Здравейте,
Предварително се извинявам ако не е тук мястото на темата.
Имам следния проблем. Както си карам колата и от време на време започва да ми пищи и да ми свети лампичката за маслото.
Маслото е сменяно, както и масления филтър.
При вдигане на оборотите проблема изчезва.
Каква може да бъде причината?
Благодаря ви предварително.
Зумер за масло на VW Golf 3 1.8 90кс
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Зумер за масло на VW Golf 3 1.8 90кс
Леко редактирах заглавието.
Причините може да са както кофти масло, така и кофти маслена помпа, та чак до скофтени лагери на вала
А може и проблем с таблото или (най-безболезненото) датчик за налягане на маслото да е проклетникът.
За съжаление, последното ми се струва най-малко вероятно
Първата работа е да бягаш до някой сервиз, където имат манометър да измерят налягането на маслото на загряла кола.
И ако някой ти каже 'Те за коли, дето са минали 200 000 км трябва по-гъстичко масълце!' просто го тресни с една биела по главата и бягай далече!
Причините може да са както кофти масло, така и кофти маслена помпа, та чак до скофтени лагери на вала

А може и проблем с таблото или (най-безболезненото) датчик за налягане на маслото да е проклетникът.
За съжаление, последното ми се струва най-малко вероятно

Първата работа е да бягаш до някой сервиз, където имат манометър да измерят налягането на маслото на загряла кола.
И ако някой ти каже 'Те за коли, дето са минали 200 000 км трябва по-гъстичко масълце!' просто го тресни с една биела по главата и бягай далече!
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
99% датчик за масло !
Провери, има ли избило масло около датчика, ако има 100% е датчика.
Наскоро и аз изпатих със същия проблем, пищене на зумера и свиткане на лампата, вдигаш обороти и спира.
Какви ли не мисли ми минаха през главата, след като този зумер - "Убиец на неврони" пропищя
При мен имаше избило масло от датчика, след като го смених и всичко се оправи
Тези двигатели са дуракоустойчиви..няма място за притеснение
Провери, има ли избило масло около датчика, ако има 100% е датчика.
Наскоро и аз изпатих със същия проблем, пищене на зумера и свиткане на лампата, вдигаш обороти и спира.
Какви ли не мисли ми минаха през главата, след като този зумер - "Убиец на неврони" пропищя

При мен имаше избило масло от датчика, след като го смених и всичко се оправи

Тези двигатели са дуракоустойчиви..няма място за притеснение

Да не отварям нова тема:
Същия двигател - при запалване лампичката премига 2 пъти. Масло има, на диагностика няма грешки.
Някви идеи?
Същия двигател - при запалване лампичката премига 2 пъти. Масло има, на диагностика няма грешки.
Някви идеи?
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
3fon написа:Да не отварям нова тема:
Някви идеи?
Според мен няма място за притеснение!

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Как пък няма ...точно грам премигване не трябва да има,нали го карам същия мотор.
Смени маслото ,сигурно си сипал някаква рядка помия
Прочетох току що в някакъв английски форум, че това е предупредителен сигнал. Дали датчика е заминал?
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Vidol Nikolov написа:Как пък няма ...точно грам премигване не трябва да има,нали го карам същия мотор.
При запалване ми премигва лампата на маслото за секунда и така 50 000 км. Дори и веднага след смяната му. Карам с Мотул 10w40. Попадах на мнения, че доста колеги го имат това нещо като ситуация.
За мен не е нормално да пищи зумер и да премигва в движение лампата на маслото, тоест примерно 5 сек. след запалване!!! Имах проблем с пищене на зумер и премигване на лампата в движение и се оказа запушена цедка на маслената помпа.
Нека си провери налягането на маслото за негово успокоение, но съм почти сигурен, че ще е наред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”