Ще продължите ли да карате с включени светлини и след 1март?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Дневните светлини целогодишно?

ДА.
330
52%
НЕ.
132
21%
Няма никаква полза от тях.
32
5%
По собствена преценка ще ги включвам.
136
22%

Общо гласове: 630
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 06 фев 2007 18:39

Росен79 написа:Освен това ще дам още един довод "против" - като ти светят фаровете през деня как да дадеш светлинен сигнал с присветване? Святкаш 10 пъти докато се усети отсрещния, че това не е от неравности. При изгасени фарове се обръща внимание и на най-краткото присветване. Тъй че ако отсрещния не те забелязва при изпреварване е много по-ефективно да ми мигнеш, отколкото да светиш постоянно и все тая.

ми твоя довод при мен не важи.при включване на дълги, те светят във вътрешната част на двусекционния ми фар.

Росен79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Росен79 » Вто 06 фев 2007 22:51

Ludia написа:
Росен79 написа:Освен това ще дам още един довод "против" - като ти светят фаровете през деня как да дадеш светлинен сигнал с присветване? Святкаш 10 пъти докато се усети отсрещния, че това не е от неравности. При изгасени фарове се обръща внимание и на най-краткото присветване. Тъй че ако отсрещния не те забелязва при изпреварване е много по-ефективно да ми мигнеш, отколкото да светиш постоянно и все тая.

ми твоя довод при мен не важи.при включване на дълги, те светят във вътрешната част на двусекционния ми фар.

Мисля че говорим за светлините по принцип, а не всички коли имат двусекционни фарове.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 06 фев 2007 23:25

Гласувах че няма никаква полза от тях. Защото и с запалени фарове се изпоблъска народа . Ще гладам максимално да карам с загасени фарове , че от нас до работата ми са 6 км. и все по светофарите , акумолатора ми се скапва .

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Вто 06 фев 2007 23:42

НЕ!
Аз и сега си карам без фарове.
Пускат се само при 6-то чуство като надуша куки.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Сря 07 фев 2007 6:43

Ще ги пускам разбира се!
Щом статистиката показва, че така е по безопастно за мен и за останалите в движението :!:

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Сря 07 фев 2007 7:02

Вече няколко години карам на фарове - без значение зима ли е или лято ... :!:
:да:

Росен79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Росен79 » Сря 07 фев 2007 10:01

pacoboy написа:Ще ги пускам разбира се!
Щом статистиката показва, че така е по безопастно за мен и за останалите в движението :!:

Коя статистика, българска или западно европейска? Не съм обикалял из ЕС, но доколкото знам само из скандинавските държави карат със сигурност на фарове. Например в Германия някой знае ли как е? Ако там са постоянно на фарове може да се замисля, но подозирам че не са задължени със закон.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 07 фев 2007 13:03

Росене, като спестиш от крушки и акумулатор, пиши какво си си купил с парите ;) те немците за тва карат мерджани, щото не сменяват акумулатори и избиват кинти.мое да спреш и да си сменяваш маслото, зе ремък сложи чорапогащник, а гуми си купи регенерат ;)

ПС и поздрави на Пацата

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 07 фев 2007 13:18

от както имам първата си кола (94-та) извънградско винаги съм бил на фарове.Дори са ме глобявали за неправилно използване на светлини!
в града дори и сега много много не се сещам да ги пускам!

Росен79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Росен79 » Сря 07 фев 2007 16:58

Ludia написа:Росене, като спестиш от крушки и акумулатор, пиши какво си си купил с парите ;) те немците за тва карат мерджани, щото не сменяват акумулатори и избиват кинти.мое да спреш и да си сменяваш маслото, зе ремък сложи чорапогащник, а гуми си купи регенерат ;)

ПС и поздрави на Пацата

Въобще не става дума за пестене. Не знам не ви ли прави впечатление, но мен поне 1/4 от колите ме дразнят със силни светлини дори и посред бял ден. Освен това съм силно убеден че няма никаква полза откъм намаляне на произшествията. Като иска някой да кара на фарове - да си кара. Но да ми измислят задължения със закон не ми харесва. А между другото поне допреди 1-2 години на фарове караха тия дето се правят на гъзари - не се засягай, но светеха фаровете предимно на мерцедеси и изобщо коли от висок клас. Тъй че влизам в положението на някои от поддръжниците на идеята - просто хорицата имат желание и те да влязат в А група :) (поне индиректно)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 07 фев 2007 18:31

