Най добрият майстор

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Div1k17_pld
Автомобил:
Двигател:

Най добрият майстор

Мнениеот Div1k17_pld » Чет 26 май 2016 10:33

Според мен не се хабете да давате пари на неграмотници да се уграмотяват постъпете като мен най добрият майстор е Неволята и както е казано "сговорна дружина планина повдига " нека тук всеки да посне своите премеждия и как се е справил сам!

Един пример : имах проблем със стартера когато си купих колата. Бендикса закъсваше от време на време ,бащами ми каза "свали го на него има закачена белешка какво му е " това и направих свалих го и на вклучвателя който се даржи на 3 болта при мен нямаше нито един даржеше се на масата си !! Така ремонта ми излезна на цената на 3 болта . Ако бях влезнал в сервиз ,щяха да ми кажат, че са подменили половината двигател

Потребителски аватар
Div1k17_pld
Автомобил:
Двигател:

Re: Най добрият майстор

Мнениеот Div1k17_pld » Чет 26 май 2016 10:56

IMG_20160524_080405.jpg
Др проблем на един колега с пикасо перката на парното дрънчеше е свалихме таблото намерихме белешката с проблема и го зглобихме вие кажете колко би струвало в сервиз. Поствам снимки на работата ни да видите защо не си копуваите френска кола
IMG_20160524_080339.jpg
така че Докато не упитате никога няма да успеете

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Чет 26 май 2016 21:16

То всеки сам си преценява- някога обаче нещата се ос.....ат от хора ,които си мислят ,че могат сами да си поправят колата, а си нямат грам техн.мисъл.

Потребителски аватар
Div1k17_pld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div1k17_pld » Съб 28 май 2016 12:02

Когато си прав прав си !!!

Последна промяна от IvanMan на Съб 28 май 2016 12:31, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Потребителски аватар
Vw_polo_16v
Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
Двигател: AFH 1996 AQX 2000

Мнениеот Vw_polo_16v » Съб 28 май 2016 17:20

А какви са тези бележки, които намираш?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 28 май 2016 17:50

Хахаха, метафора знаеш ли какво е?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 28 май 2016 18:35

Сегашният ми голф в сервиз все още не влизал.
Последно го оставих за смяна на клапан за високо налягане на компресора на климатика.Отивам вечерта да си го взема,те не го пипнали даже.Било много разглобяване и понеже ме познават,решили сам да си го сваля и да им го нося,като се сменял много лесно самия клапан.Още същата вечер с един познат го свалихме за 15 минути,сменихме клапана за 5 и го монтирахме обратно.
На другия ден само ми напълниха фреона и го дозаредиха със 100 грама.Всичко ми излезе 20 лв,понеже клапан си бях намерил аз. :biggrin
Същата работа и с боядисването на предна броня,решетка и две огледала.Станаха почти идеални,а парите за боята бяха смешни.
Но това не е работа за всеки,познавам хора дето дори не знаят с кой мотор им е колата,какво остав нещо сами да си ремонтират :wink

Потребителски аватар
kostik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostik » Съб 28 май 2016 19:06

Нямам снимков материал, но ще разкажа на бързо.
Отидох аз един ден да ми сменят водната помпа, защото старата хрупаше и им викам "аз ли да взема частите или вие". След отговор "няма значение" им оставих колата и им казах да вземат хубава водна помпа без значение цената. Отивам да си я взема всичко точно, но на другия ден на обяд ми протече ВОДНА ПОМПА. Отивам аз отново и му викам това не е нормално. Този път зачаках пред мен да я сменят и "хубава водна помдпа" за тях явно е "Марели"(по ефтина не знам дали се намира), но както и да е смениха я, взех си я, тръгвам и гледам високи градуси на автомобила. Спрях на паркинга на един супермаркет, отворих капака и гледам ремъка ми зацепен на обратно (явно при монтажа не съм обърнал внимание). Оправих им бакиите с едно гедоре и си заминах. Отидох до морето върнах се и познайте, какво стана!? Протече ВОДНА ПОМПА!!! :D Cлед като видях, че от тия нищо не става мързел не мързел отидох и си взех една помпа Хепу. На следващият ден отидoх с един другар до кварталният канал и джугара джагара смених я и така си карам вече година и половина без проблем.
Между другото, каквито и ремонти да съм правил по моят голф все засичам изпучупено и преебано от старият собственик(или майстора му), то бяха щипки, резби, смазани глави и какво ли още не, затова ще се съглася с колегата "Водния дух1"

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 28 май 2016 19:28

Водния дух1 написа:То всеки сам си преценява- някога обаче нещата се ос.....ат от хора ,които си мислят ,че могат сами да си поправят колата, а си нямат грам техн.мисъл.

Така си е. Ама често се случва и майстора да ос..е положението. И после освен, че трябва да му платиш, трябва да платиш и на друг майстор да оправи счупеното от предишния.
Половината "майстори" хал хабер си нямат от това, дето уж го работят. Не само автомонтьорите а изобщо, като се почне от зидари и мазачи и се стигне до доктори и адвокати.

Потребителски аватар
Div1k17_pld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div1k17_pld » Съб 28 май 2016 20:20

Нещото което най много ме дразни е слагането на силикон на всяка възможна гарнитура. 1 гарнитурата е изчислена точно и не е необходимо никакви допълнителни неща. 2 самият силикон от топлината се рширява и Пре....ва гарнитурата и нейното уплътнение.

Разберете ако ставаше със силикон нямаше да има гарнитури!!!

Потребителски аватар
Div1k17_pld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div1k17_pld » Съб 28 май 2016 20:22

ktamen написа:
Водния дух1 написа:То всеки сам си преценява- някога обаче нещата се ос.....ат от хора ,които си мислят ,че могат сами да си поправят колата, а си нямат грам техн.мисъл.

Така си е. Ама често се случва и майстора да ос..е положението. И после освен, че трябва да му платиш, трябва да платиш и на друг майстор да оправи счупеното от предишния.
Половината "майстори" хал хабер си нямат от това, дето уж го работят. Не само автомонтьорите а изобщо, като се почне от зидари и мазачи и се стигне до доктори и адвокати.
най вече докторите ама това е за др. Форум . :love.vwclub

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 28 май 2016 20:34

Div1k17_pld написа:Нещото което най много ме дразни е слагането на силикон на всяка възможна гарнитура. 1 гарнитурата е изчислена точно и не е необходимо никакви допълнителни неща. 2 самият силикон от топлината се рширява и Пре....ва гарнитурата и нейното уплътнение.

Разберете ако ставаше със силикон нямаше да има гарнитури!!!

Да, все по-малко гарнитури има.

Потребителски аватар
Div1k17_pld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div1k17_pld » Съб 28 май 2016 20:42

Гарнитури има едно време си ги режех сам от кадастрон и ставаха вечни .както и челюсти си ги нитвах сам и бяха бетон . Сега всички се разглезихме с турски или китайски ефтини части

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 28 май 2016 21:41

Все повече махат нормалните карнитури, още повече пък тези от картон, вече му викат течна гарнитура

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 29 май 2016 7:06

Div1k17_pld написа:Др проблем на един колега с пикасо перката на парното дрънчеше е свалихме таблото намерихме белешката с проблема и го зглобихме вие кажете колко би струвало в сервиз. Поствам снимки на работата ни да видите защо не си копуваите френска кола така че Докато не упитате никога няма да успеете

напално сам сагласен за френските коли - не си копуваите - копуваите си очебници по балгарски по добре - като мене
и се запасяваите с кадастрон че по книжарниците напоследак няма

Върни се в “Направи си сам!”