С две думи, хубаво и евтино няма.
Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за покупка на точно определен автомобил VW Bora.
Колега, може да ти изглежда странно, но всяка кола си вози различно. Имам Голф 4, който вози като ремърке, а на мой приятел същия модел ГОлф 4 но с мотор по-слаб 1.6 вози по-меко. Има значение и това с какви амортисьори е колата. Моите са сменявани, а неговите оригинални, и явно в края на живота си. Но според мен, от малка кола, возия не очаквай. По-голямата и по-тежка кола, си има возия. Не очаквай возия от Толедо, и от Шкода октавия от тези години до 2001г. Там си е просто окачване което няма как да ти даде мекота. Виж ако се качиш на Пасат, там ще е друго, но и окачването си е цифра ако е за ремонт.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Окачване, двигател, трансмисия, всичко при Толедо 2 и Бора е абсолютно еднакво. Тези данни за окачването явно са взети от глупави сайтове като Ауто-дата и тем подобни. Разликата може би ще идва от различното купе и това, че масата му е разпределена различно. Толедото ми се струва, че има по-тумбеста, респ. по-тежка задница, а може и всичко да е до различния тип окачвания, предлагани при тези модели.
При Толедо ще имаш възможност да намериш с повечко екстри и може би, по-нова година отколкото при Бора, но според мен, който от двата(може да включиш и Октавия ако ти е симпатична) модела да вземеш, няма да е голяма разликата.
П.П. При по-новите модели не знам как е, но на мойто Толедо 99% от частите са с щампи или на Фолксваген, или на Ауди, все още не съм видял някъде да пише Сеат, освен отзад на капака на багажника
При Толедо ще имаш възможност да намериш с повечко екстри и може би, по-нова година отколкото при Бора, но според мен, който от двата(може да включиш и Октавия ако ти е симпатична) модела да вземеш, няма да е голяма разликата.
П.П. При по-новите модели не знам как е, но на мойто Толедо 99% от частите са с щампи или на Фолксваген, или на Ауди, все още не съм видял някъде да пише Сеат, освен отзад на капака на багажника
- AvidMan
- Автомобил: VW Bora 2_0 L 115 hp МК4 1999
- Двигател: APK 1998
lubopa4kata написа:колега просто 2.0 115 си е дефектен мотора,объркан е при конструирането му през 1999г.,ако не те дразни да му се долива масло непрекъснато-взимай,но това за мен като двигател твърдо-НЕ СТАВА!!!
Аз бих казал, че ти си дефектен и объркан при конструирането ти. Ти не СТАВАШ, а не конструкторите на Фолксваген Бора 2.0 л. бензинов мотор. Имам точно този модел с точно този двигател и горенето на масло е пренебрежимо малко!!! Хахаха, голям конструктор се изкара, lubopa4kata.
-
lubopa4kata
- Автомобил:
- Двигател:
2.0 115к.с. маслояда ли,даммм,много малко гори,1 литър на 1000км масло
,перфектен е!!!супер двигател колега,20л. на 100км. бензин,10 литра масло за доливка от смяна до смяна,перфектен просто!!!

,перфектен е!!!супер двигател колега,20л. на 100км. бензин,10 литра масло за доливка от смяна до смяна,перфектен просто!!!
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Колегата явно не може да разбере, че е попаднал на скапан и изхабен двигател и си мисли, че щом един, два или три са такива има конструктивен проблем. Не просто тези автомобили са на по 500 000 км вече и са поддържани зле/не са поддържани.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
lubopa4kata написа:2.0 115к.с. маслояда ли,даммм,много малко гори,1 литър на 1000км масло![]()
![]()
![]()
![]()
дали не ти е време за почивка вече .......
гледам си особенно полезен на всички
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
madmen написа:
Ти други негови по-различни мнения, чел ли си?
-
lubopa4kata
- Автомобил:
- Двигател:
колегите с 2.0 да са им честити,да си ги карат с здраве

-
jero82
- Автомобил: BORA 2.0 115 hp
- Двигател: APK
ами, колега... аз, карам Бора 2.0 115 коня с код АРК 2000 година ... еми, не гори масло. По километраж показва 220000 ... значи има поне още 100 хиляди
. Според мене е до късмет или до определени партиди, който са с дефектни сегменти, но не трябва да се плюят всички 2.0 
. Според мене е до късмет или до определени партиди, който са с дефектни сегменти, но не трябва да се плюят всички 2.0 
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”