Според мен не се хабете да давате пари на неграмотници да се уграмотяват постъпете като мен най добрият майстор е Неволята и както е казано "сговорна дружина планина повдига " нека тук всеки да посне своите премеждия и как се е справил сам!
Един пример : имах проблем със стартера когато си купих колата. Бендикса закъсваше от време на време ,бащами ми каза "свали го на него има закачена белешка какво му е " това и направих свалих го и на вклучвателя който се даржи на 3 болта при мен нямаше нито един даржеше се на масата си !! Така ремонта ми излезна на цената на 3 болта . Ако бях влезнал в сервиз ,щяха да ми кажат, че са подменили половината двигател
Най добрият майстор
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Div1k17_pld
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Най добрият майстор
Др проблем на един колега с пикасо перката на парното дрънчеше е свалихме таблото намерихме белешката с проблема и го зглобихме вие кажете колко би струвало в сервиз. Поствам снимки на работата ни да видите защо не си копуваите френска кола така че Докато не упитате никога няма да успеете
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
То всеки сам си преценява- някога обаче нещата се ос.....ат от хора ,които си мислят ,че могат сами да си поправят колата, а си нямат грам техн.мисъл.
- Div1k17_pld
- Автомобил:
- Двигател:
Когато си прав прав си !!!
Последна промяна от IvanMan на Съб 28 май 2016 12:31, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
А какви са тези бележки, които намираш?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Хахаха, метафора знаеш ли какво е?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Сегашният ми голф в сервиз все още не влизал.
Последно го оставих за смяна на клапан за високо налягане на компресора на климатика.Отивам вечерта да си го взема,те не го пипнали даже.Било много разглобяване и понеже ме познават,решили сам да си го сваля и да им го нося,като се сменял много лесно самия клапан.Още същата вечер с един познат го свалихме за 15 минути,сменихме клапана за 5 и го монтирахме обратно.
На другия ден само ми напълниха фреона и го дозаредиха със 100 грама.Всичко ми излезе 20 лв,понеже клапан си бях намерил аз.
Същата работа и с боядисването на предна броня,решетка и две огледала.Станаха почти идеални,а парите за боята бяха смешни.
Но това не е работа за всеки,познавам хора дето дори не знаят с кой мотор им е колата,какво остав нещо сами да си ремонтират
Последно го оставих за смяна на клапан за високо налягане на компресора на климатика.Отивам вечерта да си го взема,те не го пипнали даже.Било много разглобяване и понеже ме познават,решили сам да си го сваля и да им го нося,като се сменял много лесно самия клапан.Още същата вечер с един познат го свалихме за 15 минути,сменихме клапана за 5 и го монтирахме обратно.
На другия ден само ми напълниха фреона и го дозаредиха със 100 грама.Всичко ми излезе 20 лв,понеже клапан си бях намерил аз.

Същата работа и с боядисването на предна броня,решетка и две огледала.Станаха почти идеални,а парите за боята бяха смешни.
Но това не е работа за всеки,познавам хора дето дори не знаят с кой мотор им е колата,какво остав нещо сами да си ремонтират

- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам снимков материал, но ще разкажа на бързо.
Отидох аз един ден да ми сменят водната помпа, защото старата хрупаше и им викам "аз ли да взема частите или вие". След отговор "няма значение" им оставих колата и им казах да вземат хубава водна помпа без значение цената. Отивам да си я взема всичко точно, но на другия ден на обяд ми протече ВОДНА ПОМПА. Отивам аз отново и му викам това не е нормално. Този път зачаках пред мен да я сменят и "хубава водна помдпа" за тях явно е "Марели"(по ефтина не знам дали се намира), но както и да е смениха я, взех си я, тръгвам и гледам високи градуси на автомобила. Спрях на паркинга на един супермаркет, отворих капака и гледам ремъка ми зацепен на обратно (явно при монтажа не съм обърнал внимание). Оправих им бакиите с едно гедоре и си заминах. Отидох до морето върнах се и познайте, какво стана!? Протече ВОДНА ПОМПА!!! :D Cлед като видях, че от тия нищо не става мързел не мързел отидох и си взех една помпа Хепу. На следващият ден отидoх с един другар до кварталният канал и джугара джагара смених я и така си карам вече година и половина без проблем.
