Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
Здравейте колеги, взех си B5.5 1.9 131 - от днес почна на дисплея да ми свети и да пищи някаква грешка - Stop Dremsen Fehler Betriebs-Anleitung! Рових се из гугъл ама само на немски - нищо не разбирам. На някой случвало ли му се е ?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Отивай на диагностика. Проблем със спирачната система индикира. Вероятно ниво на течност.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
[quote="Mishonti"]Здравейте колеги, взех си B5.5 1.9 131 грешка - Stop Dremsen Fehler Betriebs-Anleitung! Рових се из гугъл ама само на немски - нищо не разбирам. quote]
Пробвай пак с : "Stop Bremsen Fehler ..@
Пробвай пак с : "Stop Bremsen Fehler ..@
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Благодаря ви, проблема беше в нивото на спирачната течност. Bremsen го писах в гугъл, тук съм се объркал нещо.
Най - вероятно скоро ще сменяш накладки, сега ще долееш след време като ги смениш ще прелее. Провери ги профилактично в какво състояние са. Аз днес смених спирачните маркучи. Почти не се наложи да се долее спирачна течност. Имаш липсващи предпазни капачета на маншоните на болтовете държащи спирачния апарат.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
колегата да залегне и си провери задните апарати за омасляване / малък теч/ Започва да пропуска семерингата на остта за ръчната от ЕГН то
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колеги пред дилема съм,какви джанти да сложа на Б5 16ка или 17ка? Не ме притеснява повишения разход с литър,ако сложа 17ка а това,че возията ще стане твърда и с нашите хубави пътища,постоянно ще правя предница....
Щом разхода зависи от размера на джантите, що не сложиш 13ки?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щото нЕма му се съберат дисковете с апаратите в тях 
Возията и с 16-ка и със 17-ка ще е по-твърда сравнено с 15-цолова, понеже по-големите размери са с предпазен борд, който е доста по-твърд от тоя на стандартния 195/65/15. Всъщност си мисля, че оттам идва усещането за "по-твърда" возия, не от някъде другаде. Баща ми в началото като взе Пасата, преди има-няма вече станаха почти 10 години го докара от немско с 18-цолов BBS. В момента го кара с 205/55/16, нямам спомен разликата във возията да е чак толкоз фрапираща, понеже 18-ките от 4 сезона си стояха в гаража, едва вчера ги продаде

Возията и с 16-ка и със 17-ка ще е по-твърда сравнено с 15-цолова, понеже по-големите размери са с предпазен борд, който е доста по-твърд от тоя на стандартния 195/65/15. Всъщност си мисля, че оттам идва усещането за "по-твърда" возия, не от някъде другаде. Баща ми в началото като взе Пасата, преди има-няма вече станаха почти 10 години го докара от немско с 18-цолов BBS. В момента го кара с 205/55/16, нямам спомен разликата във возията да е чак толкоз фрапираща, понеже 18-ките от 4 сезона си стояха в гаража, едва вчера ги продаде

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Добре се,ако сложа гуми с по-висок профил?
17" 225/45 това е размера, твърда возия... зависи по-скоро от гумите. Сложих нови Dayton D320evo 9мм грайфер, които са бюджетен клас и возията се промени коренно от Yokohama Adrive на 6 години и без останал грайфер. За мен това е джантата 17" с високи гуми обаче изглежда зле, мое мнение. Намери си един Phoenix за 3 години нямам крива джанта, изглеждат супер на пасат , дори на В6 стоят супер. Няма по-гадно усещане от това да сложа зимните 15" 185/65 след летните 17-ки. Колата почва да се накланя и люлее по завоите и се чувствам все едно карам с 17 на половин атмосфера. Като ритна гумата има 3-4 поклащания като змия докато спре да се клати, при високи скорост това определено е опасно, да не говорим че в малки дупки тясната гума влиза с тупаник, а широката я минава като валяк и дори не друсва. Намеря ли си читави 225/45 зимни ги мятам веднага на летите джанти, че купих нови зимни и е грехота да карам с някакви на 3-4 години само за да съм на 17-ки
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
DoH_KuXoT написа: Няма по-гадно усещане от това да сложа зимните 15" 185/65 след летните 17-ки.
Странен размер за този автомобил.
-
- Автомобил: VW Passat 2001
- Двигател: 2800cc 193hp 4M AMX
Привет колеги!
Искам да попитам по запознатите дали няма някъде в София морга, разполагаща с повече Пасати 5 и 5.5, тъй като ми трябват някой части или специализран магазин за части. Трябват ми като за начало кората под чисачките, 2 капачета за праговете, където се поставя крика и къпхолдъри от Б5, по възможност с махагон! Благодаря предварително за инфото! :)
Искам да попитам по запознатите дали няма някъде в София морга, разполагаща с повече Пасати 5 и 5.5, тъй като ми трябват някой части или специализран магазин за части. Трябват ми като за начало кората под чисачките, 2 капачета за праговете, където се поставя крика и къпхолдъри от Б5, по възможност с махагон! Благодаря предварително за инфото! :)
Zdravko Zankov написа:DoH_KuXoT написа: Няма по-гадно усещане от това да сложа зимните 15" 185/65 след летните 17-ки.
Странен размер за този автомобил.
що бе такива, ми изпаднаха от чисто нов закупен автомобил с тях, който сложи 17джанти и гуми в дена на покупката, това беше преди 3 години, исках 1955/65 но разликата не е особено голяма
Lup40 написа:Привет колеги!
мегапартс имат постоянно зареждане и имат доста части за пасат, аз лично съм си купувал от една автоморга не й знам името, горе на околовръстен път между самоковско шосе и малкото кръгово на младост. Намира се на самия околовръстен път. Плафона ми се разпадна при опит да сменя крушка и от там си взех за 10лв перфектен, като нов, сравнен с моя беше чисто нов. С крушки някакви сини които светят млечно бяло. Но пасата е поразграбен вече и е десняк. Б5.5