ама и аз до сега карах на фарове, да се праа на гъзар, ама са даже ме задължават, така че 2в1 :lol:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 08 фев 2007 9:20

Росен79 написа:
Ludia написа:Росене, като спестиш от крушки и акумулатор, пиши какво си си купил с парите ;) те немците за тва карат мерджани, щото не сменяват акумулатори и избиват кинти.мое да спреш и да си сменяваш маслото, зе ремък сложи чорапогащник, а гуми си купи регенерат ;

Въобще не става дума за пестене. Не знам не ви ли прави впечатление, но мен поне 1/4 от колите ме дразнят със силни светлини дори и посред бял ден. Освен това съм силно убеден че няма никаква полза откъм намаляне на произшествията. Като иска някой да кара на фарове - да си кара. Но да ми измислят задължения със закон не ми харесва. А между другото поне допреди 1-2 години на фарове караха тия дето се правят на гъзари - не се засягай, но светеха фаровете предимно на мерцедеси и изобщо коли от висок клас. Тъй че влизам в положението на някои от поддръжниците на идеята - просто хорицата имат желание и те да влязат в А група :) (поне индиректно)

Не са се правили на гъзари, ами се чудят как да се опазят от соколите с москвичите :eyecrazy

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 08 фев 2007 9:49

k22 написа:
Росен79 написа:
Ludia написа:Росене, като спестиш от крушки и акумулатор, пиши какво си си купил с парите ;) те немците за тва карат мерджани, щото не сменяват акумулатори и избиват кинти.мое да спреш и да си сменяваш маслото, зе ремък сложи чорапогащник, а гуми си купи регенерат ;

Не са се правили на гъзари, ами се чудят как да се опазят от соколите с москвичите :eyecrazy

Каква гъзария, какви пет лева бе хора. Аз след сутрешното ми пътуване до офиса мисля да започна да карам на дълги! Ако има как и прожектори на покрива ще си монтирам. За 5 км. пробег ме засекоха над 5 пъти много грубо. Днес всички ли спяха още не можах да разбера.
Лично според мен е добър ефекта от фаровете като цяло и то най-вече в мрачни дни.

Росен79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Росен79 » Чет 08 фев 2007 10:17

astragt написа:

Каква гъзария, какви пет лева бе хора. Аз след сутрешното ми пътуване до офиса мисля да започна да карам на дълги! Ако има как и прожектори на покрива ще си монтирам. За 5 км. пробег ме засекоха над 5 пъти много грубо. Днес всички ли спяха още не можах да разбера.
Лично според мен е добър ефекта от фаровете като цяло и то най-вече в мрачни дни.

Ама не разбираш ли, че фаровете тук никак не помагат. Простотията си я има и с фарове няма да промениш нищо. Какво ще кажете да започнем да караме с натиснати клаксони постоянно, а? Така всеки ще внимава и забелязва околните. А според мен никой няма да забелязва никого, защото всички ще свирят. Точно това става и когато всички карат на фарове - просто не обръщаш внимание, защото всички са така и не може да се впечатляваш от всяка идваща насреща кола.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 08 фев 2007 13:26

Росен79 написа:
astragt написа:

Ама не разбираш ли, че фаровете тук никак не помагат. Простотията си я има и с фарове няма да промениш нищо. Какво ще кажете да започнем да караме с натиснати клаксони постоянно, а? Така всеки ще внимава и забелязва околните. А според мен никой няма да забелязва никого, защото всички ще свирят. Точно това става и когато всички карат на фарове - просто не обръщаш внимание, защото всички са така и не може да се впечатляваш от всяка идваща насреща кола.

Е ,имало още неразбрали :shock
Смисълът не е да те забележат, а да те забележат възможно по-рано, по-отдалече, за да могат евентуално навреме да набият спирачки, за да не смачкат твоята кола Росене!!!! Ти си идеален, но аз не виждам навреме сиви коли на асвалт, тъмни коли излизащи от сянка, ярко боядисани срещу слънцето, ако не са със запалени фарове! И какво, че аз ще съм виновен -и двамата ще влизаме в бокса :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”