Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DenisIvanov
Автомобил:
Двигател:

Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Мнениеот DenisIvanov » Съб 04 юни 2016 22:01

Здравейте, не знам къде другаде да питам и затова питам тук. Харесал съм си тристаен апартамен в Левски Г. Ново строителство от 2013г, обзваведен прекрасно, наоколо са нови сгради, до нея има и детска градина и много зеленина и пространство (което е хубаво). Бърза обиколка в квартала около сградата не видях мангусти (не че ги няма в който и квартал да е, например в "Разсадника" харесах един, но той е заобиколен от мангали, ебахти!) Има била на 2 минути, квартални магазинчета, кооперацията е пълна само с млади семейства. Интересува ме има ли транспорт (имам кола, но като за начало мисля с транспорт докато опозная града) до центъра и колко г/д време отнема в голям трафик в работните дни? Разбрах, че 2018 се очаква да има и метростанция което е предпоставка за развитие на квартала. Всякакви мнения/препоръки са добре дошли.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Мнение за квартал "Левски Г" в София.

Мнениеот groznika » Нед 05 юни 2016 8:46

Сравнително отдалечен квартал с не особено развита инфраструктура. Роми не знам дали има, но има доста гамени и престъпници. На времето имаше доста наркотици там.
Аз лично не бих си взел имот в тази част. Единствения плюс е в перспектива, ако наистина докарат метро, имотите ще поскъпнат. Това обаче е поглед поне 10 г. напред.
Имам колега, който живее там и по негови думи в часовете пик редовно се бори с трафик и задръствания.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 05 юни 2016 9:59

Бе то задръствания навсякъде има в пиковите часове сутрин около 8-9 и след обяд около 5-6, пък знам ли там от Левски Г, Владимир Вазов и Ботевградско са широки и хубави булеварди, като изключим моста.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 05 юни 2016 14:31

Преди да купя апартамент в даден район, аз бих поживял там под наем. Бързо ще се ориентираш. Верно, че цените тръгнаха нагоре, но това си е сериозна покупка. От моите познати в този квартал мисля, че само този който е израснал там би си купил апартамент там по чисто сантиментални подбуди, а това много рядко е добър избор.
Районът беше досъа наркомански, сега не знам как е.

елизабета русинова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот елизабета русинова » Нед 05 юни 2016 19:29

Разкошен квартал.Все пак аз живея в него,а не споделям мнения на познати.
Не може без наркомани,то ги има на всякъде.Но аз не съм виждала нито един.
Задръствания НЯМА.То няма какво да се задръсти.
Блокове с преобладаващо ромско население не съществуват.
Тих и спокоен квартал.

DaGa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DaGa » Нед 05 юни 2016 19:33

Да бе да. То на един хвърлей не е понеже циг.. ъъ ромското гето до Летището

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Нед 05 юни 2016 19:46

Понеже е краен квартал и айде мангустите. На разсадника е ебати гетото, мангалите седят и си простират дрехите на оградата на тротоара и седят и пият на тротоара докато дъни циганията посред бял ден. А е в центъра и е пълно с хора. Правенето на метро е знак, че квартала ще расте, а е от малкото квартали все още които е близко до центъра с кола и не е презастроен с хубава гледка към Ст. планина. Мангусти ИМА навсякъде както и наркомани.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

елизабета русинова
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот елизабета русинова » Нед 05 юни 2016 20:00

На три километра е от кв.Христо Ботев.И Младост 1 е на толкова,за Дружба да не говорим.
А баровския Слатина е на 500м. от братчедите.Вземете една хартиена карта на София и разгледайте.
Квартала е тих и спокоен.И колкото по малко населен,толкова по добре.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 05 юни 2016 20:10

елизабета русинова написа:На три километра е от кв.Христо Ботев.И Младост 1 е на толкова,за Дружба да не говорим.

