Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
кой винт ? няма винт при мен, само се пъхва и си стои , то ако не го пипаш няма и как да излезе сам от гнездото.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
kossis написа:Ами на Голфу винта !
Вярно е.Моят го скъсах.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
vw 443 927 817
bosch 2 261 024 304
bosch 2 261 024 304
ааа това точно го видях вътре в отвора на шенкела, значи всичко си е ок, то има някакви пружинни пластинки , които държат датчика. Благодаря за инфото.
kossis написа:Ами на Голфу винта !
значи говорим за различни неща.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
DoH_KuXoT написа:ааа това точно го видях вътре в отвора на шенкела, значи всичко си е ок, то има някакви пружинни пластинки , които държат датчика. Благодаря за инфото.
Лошото, е че на ментеливите датчици ФИ-то е съобразено с шенкела и няма място за "фиксатора".......и се почва едно сваляне на колелото, местене на датчика, триене на грешка и нова проба докато се уцели точното положение
То с афтърмаркет частите обикновено има някаква драма
- AuDi_RuLzz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко впечатления след днешния ден....... хвърлих турбо :D
Освен турбото ( ще се купува чисто ново) трябва ли нещо друго да ревизирам?Маслени магистрали?Вакуми?Гарнитури?
Пасата е 1.9ТДИ 131коня
Освен турбото ( ще се купува чисто ново) трябва ли нещо друго да ревизирам?Маслени магистрали?Вакуми?Гарнитури?
Пасата е 1.9ТДИ 131коня
Хубаво измийте кулера и всички маркучи, смени маслото и филтъра.
Писна ми да стой колата на вънка и да серът върху нея котки, кучета, градушки и Изроди разни с претенции за хора.
Всеки ден ново 20се. Тук в центъра на платеният паркинг- котки. Последно леко ми дернаха лака на капака. Това не е проблем с Полира и 3М на вилата го оправих, че и фаровете полирах. Абе такива деруги изчезват безследно с полиране. А надрано до ламарина е по трудното, но и там се скрива почти напълно.
Та заради това чакам да стане блока в който купихме гаражите и това чудо приключва.
Последно някое Изродче предполагам ми надра стъклото с остър предмет под пасажерската чистачка. Направо недуомявам как му е дошло на акъла там да драска. Ядосвам се че стъклото го смених след градушката. Сега като погледна тия три, четири отксъчни деруги и се чудя дали не са пукнатини. Ако е само надрано, не е проблем. Но едната деруга тръгва по протежението на долната ПВЦ кора-малката, влиза отдолу под нея и изведнъж тръгва напречно нагоре към горното огледало в купето. Стига до половината между кората и чистачката. Там точно стои като спукано. По ПВЦ лайсната е само като одрано. Това от камъче няма как да се получи, а и е много ниско под капака се пада да не казвам. Изключено е да е от удар на камък. А и с подобна дължина и извивки, че чак и под кората влиза. Само недоумявам защо и как точно.
Таман се бях върнал от вилата с полиран капак, измита и то не бе дъжд, а на другият ден и тия деруги по стъклото.
Там като я мих и тнт нямаше подобни щети по стъклото.
Айде боя да ти дерат- ок, ама стъклото
, е това вече е изродска работа.
Сега го гледам и се чудя дали няма да се допука нагоре. Ако е спукано е само горният стъклен слой. А и там е в черната зона на края на стъклото. Ходи го разбери.
Друга кола с пукнато/одрано там не видях да има.
Незнам има ли метод с който да разбера дали е спукано или е просто деруга. Нокъта ми спира в деругата. А при спукване по скоро не задира така.
Всеки ден ново 20се. Тук в центъра на платеният паркинг- котки. Последно леко ми дернаха лака на капака. Това не е проблем с Полира и 3М на вилата го оправих, че и фаровете полирах. Абе такива деруги изчезват безследно с полиране. А надрано до ламарина е по трудното, но и там се скрива почти напълно.
Та заради това чакам да стане блока в който купихме гаражите и това чудо приключва.
Последно някое Изродче предполагам ми надра стъклото с остър предмет под пасажерската чистачка. Направо недуомявам как му е дошло на акъла там да драска. Ядосвам се че стъклото го смених след градушката. Сега като погледна тия три, четири отксъчни деруги и се чудя дали не са пукнатини. Ако е само надрано, не е проблем. Но едната деруга тръгва по протежението на долната ПВЦ кора-малката, влиза отдолу под нея и изведнъж тръгва напречно нагоре към горното огледало в купето. Стига до половината между кората и чистачката. Там точно стои като спукано. По ПВЦ лайсната е само като одрано. Това от камъче няма как да се получи, а и е много ниско под капака се пада да не казвам. Изключено е да е от удар на камък. А и с подобна дължина и извивки, че чак и под кората влиза. Само недоумявам защо и как точно.
Таман се бях върнал от вилата с полиран капак, измита и то не бе дъжд, а на другият ден и тия деруги по стъклото.
Там като я мих и тнт нямаше подобни щети по стъклото.
Айде боя да ти дерат- ок, ама стъклото

Сега го гледам и се чудя дали няма да се допука нагоре. Ако е спукано е само горният стъклен слой. А и там е в черната зона на края на стъклото. Ходи го разбери.
Друга кола с пукнато/одрано там не видях да има.
Незнам има ли метод с който да разбера дали е спукано или е просто деруга. Нокъта ми спира в деругата. А при спукване по скоро не задира така.
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Според мен най-сигурно при стъклар,да го погледне.Може и да я изкара тази черта,ако не е спукано а надрано само.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Писал съм по назад някъде абсолютно същия номер и при мен,стъклото се пукна от нищото под предна пасажерска чистачка.Още не съм го сменял и пукнатината си върви по стъклото,ако хвана някъде оригинален Джам с маркировка на марката сменям че в сервизите е 600 кинта.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И с на жена ми колата имахме подобен проблем, мием си ние колата и изведнъж...ПУК!
Отидохме да го сменят и майстора каза, че ако има леко пукнато някъде от смяната на температурите се пука цялото, нещо от сорта е и при теб според мен, имал си някъде нещо цепнато или пукнато и може да я е напекло слънцето например и се пука, става без дори да подозираш.