Светлината "спасява" живот

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Светлината "спасява" живот

Мнениеот Traytor » Сря 18 май 2016 20:03

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., бр. 60 от 2012 г., в сила от 7.08.2012 г.) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 18 май 2016 20:46

Акцентирах на "модул на дългите" и ми прави впечатлени,че никой не го отрази.Колегите,които коментираха го направиха само за светлината-дали била ярка или слаба...полицейска гавра и прочие.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 18 май 2016 20:52

Traytor написа:Нека не говорим глупости. Ми на този принцип ще изпаднем в анархия, ако всеки преценява сам за себе си дали някой закон е тъп или не и дали да го спазва или не. Колкото и соц фена да се опитва да е контра, законите са за да се спазват.

Знаеш ли какво е гражданско общество?
Ако утре гласуват закон всеки да си отреже лявото ухо, ще го спазиш ли?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 18 май 2016 21:56

Е нали точно за това става дума, че този закон е само и единствено, за да могат ченгетата да се ЗАЯЖДАТ. Ако реши може да се заяде, ако реши може да не се заяде. Не може така, не бива някакво ченге да кара на принципа ти ме кефиш, а ти не. Или всички с ДРЛ или не.
Да не говорим в закона освен къси пише и дневни светлини, че на много коли фабричните настройки за ДРЛ са на дългите секции. Че късите светлини не отговарят на спецификациите за ДРЛ и не могат да изпълняват функциите на ДРЛ, съответно и заложените очаквания. Ама тук вече ще се повторя за н-ти път в тази и други подобни теми.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 18 май 2016 22:07

Iezekil написа:Акцентирах на "модул на дългите" и ми прави впечатлени,че никой не го отрази.

Напротив,веднага ми направи впечатление.
Аз също карах В4,с ксенон,и да избегна ежедневно 20-30 пъти да го "паля" почти бях купил модул с идеята да го вържа на "дългите".Сложих едни диодни,пунта мара,и после продадох колата.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 19 май 2016 8:54

777 написа:
DoH_KuXoT написа:Има ли закон спазва се, тъп, умен , закон се спазва не се коментира.

Хайде не се престаравай. Като има закон, че не трябва да обиждаш никого спазваш ли го? Не си ли употребявал думата кретен или идиот. Или да забраняват частново варене на ракия. Има достатъчно случаи на идиотски закони и спазването им става само в случаи, когато нямаш избор. Не се прави на по-католик от папата.

Не говорим за мен , коментирах че логиката Ви е грешна, и по-точно частта от нея, в която се твърди, че трябва да се глобява само ако това е предпоставка за ПТП ?!?! Точно заради личните интерпретация е необходимо да има закон, пак казвам глупав, правилен, спазва се от всички иначе ако всеки почне да си вкарва неговата логика стана мармалад.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Пет 20 май 2016 8:25

Нека не говорим глупости. Ми на този принцип ще изпаднем в анархия, ако всеки преценява сам за себе си дали някой закон е тъп или не и дали да го спазва или не.

Анархията, (по-правилен термин е хаос, анархия е съвсем друго), са се появявали не от липса или неспазване на закони, а точно от спазването на лоши, или безумни такива, историята е пълна с примери! Особено ярък пример е Франция, от 1789г. Тогава, за един откраднат хляб са пращали в Бастилията, или други зверски наказания (закон, спазва се), а в същото време, богатите съсловия даже данъци не плащат (друг закон, какво да го правиш, спазва се). Какъв е бил резултатът? Ред и порядък ли? Или кървави бунтове, множество избити, отрязани глави, и цяла прослойка губи завинаги привилегиите си?

След това леко, историческо отклонение, защо трябва глобите да са само, като има непосредствена заплаха. Ами, за да няма злоупотреба, затова, ако си съсед с някой катаджия, нещо сте се скарали, утре той те спира нейде на пусто място, лепва ти глоба за фарове, пък върви доказвай, че си ги бил включил! Все пак, това не е като да речем гумите, да може да се види и впоследствие дали са износени или не, тука от глобата те дели едно щракване на ключето!Впрочем, имаше някаква недомислица и за гумите, как да ги мерят на пътя, и прочие, не знам докъде стигна?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”