Е той колегата всеки ден пътува точно Левски Г - Дружба 2. Най-пряко е имено през "ивицата газа", където става тапа в час пик, а манго потрива ръчички и дефилира наоколо в калта :11
Прекия път за младост е същия... :bishop
В общи линии на където и да хванеш към града си е лудница. Единствено задръстване в работни дни май няма само на излизане по Ботевградско :Mr Green Fun

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 06 юни 2016 8:09

Стига де, Владимир Вазов е с по 3 ленти, по кръстовищата стават 4-5 Посока центъра, може и да има задръстване, но със сигурност е само сутринта и е за кратко, чак при моста Чавдар става тясно. Единствения по кофти участък е мостът над реката, Слатинска ли се водеше, но се минава в най ляво без да друса много
Ботевградско до Мадрид си е все широко

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 06 юни 2016 8:23

Като човек, който с години е пътувал по Владимир Вазов до центъра сутрин и вечер, потвърждавам, че там никога няма задръствания. Задръстването е по бул. Дондуков.

Пътят към Младост/Дружба през циганската махала и покрай летището сутрин в работни дни е доста натоварено и отнема доста време.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 06 юни 2016 8:27

Аз ще ти дам мнение, сестра ми си купиха апартамент там и ще се местят. Нагледно е тих и спокоен квартал, НО.... има мангали, и то не много. Ако имаш жена/деца да не си и помислят да се прибират с автобуса вечер. Само такси или ги возиш ти.
Метро ще има, в близките до 2-3 години ще е там.

Апартамента над сестрами се продава и тя ме навива :mhihi , но аз няма да отида да живея там, поне не по мое желание никога. :love.vwclub

п.п. За София има едно неписано правило, хубаво е да живееш около работата или да работиш около вас. Както искаш го разбирай, но си е важно, да отидеш от единия край на София до другия в пиков час си е около един астрономически час, аз за по-малко ходя до Пловдив. Успех :th_up

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за квартал

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 8:51

Това за работата е така, но на този етап не работя и няма как да знам къде ще ми е местоработата. Засега тези неща с прибиранията и т.н. ще ги приемам като легенди, защото като бях студент в Русе бях в "цинагски и турски" квартал - Родина 1. Това според думите на русенци, но 2 години живях без никакви проблеми нито аз, нито приятелката ми, нито колата ми. Така като ходих на различни огледи в различни квартали мангусти има навсякъде, даже ще се повторя, но единия апартамент бе на ул.Позитано на бул.Константин Величков и там буквално пиеха и слушаха циганията си на тротоара в 2 по обяд, парцалите им простирани на оградата на тротоара, а сградата е точно до тях и всеки път се прибираш покрай тях, гледката от терасата няма да се коментира. В Левски може и да има, но не са ми в радиус 500м и като сляза пред входа ще се поздравяваме с млади семейства. Относно прибирането, с кола задължително, и двамата ще бъдем в 1 посока на отиване и прибиране и не виждам смисъл да се ползва градски и да се плащат по 4 билета общо(без прекачване ако е).

https://www.google.bg/maps/@42.7129472, ... 312!8i6656

Това е сградата, да не говоря само наизуст. А до нея дето е само трева има също нова и завършена сграда.

Последна промяна от expressinglol на Пон 06 юни 2016 8:51, променено общо 1 път.

expressinglol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот expressinglol » Пон 06 юни 2016 9:17

Тъй като гледам по google maps и Левски Г може да се каже, че е на 2 части - откъм центъра и откъм северна българия (има голяма незастроена площ), къде е махалата на мангустите?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 06 юни 2016 9:19

много ясно, че вътре в квартала няма как да стане задръстване, но ако не работиш някъде в Левски (или извън София), за да стигнеш до центъра (или друг квартал) минаваш през тапите. Като пуснат метрото ще се поразтовари определено. Ако все пак си решил там да купуваш, гледай поне да си максимално близо до метро станция, вече е ясно от къде ще минава линията.
Аз преди 2 години минах по този път и ... знам, не е лесно, само мога да ти пожеля късмет и да ти дам един съвет: разпиши си приоритетите и категоризирай локацията според тях. Цените мръднаха, но все още разликата между кварталите не е голяма. И внимавай с новото строителство ... чисто нов апартамент на ниска цена си е като горублянски дизел с превъртян километраж.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”