Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
за мен този разход си е ок, вече за свистенето е хубаво пак при майстора да идеш и да направите Log файл за да си спокоен.
200 ml за 2000 км магистрално каране е ОК, няма повод за притеснение.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
За първи път виждам пасат 5,5 с ръчки на задните стъкла,за зла участ се оказа точно моят.Вярно че е базово оборудване,липсват даже светлини на духалките.Въпросът ми е на предната кола голф5+,можех да свалям и вдигам стъклата от дистанционото,на пасата дали е възможно да се направи на предните като не съм с пълен ел. пакет?
- zoovanka
Ти остави,че го нямам ами и четири еърбега ми сложили само,гол като пушка.А подлакътник издирвах усилено по моргите 2-3 месеца,но не случих на читав.Ако някой продава запазен насреща съм.
Последна промяна от zoovanka на Съб 14 май 2016 15:52, променено общо 1 път.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Брат ми кара подобно изпълнение.
1.9/101 кс.Има ЕСП,климатроник,няма халогени,задните стъкла са ръчка.Аз настоях да го вземе,тъй като беше доста запазен,познат джамбазин си я беше избирал за него.
1.9/101 кс.Има ЕСП,климатроник,няма халогени,задните стъкла са ръчка.Аз настоях да го вземе,тъй като беше доста запазен,познат джамбазин си я беше избирал за него.
- zoovanka
Същата работа и при мен колега,вземах го само защото беше перфектен,за 4-5 хил.км никакви проблеми по турбо,маховик,съединител,окачване,едно обслужване само и газ.Е сега след чипа незнам....което първо се предаде 

Колега zoovanka махаш си маншоните и няма проблем с наводняването. Той и Донкихот не беше махнал маншоните и ги пазеше до скоро, за това му се налагаше да ги чисти. Аз и на Брато ми на А4-ката ги разкарах и няма проблем, макар че той я паркира под какви ли не дървета и има много боклук около чисачкие. Иначе и при А4 има кора над Акуто.
За маслото- нормално е ПД мотор да го хаби през турбото и от картерните и тнт. А и ти като си я чипнал е ясно че върви повече но и харчи повече. И аз като я настъпя по Магистралата и заминава повече масло.
За маслото- нормално е ПД мотор да го хаби през турбото и от картерните и тнт. А и ти като си я чипнал е ясно че върви повече но и харчи повече. И аз като я настъпя по Магистралата и заминава повече масло.
- zoovanka
Благодаря колеги.Аз май я урочасах тая кола,довчера никви проблеми, а днес ми светна ABS/ESP.Писах в раздел Електроника,но някой от вас ако знае да помага.Става въпрос за:
00526 - brake light switch-f 27-10 - implausible signal - intermittent
Четох нещо за стоп машинка,но не ми е много ясно.
00526 - brake light switch-f 27-10 - implausible signal - intermittent
Четох нещо за стоп машинка,но не ми е много ясно.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Смени стоп-машинката.
- zoovanka
Оригинална ли да взема или афтърмаркет?
стоп машинката се намира долу в педалите, в горния край на спирачния педал, леко се завътра и излиза, на букса е, само трябва да свалиш пластмата под таблото, на нея стои ключа за светлините, има 3 или 4 винта и щипки. Аз не съм сменял но гледам масово слагат алтернативни и не се оплакват. То е един прост бутон.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Понякога тез машинки нищо им няма. Явно окис се натрупва по пъпките ( предполагам се дължи и на "бавното" включване/изключване, все пак е на спир.педал, а там няма рязък преход от вкл/изкл :) ) . Малко да се чукне по масата, два три пъти и се "оправят", да се натисне неколкократно бутончето им и пусне рязко . Пробвал съм го досега на три коли , вкл. и на моята. Действа. Само на една от колите се наложи нова. А с моята съм минал над 20к.км някъде от този проблем и засега не се е проявил повторно. До следващият път - пак ще я "раздрусам" и сложа 

- zoovanka
Точно така,четох че доста са чувствителни и фабрично са настроени на 40% от натискане на педала,някой колеги ги регулират до 0%/т.е.развиват я докрай/и нямат проблеми.Сутринтта бях във West Auto-дилъра за Бургас,оригинална там е 29,60лв.така,че афтърмаркет отпада.Проблема е ,че вчера като изтрих грешката не ми се е появявала отново,ще изчакам ако евентуално пак я регистрира.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Аз рециклирах една стоп машинка на Polo(щото не погледнах колко струва нова...), има метални пластини вътре със "пъпки" чрез които контактуват. В повечето случаи до колкото разбрах се изяждат(както беше и при мен) и не прави контакт или е непостоянен.