Между другото, каквито и ремонти да съм правил по моят голф все засичам изпучупено и преебано от старият собственик(или майстора му), то бяха щипки, резби, смазани глави и какво ли още не, затова ще се съглася с колегата "Водния дух1"
Отидох аз един ден да ми сменят водната помпа, защото старата хрупаше и им викам "аз ли да взема частите или вие". След отговор "няма значение" им оставих колата и им казах да вземат хубава водна помпа без значение цената. Отивам да си я взема всичко точно, но на другия ден на обяд ми протече ВОДНА ПОМПА. Отивам аз отново и му викам това не е нормално. Този път зачаках пред мен да я сменят и "хубава водна помдпа" за тях явно е "Марели"(по ефтина не знам дали се намира), но както и да е смениха я, взех си я, тръгвам и гледам високи градуси на автомобила. Спрях на паркинга на един супермаркет, отворих капака и гледам ремъка ми зацепен на обратно (явно при монтажа не съм обърнал внимание). Оправих им бакиите с едно гедоре и си заминах. Отидох до морето върнах се и познайте, какво стана!? Протече ВОДНА ПОМПА!!! :D Cлед като видях, че от тия нищо не става мързел не мързел отидох и си взех една помпа Хепу. На следващият ден отидoх с един другар до кварталният канал и джугара джагара смених я и така си карам вече година и половина без проблем.
Между другото, каквито и ремонти да съм правил по моят голф все засичам изпучупено и преебано от старият собственик(или майстора му), то бяха щипки, резби, смазани глави и какво ли още не, затова ще се съглася с колегата "Водния дух1"
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Водния дух1 написа:То всеки сам си преценява- някога обаче нещата се ос.....ат от хора ,които си мислят ,че могат сами да си поправят колата, а си нямат грам техн.мисъл.
Така си е. Ама често се случва и майстора да ос..е положението. И после освен, че трябва да му платиш, трябва да платиш и на друг майстор да оправи счупеното от предишния.
Половината "майстори" хал хабер си нямат от това, дето уж го работят. Не само автомонтьорите а изобщо, като се почне от зидари и мазачи и се стигне до доктори и адвокати.
- Div1k17_pld
- Автомобил:
- Двигател:
Нещото което най много ме дразни е слагането на силикон на всяка възможна гарнитура. 1 гарнитурата е изчислена точно и не е необходимо никакви допълнителни неща. 2 самият силикон от топлината се рширява и Пре....ва гарнитурата и нейното уплътнение.
Разберете ако ставаше със силикон нямаше да има гарнитури!!!
- Div1k17_pld
- Автомобил:
- Двигател:
най вече докторите ама това е за др. Форум .ktamen написа:Водния дух1 написа:То всеки сам си преценява- някога обаче нещата се ос.....ат от хора ,които си мислят ,че могат сами да си поправят колата, а си нямат грам техн.мисъл.
Така си е. Ама често се случва и майстора да ос..е положението. И после освен, че трябва да му платиш, трябва да платиш и на друг майстор да оправи счупеното от предишния.
Половината "майстори" хал хабер си нямат от това, дето уж го работят. Не само автомонтьорите а изобщо, като се почне от зидари и мазачи и се стигне до доктори и адвокати.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Div1k17_pld написа:Нещото което най много ме дразни е слагането на силикон на всяка възможна гарнитура. 1 гарнитурата е изчислена точно и не е необходимо никакви допълнителни неща. 2 самият силикон от топлината се рширява и Пре....ва гарнитурата и нейното уплътнение.
Да, все по-малко гарнитури има.
- Div1k17_pld
- Автомобил:
- Двигател:
Гарнитури има едно време си ги режех сам от кадастрон и ставаха вечни .както и челюсти си ги нитвах сам и бяха бетон . Сега всички се разглезихме с турски или китайски ефтини части
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Все повече махат нормалните карнитури, още повече пък тези от картон, вече му викат течна гарнитура
-
- Автомобил:
- Двигател:
Div1k17_pld написа:Др проблем на един колега с пикасо перката на парното дрънчеше е свалихме таблото намерихме белешката с проблема и го зглобихме вие кажете колко би струвало в сервиз. Поствам снимки на работата ни да видите защо не си копуваите френска кола така че Докато не упитате никога няма да успеете
напално сам сагласен за френските коли - не си копуваите - копуваите си очебници по балгарски по добре - като мене
и се запасяваите с кадастрон че по книжарниците напоследак няма