Голф 4 1.9 2002г. няколко въпроса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
valk0v
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.9 2002г. няколко въпроса

Мнениеот valk0v » Нед 22 май 2016 19:35

Здравейте, преди няколко дни купих въпросният голф - 4ка, 1.9 - 131 кс. Преди да го взема се оглеждах за пасат 6ца, но в крайна сметка се отказах и се ориентирах към 4ката, хечбек е.
Макар да е стара (на 14 години) за мен е доста "модерна". Предните ми коли бяха от типа на старите фиести и корси и т.н.
Та искам да попитам - когато се отвори врата в купето светва единствено ако двигателят работи - отваряш и лампичката светва, затваряш и загася, но когато двигателят е изключен лампата си свети непрестанно без значение дали е отворена или затворена вратата. Четох тук във форума за т.н. микроключета но дали е от тях?
Другото е за мп3 плейъра - работи само когато е на контакт, няма ли го ключа няма и музика - и по този начин не мога да запаметя нито една радиостанция - следващия път като се кача в колата и уж запаметените радиостанции ги няма :biggrin
Друго проблемче е настройването на часа - наляво (часовете) се сменят, но надясно (минутите) не мога да ги настроя, същото е и с "пръчицата" за пробега - не мога да нулирам малкия километраж.
Моля за съвети :)

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Re: Голф 4 1.9 2002г. няколко въпроса

Мнениеот M3ntata » Нед 22 май 2016 19:50

Честито колега, избрал си хубав мотор и по нов модел ;)
За лампата не мога да гарантирам трябва да се види, общо взето си е проблем при голф 4, понеже вече ми е втора 4-ка.

Проблема е в радиото или във връзката/захранването, а не в колата според мен. На първата го вързах директно за да свири и без ключ, на втората кола е нужно само да вкарам ключа без да е на контакт. То щом губи станциите, дори и без контакт да работи радиото като заключиш колата пак ще ги нулира. Предполагам радиото не е оригинално и отзад са правени някакви екперименти с кабелите. Трябва да имаш два "плюса" единия от контактния ключ, другия постоянно захранване което помни часа, датата и станциите на самото радио. Та за да разбереш какво става първо трябва да изкараш радиото и да прегледаш буксата/връзката и да пишеш пак. Плюсовете вероятно са жълт и червен.

Бутончето за минутите не се ли върти, за малкия километраж пробвай по силно да го натиснеш.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Нед 22 май 2016 19:52

Здравей, плафоните трябва да светват при отключване с дистанционното или при отваряне на врата, независимо от двигателя, може да е микроключе, спойки на брава, но може и друго да е. Трябва да провериш за грешки с Ваг ком на 46 канал - това е комфорт модула. За радиото - мисля, че не ти е свързано както трябва, буксата отзад, но се се сещам точно кой кабел, имаше някъде тема във форума, потърси с търсачката. Часовника се сверява, като задържиш копчето няколко секунди наляво за час и надясно за минути.

valk0v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valk0v » Пон 23 май 2016 5:29

Благодаря за съветите, но не съм точно "сръчко" що се отнася за колите.
На часовника успявам да настроя само часът, но не и минутите - те не мърдат.
мп3 плейъра ще се опитам да го изкарам утре и ако успея ще кача снимки да изкажете мнение.
А за плафона - този вак ком доколкото съм разбрал е софтуер със специфичен кабел - къде в Бургас мога да отида да се провери и евентуално къде да закарам колата да я оправят, че си е дразнещо.
Поздрави!

Simeon1221
Автомобил: VW golf 4
Двигател: AZD 105 2000г

Мнениеот Simeon1221 » Пон 23 май 2016 11:45

Извади CD-то и размени червения и жълтия кабел ( те са с единични няма как да сбъркаш ако е с евробукси ) или ходи до някой майстор да ги размени за 2 лева да не го изгориш. Като извадиш ключа няма да свири но ще запаметява станциите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”