Въпрос за Google Maps
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Въпрос за Google Maps
Има ли при колегите ползващи приложението на Андроид проблем с намирането на спътници, забавено навигиране, неточно местоположение... става дума за последните версии на приложението. 

- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за Google Maps
Не.
Даже разкарах всякакви други навигиращи програми и ползвам вече само това.
Откакто вкараха и новата благинка с офлайн карти на интересуващите те региони, вече и на местата дето се вра и няма никакъв обхват камо ли интернет всичко е идеално
Даже разкарах всякакви други навигиращи програми и ползвам вече само това.
Откакто вкараха и новата благинка с офлайн карти на интересуващите те региони, вече и на местата дето се вра и няма никакъв обхват камо ли интернет всичко е идеално
я раздуй малко за тези офлайн карти?
като как работи, колко големи райони може да сваляш, офлайн само от дейтата или и от мобилната мрежа може да си
за последно в събота ползвах приложението и работеше бързо и коректно.
Единственият проблем, който аз имам с него е че гасне, като постои малко и минава в стендбай режим. Това за навигация в кола е малко неудобно. (може да е въпрос на настройка, не го ползвам често и не съм го разцъкал в тази посока. Имам си Гармин, който пълня с безплатни openstreetmap карти.)
като как работи, колко големи райони може да сваляш, офлайн само от дейтата или и от мобилната мрежа може да си
за последно в събота ползвах приложението и работеше бързо и коректно.
Единственият проблем, който аз имам с него е че гасне, като постои малко и минава в стендбай режим. Това за навигация в кола е малко неудобно. (може да е въпрос на настройка, не го ползвам често и не съм го разцъкал в тази посока. Имам си Гармин, който пълня с безплатни openstreetmap карти.)
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
за офлайн-а - горе от меню (трите чертички) -> offline areas, можеш да си добавяш нови от плюса долу в кръгчето.
можеш да избираш мащаба (сиреч зуум ин зуум аут, в зависимост колко голям участък те интересува) и зависи преди всичко от колко място имаш свободно, теглиш само на WiFi щот стигат до неколкостотин мегабайта зоните... работи само за драйвинг, сиреч шофиране, без пешеходен режим или градски транспорт и колело.... по принцип при слаба интернет връзка или липса на такава се включва автоматично режима офлайн, но ме навежда на мисълта че ако сам си спреш мобилния нет, ще го принудиш да мине в офф режим :)
индикира го с светкавичка на екрана. и тогава ползва само GPS-a за да те индикира. Рутирането си работи.
За гасненето, зависи как точно ти гасне, примерно наскоро въведоха една нова екстра ако мога така да я нарека, с цел енергоспестяване, като се движиш по един път най-общо казано докато няма промяна т.е отклонение което да хванеш или нещо по-съществено, си гаси екрана за да пести ток, и се включва автоматично на определена дистанция преди следващото действие - завой на някъде си примерно или разклон по който трябва да поемеш и т.н. ако се гаси тотално обаче, по-скоро се разрови в настройките да не би там нещо....
Аз специално съм си изработил нещо като рефлекс вече, ползвам го като да ме ориентира в обстановката, един вид да виждам напред, какво следва, къв завой колко серт е и т.н. помага доста при шофиране нощем или по непознати пътища...
можеш да избираш мащаба (сиреч зуум ин зуум аут, в зависимост колко голям участък те интересува) и зависи преди всичко от колко място имаш свободно, теглиш само на WiFi щот стигат до неколкостотин мегабайта зоните... работи само за драйвинг, сиреч шофиране, без пешеходен режим или градски транспорт и колело.... по принцип при слаба интернет връзка или липса на такава се включва автоматично режима офлайн, но ме навежда на мисълта че ако сам си спреш мобилния нет, ще го принудиш да мине в офф режим :)
индикира го с светкавичка на екрана. и тогава ползва само GPS-a за да те индикира. Рутирането си работи.
За гасненето, зависи как точно ти гасне, примерно наскоро въведоха една нова екстра ако мога така да я нарека, с цел енергоспестяване, като се движиш по един път най-общо казано докато няма промяна т.е отклонение което да хванеш или нещо по-съществено, си гаси екрана за да пести ток, и се включва автоматично на определена дистанция преди следващото действие - завой на някъде си примерно или разклон по който трябва да поемеш и т.н. ако се гаси тотално обаче, по-скоро се разрови в настройките да не би там нещо....
Аз специално съм си изработил нещо като рефлекс вече, ползвам го като да ме ориентира в обстановката, един вид да виждам напред, какво следва, къв завой колко серт е и т.н. помага доста при шофиране нощем или по непознати пътища...
Пробвайте Here maps-също с офлайн карти и ще забравите за гууглето.И при мен закъснява много,като мина кръговото и след 100 метра - ме навигира за кръгово.hERE MAPS e навигацията на нокиа от техните стари телефони,много полезна функция е,че разпознава ограничения и дава сигнал за превишена скорост.много бърза и точна навигация.има и глас бг.картата за бг е мнго точна и подробна.
- vannkkata
- Автомобил: Passat 1996
- Двигател: 1Z
При мен проблеми със забавяне няма, но напълно подкрепям колегата от горе. Даже се оказа че я има безплатно и за онези с нахапаните ябълки.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
here maps е супер ОК да айфон.
Преди бях с igo но сега се родих с here. Може оффлайн бърза и точна
Гуглето е проблем ако си в чужбина или нямащ бърз нет
Преди бях с igo но сега се родих с here. Може оффлайн бърза и точна
Гуглето е проблем ако си в чужбина или нямащ бърз нет
Върни се в “ОФФ-Топик - други”