Passat B5 блокирана задна дясна врата.
- Pavlin
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 блокирана задна дясна врата.
Здравейте! Задната врата блокира, пирона се вдига и пуска но не иска да се отвори врата, мисля че жилото се е откачило. Може ли да се разглоби врата в затворено положение?
- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
Re: Passat B5 блокирана задна дясна врата.
Същата работа е и при мен със задна лява врата (Голф 4). Следя темата ...
Пирона движи ли се нагоре-надолу от централното, или се вдига само временно като дръпнеш бравата отвътре? А стъклото на вратата движи ли се, ако е с мотор, де?
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Щом "пирона" се вдига (предполагам остава вдигнат), значи жилото за отваряне (отвътре най-вероятно) е пътник.. Не е заминало, ама почти.
Кората се сваля ама трудно.
Първо се маха задната седалка.
После чрез залягане се локализира болта (Торкс Т20 мисля), който се намира долу някъде по средата на кората.
Сваля се пластмасата на дръжката за затваряне (в долния си край има малък жлеб) и се развиват двата болта, които са под нея.
От там нататък следват майки, лели и прочее женска рода на вратата и цялата кола, но се получава с подръпване отдолу нагоре и повдигане.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!
Най-вероятно ще замине някоя пластмаса отвътре ама е неизбежно..
Стъклото трябва да е свалено, защото трябва видимост, за да се откачи жилото.
После се разкача буксата на копчето за стъклото (ако има такова) и май е това!
Вратата би трябвало да се отвори като се бутне жилото леко навътре (така се освобождава механизма, който иначе е блокирал, понеже жилото не се е върнало докрай)
Кората се сваля ама трудно.
Първо се маха задната седалка.
После чрез залягане се локализира болта (Торкс Т20 мисля), който се намира долу някъде по средата на кората.
Сваля се пластмасата на дръжката за затваряне (в долния си край има малък жлеб) и се развиват двата болта, които са под нея.
От там нататък следват майки, лели и прочее женска рода на вратата и цялата кола, но се получава с подръпване отдолу нагоре и повдигане.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!
Най-вероятно ще замине някоя пластмаса отвътре ама е неизбежно..
Стъклото трябва да е свалено, защото трябва видимост, за да се откачи жилото.
После се разкача буксата на копчето за стъклото (ако има такова) и май е това!
Вратата би трябвало да се отвори като се бутне жилото леко навътре (така се освобождава механизма, който иначе е блокирал, понеже жилото не се е върнало докрай)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бях чел, че при преопънато жило на външната дръжка бравата блокира и не може да се отвори вратата.
Преди да махаш кората- дръпни леко външната дръжка и откачи с някаква кукичка жилото. Пробвай пак да заключиш/отключиш и да отвориш отвътре.
Преди да махаш кората- дръпни леко външната дръжка и откачи с някаква кукичка жилото. Пробвай пак да заключиш/отключиш и да отвориш отвътре.
- Outfeed
Blade68 написа:Пирона движи ли се нагоре-надолу от централното, или се вдига само временно като дръпнеш бравата отвътре? А стъклото на вратата движи ли се, ако е с мотор, де?
Дърпаш ръчката за отваряне - пирона мърда нагоре, но като я пуснеш, си отива надолу. Отваряне няма. А и стъклото не се движи. Чувам как мотора цъка, като натискам копчето за сваляне на стъклото, но нищо.
Значи имах същия проблем - задна дясна врата блокира заедно със стъклото. Пирона се качва и после пада като пуснеш ръчката. Реших да отложа правенето, защото първоначално смятах и аз да отварям кората. Само че после реших, че щом и стъклото блокира, то проблема е в комфорт-модула, а не в жилото на вратата! След 2 дена обаче изведнъж отказаха и другите две врати (без шофьорската), заедно със стъклата! Ясен признак за програмна грешка в комфорт-модула! Откачих акумулатора за 5 минути - закачих го - тц...няма резултат. Вратите пак блокирали. Веднага след това го откачих пак, само че за 20 минути. После от раз всичко тръгна, даже и червения светодиод на шофьорската започна да свети при включване на алармата. Всички врати започнаха да се отварят, както и стъклата. Само едно уточнение - ако колата ти е бензин и има газ-инжекция, понякога след откачане на акумулатора после трудно пали на бензин на студено време! Това се получава, тъй като ГИ-компютъра е свързан с моторния компютър на колата и без напрежение сигурно "забравя" някакви настройки. Е, това става само ако газ-ара не си е свършил добре работата....което в нашата държава е доста често срещано нещо.
- Pavlin
- Автомобил:
- Двигател:
Така леко развитие. Врата се отвори на късмет(ударих отвън дръжката). Когато се заключа и отключа, първото отваряне е трудно и иска доста дърпане
после се отваря мазно и безпроблемно, всичко се повтаря при следващото заключване и отключване. Мисля че проблема е този https://www.youtube.com/watch?v=YGyb9aSoIFA как мислите?
после се отваря мазно и безпроблемно, всичко се повтаря при следващото заключване и отключване. Мисля че проблема е този https://www.youtube.com/watch?v=YGyb9aSoIFA как мислите?
- Outfeed
Днес настъпи развитие при ситуацията и при мен :D
След, като миналата седмица изпробвах вариантите, предложени от колегите, в по-горните постове, нищо не успя да помогне.
Тая сутрин отключвам колата и с изненада забелязах, че и задната врата е проработила. Отключва си се и се заключва от централното (както и ръчно, от вътре).
И си спомних, че така беше и миналата година - пак късната есен (като се смръзна времето) зацикли и след като се заключи, после се отключи чак по това време, преди лятото. Тоест, положението за сега е така - при задържане на температурите около 20-ина градуса за по-постоянно и механизма се отприщва*.
Фолксваген, да го ...еш!
След, като миналата седмица изпробвах вариантите, предложени от колегите, в по-горните постове, нищо не успя да помогне.
Тая сутрин отключвам колата и с изненада забелязах, че и задната врата е проработила. Отключва си се и се заключва от централното (както и ръчно, от вътре).
И си спомних, че така беше и миналата година - пак късната есен (като се смръзна времето) зацикли и след като се заключи, после се отключи чак по това време, преди лятото. Тоест, положението за сега е така - при задържане на температурите около 20-ина градуса за по-постоянно и механизма се отприщва*.
Фолксваген, да го ...еш!

