TFSI 2.0 KO3 ТУРБОТО не вдига над 0.7 бара
TFSI 2.0 KO3 ТУРБОТО не вдига над 0.7 бара
Здравейте, фен съм на високите скорости и нямаше как да подмина форума. Любимият ми автомобил пазполага с 2-литров бензинов мотор TFSI с турбо ко3 (Леон 200кс). Същото турбо е и в жолф мк5 и същия двигател за това се надявам на съдействие от страна на мнозинството голфъри. Вече два пъти неуспешно се опитвам да направя чип тунинг на колата и да изкарам 240кс. Може да се каже, че неуспешно се опитвам да си набутам порите, но това е друга тема. Това, което ми казват е, че турбото не можело да вдигне повече от 0.7 бар налягане и че това било защото е спукан охлюва, за това и чипа не бил успешен. Просто не ми се вярва да е турбото (най скъпата част) защото колата си прави заводските 200 коня без проблем и ускорявна плавно, без лаг и дупки. В английски сайт чета за подмяна на PCV breather system, но не разбирам точно какво е това и дали ще ми свърши работа. Моля споделете мнение дали наистина съм опрял до ремонт на турбото или има и друг начин да постигна успех.
Re: TFSI 2.0 KO3 ТУРБОТО не вдига над 0.7 бара
Доста търсих в нета последните два дни и се натъкнах на информация, че pcv системата може да не работи и за това при подаване на по високо налягане към турбото да изпуска. Сменил съм и фабричния блоу оф с често нов оригинален. Какво бихте казали за откриване на дефект и подмяна на pcv клапата?
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: TFSI 2.0 KO3 ТУРБОТО не вдига над 0.7 бара
Не са те излъгали, най вероятно ти е спукан чугуна, пробвай с друго турбо, мисля ч опита ще е успешен, ново borg warner като твоето е около 1100лв
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”