@Viso
колега, ще споделиш ли къде се намира това апартаментче?
Не за друго но точно до офиса построиха едно блокче и един от апартаментите отговаря по описанието на този за който ти говориш.
Ако по някаква невероятна слуайност се окаже същият мисля че ще мога да ти помогна да вземеш решени .. две години ги гледам как строят това блокче и какви материали използват!
прочетох доста мнения но не всички. Доста остро се изказват колегите.Явно има изпатили, но повечето карат по разсъждения. моето мнение е по-различно: строежа задължително е некачествен! Този проблем няма да се изразява само като теч на тавана, а течове ще има из цялата сграда. Ти разбира се ще си направиш задължително тези ремонти. В повечето случай кооперацията дава разрешение на последните етажи да закрият покрива с лека конструкция, което за тях е почти безплатно помещение срещу ангажимента да не допускат течове от покрива. Тогава вече не си на последен етаж, а имаш вс. останали предимства. А те са: най просторен изглед , въздух и слънце, най- малко шумове, най спокойно.
Мързи ме да пиша иначе още мага да се обоснова. Аз живея в панелка на последния етаж.
Коя е стрителната фирма?
Да приключим темата - последно решихме да вземем жилището.
Ходихме с консултанта, който наех. След като направи оглед и след като говори със строителите, мнението му е, че строежа е изпълнен добре и с качествени материали, на терасите има два пласта хидроизолации, два пласта топлоизолации, пароизолация и пр. - над 30 см. над плочата. Изолациите са немски. През пролетта ще положат още една изолация - нещо като замазка, която попива надолу и отгоре ще има гранитогрес. Отвътре мисля да сложим депрон.
При това положение, като отчетем южното изложение и двете тераси по 10 кв. м., решихме че риска е премерен и подписахме предварителен договор.
Аз живея на последен! важно е дали имаш покривна конструкция.На едната ми стая имам а на другата има отгоре над плочата само една тенекия. Докато не сложих гипс картон с 10 см вата не се реши проблема! сега съм ОК! климатик - топло и сравнително икономично!
Колега и аз преди 6-7 месеца бях в същото положение само че аз съм на последния етаж който се води мансарден там проблема е че целият таван ти е бетон .всички стройтелни фирми са длъжни да изолират сградата.ако имаш притеснения относно тая тераса помоли ги да ти сложат изолация под самите плочи на терасата фибран мисля беше
същото направи и вътре и немаш проблем.
И от мен едно мение да бегаш далече и аз купих наскоро жилище и трябваше да решавам подобни проблеми. Строителната фирма е на братов4едка на баща ми и тя каза въпреки всички изолации 5 до 8 години немаш грижи после .......... ще разбереш какво са нерви.
Вземи правилното решение не копуваш всеки ден успех!