- pushkata11
- Автомобил: Passat [B3 GT G60 Syncro] [B5_5]
- Двигател: [PG 1992] [AVF 2004]
Колега, какъв друг признак за проблем искаш ? Че чак и миналата година казваш, че е било така ? Разглабяй вратата и отстрани проблема, преди да "**еш" Фолксваген. Има и друг вариант, ако не ти се занимава - дръж си колата в хола под климатика, на топло
Поздрави

Поздрави

- Pavlin
- Автомобил:
- Двигател:
Аз реших проблема като я закарах на майстор, каза че била някаква пружинка по механизма. За съжаление имам още проблеми с пасата, но ще направя нова тема включете се ако можете. :)
- f_dream
- Автомобил: VW Passat 5
- Двигател: 1.8 2003
Здравейте :) При нас не се отваряше багажната врата. Проблемът ни беше от комфорт модула. В нашият случай старият модул беше доста изгнил. След смяната му всичко си е в реда на нещата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 1,9 TDI - 90 коня, 1997 г. задна дясна врата не се отключва и заключва с централното. Преди да пристъпя към смяна на бравата огледах колата и се оказа, че е изключена буксата на вратата. Включих я и пробвах да видя какво ще се случи. Прозореца сработи, но централното не. Отворих кората за да видя как да стигна до бравата и забелязах, че електромотора на стъклото нагрява. Взех от авторморга работещи брава и стъклоповдигач с ново моторче. След смяната им нагряването в електромотора на стълклоповдигача изчезна, но централното отново не сработи. При слагане на старото моторче за стълкото обаче централното започна да цъка постоянно и го изключих от буксата, за да не изгори. Сега знам, че централното не работи, а бравата е здрава. Някакви идеи? Дали проблема вече е в комфортмодула, защото и бравата и стъклоповдигача работят, но когато се монтират централното не сработва.