Рязане на поставен гранитогрес
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Рязане на поставен гранитогрес
Имаме хол с поставен гранитогрес. искам да се изреже един правоъгълник в центъра, да се махнат плочите и да се нареди паркет. Препоръки? ясно е на първо четене че може да стане с диамантен диск на ръка, но ми трябва по грамотно решение с точно определена дълбочина на среза. Парното е с хоризонтална разводка и не ми се иска да резнем някоя тръба.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Рязане на поставен гранитогрес
Не знам с диамантен диск дали е удачно.Аз от няколко дена режа гранитогрес в къщи,но не посмях да пробвам с точно този диск.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Удачно е, и още как. Диамантеният диск си е точно за рязане на много твърди материали, като гранитогрес. Най-добре с резачка подобна на снимката от мнението на колегата icoico но плътно окапачена и свързана с прахосмукачка, че иначе става мат и маскара.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не бих си причинил такова нещо вкъщи. Това само жена може да го измисли.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
muns61 написа:... Това само жена може да го измисли.
Амин, светата истина

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Аз не бих си причинил такова нещо вкъщи. Това само жена може да го измисли.
+1

Иначе по темата: Единствено ,което мога да ти кажа че щом отдолу имаш тръби и искаш "хирургически" разрез -няма такава машина или трябва да се обърнеш към някоя супер нова японска ,роботизирана технология.

Цепиш гранитогреса до половина в сечение,а оттам като археолог с длето и чукче.
А после имаш и лепилна смес с която се лепи гранитогреса-и нея трябва да махаш.
Помисли си -струва ли си хамалогията,заради 2-3 квадрата ламинат или естествен паркет.?
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
drmilendd написа:Имаме хол с поставен гранитогрес. искам да се изреже един правоъгълник в центъра, да се махнат плочите и да се нареди паркет. Препоръки? ясно е на първо четене че може да стане с диамантен диск на ръка, но ми трябва по грамотно решение с точно определена дълбочина на среза. Парното е с хоризонтална разводка и не ми се иска да резнем някоя тръба.
Това е инструмента който ви трябва, върши чудеса:

Има и евтин варианти, например Парксайд от Лидъл

Успех

Последна промяна от petko5 на Сря 25 май 2016 21:28, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Среза е лесен, после е трудното, първо пушилката дето ще се вдигне ще влезе навсякаде, след това ако греса е залепен кадърно, няма къртене, а може да излезе и със замазката, понякога вместо да се откърти само срязаната плоча се кърти и съседната, абе приказка. После трябва да докараш нивото според височината на греса, така че да пасне ламината, но въпреки това трябва да залепиш лайсни, които пък точно в средата на хола не им е мястото там и т.н. Най добре вкарай майстори, че да не те е яд, поне ще има кого да обвиняваш накрая. Струва ли си цялото упражнение по преправянето, по добре метни някое килимче или пътека и си пий ракията.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На бял кон и капризна жена трудно се слугува...
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
да бе разбрахме за жената, нема нужда два пъти да се изхождаш в темата без мисъл друга.
Ще последвам съвета на m135, явно опита показва, че не си струва усилието (това ми трябваше като инфо).
Благодаря на отзовалите се със смислени мнения.
Ще последвам съвета на m135, явно опита показва, че не си струва усилието (това ми трябваше като инфо).
Благодаря на отзовалите се със смислени мнения.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Дотук колегите над мен са много..много прави.
Към автора-нали се сещаш че когато имаш подово отопление паркета се явява изолация, т.е. КПД-то на подовото ти пада чувствително.
Както казва колегата над мен -"Метни си килимчето под краката и си пии ракииката..." Не се забавлявай с щуротии. Всяка една "реконструкция" неизбежно води след себе си по-голям ремонт.
Към автора-нали се сещаш че когато имаш подово отопление паркета се явява изолация, т.е. КПД-то на подовото ти пада чувствително.

Както казва колегата над мен -"Метни си килимчето под краката и си пии ракииката..." Не се забавлявай с щуротии. Всяка една "реконструкция" неизбежно води след себе си по-голям ремонт.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Подовото отопление се смята с повърхностна температура 27-29 градуса, но в случая няма подово, а само минават тръбите за радиатора доколкото разбрах. А и има ламиниран паркет който се монтира над подово отопление
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, не се занимавай с глупости:-)
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Аз пък бих го направил...Гадното е единствени прахоляка,че ако е с обикновен шлайф ще е ужас,не че няма да стане.Но пък за 5 лв можеш да купиш достатъчно бояджийско фолио,че да направиш абсолютно всичко безболезнено
Върни се в “ОФФ-Топик - други”