта / т.е. акта е наличен може да минат месеци/.
Офф Днес се редих на чакалня за да си сменя книжката .От съседното гише за подаване на заявление за подмяна върнаха 3 ма / единия с 2 акта от 2013, др с 1 от 2014 и 3 я не се вслущах. Всички протестираха,чене са получили писма / колко е истина - не ме инт./ А по темата от клипа от скоростта приспадат 3 км/ч и пишат НП. Дасе моли колегата да не е над 50 км/ч превишението. До тях точки и книжка не отнемат, Обаче от датата на НП докато шефа на КАТ парафира акта / т.е. акта е наличен може да минат месеци/.
- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Тук няма безгрешни ами само си вадите кирливите ризи. Зависи от радара колега, от старите радари 100м до лазерите 400м има варианти. Не се притеснявай, щом си натиснал спирачката, ако е било на време поне ще те замерят с по-малко :) и полека следващият път. Не храни гадовете, защото тия пари после ги краднат високопоставените чичковци ;)
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Има ли значение на какво разстояние действат и снимат радарите...?
Има две вероятности :
Или има снимка с глоба, която ще си платиш като "Поп" рано или късно и ще ти обица на ухото, или няма снимка.....!
Като му дойде времето ще разбереш......!
"Утре" ще минеш с 200км/ч в центъра на някое населено място и ще пуснеш тема......"имаше ли, нямаше ли камера, абе май имаше, абе май нямаше, май имаше куки.... ей там на Връо, имаха камера, нямаха ли .......колко е глобата, аз минах с 200км/ч, не......със 100км/ч, не знам....май беше с 125.54км/ч, как, защо....ама....аз не съм виновен....! " , че и цяла тема за това......
Това трябва да си го чел, преди да вземеш книжка !
chrome-extension://encfpfilknmenlmjemepncnlbbjlabkc/https://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/zdvp.pdf
Има две вероятности :
Или има снимка с глоба, която ще си платиш като "Поп" рано или късно и ще ти обица на ухото, или няма снимка.....!
Като му дойде времето ще разбереш......!
"Утре" ще минеш с 200км/ч в центъра на някое населено място и ще пуснеш тема......"имаше ли, нямаше ли камера, абе май имаше, абе май нямаше, май имаше куки.... ей там на Връо, имаха камера, нямаха ли .......колко е глобата, аз минах с 200км/ч, не......със 100км/ч, не знам....май беше с 125.54км/ч, как, защо....ама....аз не съм виновен....! " , че и цяла тема за това......

Това трябва да си го чел, преди да вземеш книжка !
chrome-extension://encfpfilknmenlmjemepncnlbbjlabkc/https://www.rta.government.bg/images/Image/n_uredba/zdvp.pdf
Върни се в “ОФФ-Топик - други”