Polo 1999 1.9D проблем с палене, давене, дим

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
francois
Автомобил: VW POLO
Двигател: AEF 1999

Polo 1999 1.9D проблем с палене, давене, дим

Мнениеот francois » Пет 13 май 2016 16:36

Здравейте,
Полото е 1999 г, двигател AEF, 1.9D. От известно време насам автомобилът има сериозни проблеми при палене и без помпане на педала на газта почти не става мин. на 4-тия-5-тия път. А всички знаем колко е препоръчителна тази газ при палене на дизел.
Освен това в последните няколко карания започна да се усеща и придърпване, аха да изгасне, както в движение на по-ниски обороти, така и в спряло състояние. Понякога се налага да подаваш малко газ на светофарите, за да не изгуби пауър и да изгасне. Съответно това принуждава както шофьора на полото (по-често се кара от приятелката ми), така и останалите на светофара да затварят прозорци, защото се сещате каква миризма и дим излиза (почти същият като при палене с газ).
Някакви идеи или пък поне читав майстор на дизелаци, който да му направи една диагностика и да каже какво го боли?!?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 1999 1.9D проблем с палене, давене, дим

Мнениеот grishitu » Чет 19 май 2016 13:10

Непонятно ми е как го караш това Поло по този начин, но ти си знаеш. Цялата работа клони към майстор на ГНП-та, като начало мога да ти помогна по 2-3 начина: единия е че по всяка вероятност са ти заминали ел. авансаторите и двата, може да е прескочила зъб или два, третия вариянт е да ми пишеш на лично да ти продам моята помпа, която след като махнак се оказа че е наред. Не на последно място може да се окаже, че имаш пикаеща дюза, но е малко вероятно. Горивен и въздушен филтър сменял ли си някога? В черната кутия между главата на двг-то и купето има 4 тромпета, които се задръстват от ЕГР клапана.
Защо палиш Поло-то с подаване на газ, по този начин може и кубчета брикети да извадиш от ауспуха, не само черен дим??? Аз никога не съм палил Поло-то с подаване на газ. Разхода на гориво в какви граници се движи, колко гори???
В друга тема пишеш че след смяна си долял още 800мл. масло, да не си го удавил в масло, генератора провери ли?

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 19 май 2016 20:09

Ако е с помпа Лукас -гаранте е от нея.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 20 май 2016 9:30

С такава е щом е AEF, ако беше SDI тогава щеше да е друго.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Пет 20 май 2016 22:37

Колега да не те излъжа , но на мен ми прилича на проблем с шайбата на коляновия вал , от там да губи центровка , препоръчвам ти да не караш колата така , че ако скъсаш/разбиеш/ шпонката ще удариш клапани и .тн. Погледни за въбрации на пистовия ремък ,ако играе много не е добре !

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 21 май 2016 17:53

И на този двигател ли е слабо място шпонката-аз си мислех ,че само на наште ААЗки? Ако е така колегата да си провери зъбчатката тогава.

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Съб 21 май 2016 23:15

Незнам , дали е слабо място просто съм късъл болта на шайбата на 1Y двигател и симптомите са същите.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 31 май 2016 10:20

На този двигател това му е последното място за повреда, като се има впредвид всичко останало. Май колегата пуснал темата я забрави вече?

Потребителски аватар
francois

Мнениеот francois » Сря 29 юни 2016 20:33

Здравейте!
Първо благодаря на всички за мненията!
Поради лични причини дълго време не бях влизал тук, а и за капак не са ми били пуснати известията по имейл, така че моля да ме извините.
За съжаление моментът, в който реших да проверя темата, е свързан с повода, че полото окончателно се предаде с паленето снощи. След като преди седмица реших да го запаля отново (не беше карано близо месец), му беше паднал акумулаторът. Заредих го и запали на другия ден. Закарах го при квартален майстор, който каза: "Дюзите са му зле. Две от тях са почти аут. Кофти нафта си зареждал. Слагаме му една специална добавка, пълниш го с нафта и караш да отпушат." Е, карах(-ме) половин резервоар за около седмица и вчера зад Пирогов остана на зелена зона до днес, когато го докарахме с пътна помощ до сервиз."
Познайте! Диагноза "прескочили 2-3 зъба на ангренажен ремък". Сега съмненията са, че ремонтът може да излезе много солен, имайки предвид, че полото е на доизживяване.
Дайте съвети какво да гледат майсторите при сегашната ситуация!
Мерси предварително!
п.с. Този път известията са включени :banghead

Потребителски аватар
francois

Мнениеот francois » Сря 29 юни 2016 20:40

grishitu написа:Непонятно ми е как го караш това Поло по този начин, но ти си знаеш. Цялата работа клони към майстор на ГНП-та, като начало мога да ти помогна по 2-3 начина: единия е че по всяка вероятност са ти заминали ел. авансаторите и двата, може да е прескочила зъб или два, третия вариянт е да ми пишеш на лично да ти продам моята помпа, която след като махнак се оказа че е наред. Не на последно място може да се окаже, че имаш пикаеща дюза, но е малко вероятно. Горивен и въздушен филтър сменял ли си някога? В черната кутия между главата на двг-то и купето има 4 тромпета, които се задръстват от ЕГР клапана.
Защо палиш Поло-то с подаване на газ, по този начин може и кубчета брикети да извадиш от ауспуха, не само черен дим??? Аз никога не съм палил Поло-то с подаване на газ. Разхода на гориво в какви граници се движи, колко гори???
В друга тема пишеш че след смяна си долял още 800мл. масло, да не си го удавил в масло, генератора провери ли?

@grishitu, колега, благодаря ти за адекватните коментари и предложения!

Разбира се, че съм сменял всички филтри при всяка смяна на масло (горивния през смяна).

Доливането на маслото е стара история от преди 3 години. Там имаше проблеми с четките на алтернатора.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 30 юни 2016 14:58

francois написа:Здравейте!

Познайте! Диагноза "прескочили 2-3 зъба на ангренажен ремък". Сега съмненията са, че ремонтът може да излезе много солен, имайки предвид, че полото е на доизживяване.
Дайте съвети какво да гледат майсторите при сегашната ситуация!
Мерси предварително!
п.с. Този път известията са включени :banghead

Слага се ангренажния ремък и се върти на ръка, за да се види дали няма някакви проблеми преди палене. Палиш и се молиш всичко да е наред. Ако не е наред: махане на главата и отстраняване на проблемите. 2-3 зъба... може и да няма проблеми, зависи от много неща.

Върни се в “Дизелови агрегати”