Грамотни ли сме?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
merji написа: Здравейте!!!
Имам тонколони PIONEER TS-A2511 и чудия какъв усиловател да си купия до 300лв. Спрял съм се на това Magnat Bull Power 6000 но не сам сигорен в избора ми. Предложете ми нешо (не е задалжително да е 300лв може и по евтин ) но по вазмовност четри канален защото мислия да слагам и буфер. Блгадоря ви!!!
чудя
усилвател
купя
съм
сигурен
нещо
задължително
възможност
четири
мисля
Пич, кефиш ме - 4 реда, 10 грешки !
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: За правописа ......
най-накрая нещо свежоchecheneca написа:Да,да,да.......дайте ми една кирилизирана клавятура и ще пиша правилно........ но за сега съм с клавиятура от типа QWERTZ - Швейцарският стандарт... а не Европейският стандарт......А за да я сменя трябва да си сменям буксата на компютъра.... .

-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
Kолега, на който запетайките пречат написа:Недей да издребняваш с тия запетаи...
Друг колега, който пък изобщо не им обръща внимание написа:Сега ще се дискриминираме ли. Аз и представа си нямам в някой случай къде да слагам запетайките и заради това немога да пиша тук ли ?
Наистина ли е толкова маловажна запетайката?
Приказка.
Един разбойник бил осъден на смърт от краля, който разпоредил:
„Да се обеси, не да се помилва!”.
Но принцесата била влюбена в разбойника и за да го спаси, скришом преправила заповедта на баща си, като преместила запетайката:
„Да се обеси не, да се помилва!”
Тази история има и руски вариант, в който фразата се приписва на Екатерина Велика.
Тя пък изобщо не сложила запетая и така оставила палача сам да изтълкува значението на заповедта:
"Пожаловать нельзя повесить!"
Каква е поуката?
Въпреки невзрачния си вид, запетайката може да спаси човешки живот.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Оригинала:
Поправен:

slavcata написа:Колега спокоино.Наи вероятно имаш проблем в таблото.Аз го имам саштия проблем.Самоче на мен ми го прави ,ако карам продалжително над 170км.ч и след това намаля оборотите паднат ли под 2500 започва да пишти зумера.давам газ оправя се.Гася паля наново и всичко е ОК.Това е често срештано явление при голфаМеждо другото моя голф е саштия,като твоя.даваи яко газ и не се плаши
Поправен:
ужасslavcata написа:Колега спокойно.Най -вероятно имаш проблем в таблото.Аз го имам сащия проблем.Само че на мен ми го прави ,ако карам продължително над 170км.ч и след това като намаля оборотите, паднат ли под 2500 започва да пищи зумера.Давам газ оправя се.Гася паля наново и всичко е ОК.Това е често срещано явление при голфаМежду другото моя голф е същия,като твоя.Давай яко газ и не се плаши

- Sara_Bold
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Augusto написа:радиатора ми е но мисля че може да се оправи и да несе налага да го сменям..капака ми е за мяна понейе сее изганал точно там кадето е двоино и мисля че няма да може да се исчука..бронията трябва да се залепи трябва да се поучука отпреде да се исправи малко зада може и фаровете да си паснат там ..междо другото са здрави фаровете но там кадето са винчетата на фаровете от там са се откачили фаровете.И бронята е счупена и трябва да се залепи ..та си тарся човек (сервис) на които да закарам примерно колата или тои да доиде ..да каже колко пари ще струва и да я оправи от секаде да е готова за каране
Мога да пратя и снимка на колата ако някои реши ,че може да ми помогне
Колата е Сеат Ибиза 95г. както знаете предполагам и двигателя и сичко е на vw polo но само капака е за смяна предполагам че радиатора може да се оправи ако ли не да се смени и сичко останало е за исчукване и лепене и боядисване
Augusto написа:Радиаторът ми е изтекъл , но мисля че може да се оправи и да не се налага да го сменям..капака ми е за смяна понеже се е сгънал точно там където е двойно и мисля че няма да може да се изчука..бронята трябва да се залепи ,трябва да се поучука отпреде да се изправи малко от зад , може и фаровете да си паснат там ..между другото са здрави фаровете ,но там където са винтчетата на фаровете, от там са се откачили фаровете.И бронята е счупена и трябва да се залепи ..та си търся човек (сервиз) на който да закарам примерно колата или той да дойде ..да каже колко пари ще струва и да я оправи от всякъде да е готова за каране .
Мога да пратя и снимка на колата , ако някой реши ,че може да ми помогне .
Колата е Сеат Ибиза 95г. Както знаете предполагам и двигателя и всичко е на vw polo , но само капака е за смяна. Предполагам ,че радиатора може да се оправи , ако ли не да се смени и всичко останало е за изчукване и лепене и боядисване
Оправих само някои от правописните и тук там пунктуационните грешки

- pianev
- Автомобил:
- Двигател:
Правопис
Съгласен съм с почти всичко.Докато четях и аз си помислих,че повечето грешки стават от клавиатурите,но пък вече има толкова много български сайтове,набрани правилно на компютър текстове и т.н.Те с какви клавиатури са създадени?Ще кажете:редактирани са!Ок,но всеки средноинтелигентен човек би трябвало да може да си прави редакция сам и да види,че е написал "иа",вместо "я"!Цигари и алкохол се спират,камоли неграмотност да не може да се поправи 

- batsasho1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Браво :)
filip написа:копувам датчик на километража...
Първо си копи правописен речник, колега

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
в темата а сега да видим кои е правил sexs вколата
mitkoslb написа:ас и е готино особено на задната седалка ас имам двоврат голф като се дръпнат седалките е идеално
- Huizel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
XIKS написа:пътувам аз по посока хладилника от южния парк и тъкмо преди кръстовището един тапанар незнам от къде се изтреля от дясно и само 4ух пук гледам огледалото ми хвракна набивам спира4ки тои спира пред мен отивам отварям вратата му а тои тъпака му пиян залян едвам гледа викам кво правиш бе издърпах го от колата и викам тука ше седиш сега да викаме кат и отивам да си изгася колата и да си пусна авариините и тоя нашия хоп в колата първа и да го няма светофара светна 4ервено колите тръгнаха и аз с прас......добре 4е като видях 4е запали по истинкт веднага си извадих тел и снимах колата звънах в кат и 4акам резолтати да го намерят..... с4упено огледало и ожулена десна врата и калник колата е опел вектра бордо металик с номер с3689рк молба ако има някои полицаи колега от форума ако може да ми съдеиства и да ми даде адрес4е на тоя 4е много искам да го посетя в тях![]()
![]()
пише се:
тЪпанар
изСтреля
ОТДЯСНО
Чух
хврЪкна
спираЧки
тоЙ
,че/винаги запетая ,втори клас се учеше май/
инстинкт/"истинкт" незнам да има/
звънНах