голф4 2.8 в6 AUЕ маркуч/тръба картерна вентилация

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

голф4 2.8 в6 AUЕ маркуч/тръба картерна вентилация

Мнениеот zografski » Чет 26 май 2016 10:54

Въпросния маркуч/тръба за картерните газове ми е счупен/прекъснат на няколко места. Може ли от него колата да не работи добре на бензин, студена? Показвам кой е въпросния елемент (№30 от картинката):
http://nemiga.com/cat_spares/etka/volks ... 05/103650/
Да отбележа, че това не е просто тръба и не може да бъде заменена с маркуч, понеже има някакво разклонение към вакуумен маркуч (може би, нямам идея за какво е). Имам 1 странен проблем при работата на бензин и смятам, че проблемът ми е от това, някой може ли да сподели какви биха били симптомите ако този елемент е прекъснат?
Номера е: 022 103 474 B - прословутата част я има само в оторизираните сервизи и е на извънземна цена за такъв прост елемент, някой случайно да има отстъпка от Порше или някой от оторизираните сервизи, та да хелпне с отстъпка за закупуването?
Трябва ли да се прави някаква профилактика на тази картерна вентилация/система? Гледам, че там където влиза при тръбата към дросела се е омаслило яко и все едно вътре има някакъв датчик :gruebel ?

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Re: голф4 2.8 в6 AUЕ маркуч/тръба картерна вентилация

Мнениеот M3ntata » Чет 26 май 2016 20:27

Лично и аз имах спукан маркуч за вентилацията, но то е на главата не на картера. Колата ми е 2.3 V5 10v, при vr6 12v е същата работа, при теб е малко по различно. Това за което говориш е една мембрана в гофрираната тръба преди дросела. Иначе лично аз нямах проблеми със спуканата тръба, дори карах около 1седмица без нея до като търсех друга, взех нова "маслоустойчива" идеално пасна и на втория ден гръмна :biggrin , след това взех един много начупен/извит воден маркуч от нисан микра (втора ръка) и проблема е решен. Но както казах няма никаква разлика в работата на двигателя, освен това че вече не ми се пълни капака на главата с масло. Обаче сега забелязвам, че около тази мембрана/датчик капе масло пак върху капака. Търси втора ръка според мен ударените 6-ци не са рядкост вече :mhihi

А и наистина има вакум/изсмукване от към EVAP-а.

Потребителски аватар
KBK
Автомобил: VW PASSAT b5.5
Двигател: 2.0i AZM

Мнениеот KBK » Пет 27 май 2016 8:36

Колега разбира се че ще имаш проблеми с колата и докато е студена и топла - просто от там ти влиза неизмерен от дебитомера въздух който ти обърква гориво-въздушната смес. Най-вероятно ще ти светне и чека с грешка за бедна смес :biggrin . Пробвай да го преправиш този маркуч като го замениш с маслоустойчив такъв като от този използваш само крайните елементи и това клапанче по средата (поне аз така съм направил, с друг двигател съм ама то принципа е един и същ).

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 27 май 2016 9:14

няма как да стане преправяне, вече е побългаряван няколко пъти и вече е тотал. М3ntata, тоя голф не е 12v, а 24v, не говорим за голф 3, а за 4! Колкото до ударитените v6, нито 1 със здрав такъв елемент, всеки ми казва че няма или че е счупен, трябва нов да се вземе явно.
Проблеми с колата като е топла, нямам, само студена и само на бензин, на газ, колата е пушка, така я карам повече от година (с преправян маркуч). Има някакъв вакуум където тръгва малко преди дросела и заради него става сложно да се побългари, отделно вече съм го наставял 2 пъти, лепен, вече си плаче за нов, а 2ра ръка изобщо не си заслужава, отделно че не мога да намеря.
Ако има някой с отстъпка в оторизираните магазини да каже кви пари е? Номера съм го написал горе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”