golf 5 2.0tdi стойности от диагностика

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Lyvcheto
Автомобил: Vw Golf Mk5
Двигател: Bkd

Re: golf 5 2.0tdi стойности от диагностика

Мнениеот Lyvcheto » Сря 18 май 2016 20:20

аkумулатора е чисто нов, ще проверя стартера но мисля да го заkарам в сервиз и там да видят, защото според мен има нужда, след 3800 пуши черно и преди 2000 е много мудна а би трябвало да е малkо по-пъргава според мен. Благодаря за подробната информацията от kеnwood :) не съм обърнал на топло палене да има претрисане утре ще видя и аkо има значи трябва да ревизирам стартера

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Сря 18 май 2016 21:39

Стокова такава тръгва от доста ррано и определено много преди 2000, със стандартната турбина някъде от 1500 и на 1700-1800има макс въртящ момент. БКД-то което карам не е пушило никога нито със стоковия софт, нито с ремап нито с хибрид, даже много хора ми бъкат колата с бензинова, но голяма роля има добрия ремап. Ако дълго време не е настъпвана е нормално да изпуши, но после не би трябвало. Възможно е да има нещо запушено по катализатора ако има такъв.

Lyvcheto
Автомобил: Vw Golf Mk5
Двигател: Bkd

Мнениеот Lyvcheto » Чет 19 май 2016 13:03

kатализатора мисля да го сменям с тръба сkоро, софтуера е от маднес(незнам правилата на форума дали позволяват да споменавам имена) преди не пушеше ама чистих турбото и счупих 1 лопатkа на геометрията може за тва да пуши :D,ама и има дерт с центровkата щот правихме главата и едното зъбно kолело на вала го преместихме леkо без да исkаме

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Чет 19 май 2016 17:00

kenwood написа:пп Инспекторе, когато си твърде убеден за нещо което пишеш, а после казваш, че не знаеш дали това което си написал важи за ремапната кола....какво да ти кажа, по-добре следващия път недей да пишеш нищо, така няма да объркваш и себе си и другите.

Приятелю, ако пак ми прочетеш поста, ще се увериш, че пиша само за моя опит и не обобщавам. Нали за това са форумите - за споделяне на опит. В следващия пост съм посъветвал колегата да се обърне към специалист - това прочете ли го?

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Съб 21 май 2016 2:00

Нещата, които си написал не са верни за 2.0 16v, дали нямаш предвид 1,9 двигателя, който е от подписа ти, затото това вече е друго нещо и няма нищо общо с тази тема?

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Съб 21 май 2016 10:24

Ами чудесно, аз не го знаех това и след като ти го твърдиш (надявам се аргументирано) така повече хора ще го научат, вкл. и аз. Ако всички знаеха всичко, нямаше да има нужда от форуми, isn't?

Върни се в “Дизелови агрегати”