Проблем със змия 2010 г - Проблем със змия 2011 г (прод. на 4 стр.)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със змия2010г-Проблем със змия2011г(прод.на 4 стр.)

Мнениеот minimiro » Нед 05 юни 2016 17:03

gergeto написа:....ако наръсиш по границите на имота- сяра...

Та квото е влязло вътре да няма измъкване :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 05 юни 2016 17:29

minimiro написа:Та квото е влязло вътре да няма измъкване

Е то е ясно че ако има ефект от сярата ще си ги запазя змиите в моят имот. Питам ,ако наистина действа сярата ,за догодина ,живот и здраве ,да вземам овреме превантивни мерки преди да им е почнал сезона, щото тая година наистина ми се "уплаши окото" от количество змии ,които видях.Пък засега ,независимо от жегите работното ми облекло на "ранчото" е: високи раб. кубинки ,дълъг раб. гащеризон и вече нагоре си позволявам екстрата -къс ръкав.
С тия треви не само змиите са проблем,надявам се така да се предпазя и от кърлежи,щото и те тая година са си сериозна напаст.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 05 юни 2016 18:33

gergeto написа:имало ефект с-у змии,ако наръсиш по границите на имота- сяра. :screwy

Абе човек що не си косиш треволяка ? 1 китаец е около 200 лв / моторна коса, даже има и Алпина към 250 лв/ Ниско окосена трева - няма кърлежи, няма змии

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 05 юни 2016 18:49

Mиналата седмица със щерката си хванахме медянка в двора, по-незнайна за мен причина се беше покатерила на метър и кусур в/у каменния зид на къщата :smile
Малко змийче дълго около 40см. но за сметка на това с характер, веднага щом го свалихме от зида се нави и започна да отваря уста и да посяга да хапе :biggrin
Змията разбира се е абсолютно безобидна, хванах я за опашката и я пуснах в една малка пластмасова кофа. Най хубавото от цялата работа беше че детето по-никакъв начин не се уплаши, напротив беше му адски любопитно, и през цялото време искаше да я гали :smile
Това е защото до сега винаги когато сме намирали змия, вместо да изпадаме в истерия, просто я разглеждаме ако имаме възможност, и всеки по-пътя си. Ако я хванем в двора, я местим извън и това е.
В България има две отровни змий от които трябва да се пазим, и двете са много ясно различими, всичко друго е гущер без крака.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 05 юни 2016 20:27

[quote="kris11"]Абе човек що не си косиш треволяка ? 1 китаец е около 200 лв / моторна коса, .....
Явно не четеш внимателно-въпроса ми когато "живвнах" темата беше дали шумът от моторната коса с която кося или например миризмата на хербецидите с които ръся ,провокират агресивно поведение в змиите,щото забелязах че тази година са необичайно много и то в населените места.
Имотът ми е накрая на селото,последна къща и на всичкото отгоре граничи с рекичка,така че се налага често палене на бензиновата коса и то главно се коси с нож.Засега не мога да стигна до корда, щото имотът е необитаем през повечето време и тревата бързо расте. Пък и да е подръжката на имота само в косенето...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 05 юни 2016 20:37

Тази година водните змии са доста многобройни. Езерото с водните колела в Кайлъка - Плевен е пълно с тях. С 2-годишната ми внучка се возим покрай брега с водното колело и гледам жабки и змийчета, искам да свикне да не се плаши. Просто да не ги пипа.
Водната змия е безобидна, свиквайте с нея. Отровните се познават по това, че са къси и дебели. Останалите са стройни като манекенки.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 05 юни 2016 21:36

Не искам и да чувам за змии,военната си служба отбих на стрелковия полигон на 61 Стрямска механизирана бригада.
Е там се нагледах на всякаква гад,включително и на новоизлюпена пепелянка,която се пускаше да кълве.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 05 юни 2016 21:48

muns61 написа:Отровните се познават по това, че са къси и дебели.

Е това ме притеснява,че както писах по-горе едната ,която видях е къса и дебела с черна зиг-загообразна украса на гърба и когато погледнах в нета,най-приличаше по снимка на усойница,макар и мястото на което я видях ,въобще не било типично за нея. :screwy

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 юни 2016 7:30

За пепелянката (тази с рогчето на муцуната)-Отстъпва вероятно единствено на усойницата по токсичност, но обикновено инжектира по-голямо количество отрова. Дори без противоотрова обаче симптомите обикновено не са тежки и отшумяват за ден-два, може да представлява опасност за деца или възрастни с влошено здраве.Отровата на пепелянките е сравнително токсична, но се променя с времето и при различните популации

Ухапванията от усойници на хора и домашни животни са относително чести. В Швеция има около 1300 такива случая годишно, като при 12% от тях е била необходима хоспитализация.[1] Отровата на усойницата е силно токсична, но поради факта, че инжектира твърде малко количество от нея (10-18 mg при екземпляри с дължина 48-62 cm), ухапването рядко е смъртоносно.[1] От 1876 са регистрирани 14 смъртни случая, последният на петгодишно дете през 1975 - Става въпрос за Швеция

Общо взето и при двата вида които се срещат у нас, вероятността да умрете от страх е по-голяма от колкото от самата отрова :biggrin

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Проблем със змия 2010 г - Проблем със змия 2011 г (прод. на 4 стр.)

Мнениеот kris11 » Пон 06 юни 2016 9:47

gergeto - извинявай - не съм чел изцяло писаното . Шума плаши.Ако косиш с корда има 1шум като пърпорене, облак водни капки - няма как да не се уплаши.
Офф и аз си имам змия. В събота отварям вратата/ отваря се навътре/ на складчето където държа инструмента и на пода 1 черна змия около 1,20м навита на руло.Главата и не видях от вратата, шмугна се навътре.Оставих вратата отворена за да излезе.
Трябва да е смок според дължината , но пък черен :screwy

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 юни 2016 9:54

По-добре разрови и я изкарай ти, тя ако иска може да излезе и без да и оставяш вратата отворена :smile
Най вероятно е смок, черна мамба не е със сигурност, натикала се е някъде и ще те уплаши пак.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 06 юни 2016 10:46

Миналото лято и аз видях в двора си подобна дълга черна змия,имам наредени до стената едни тротоарни плочки.Явно като съм влизал с колата се е подплашила ,само я видях как като че ли направо докато пълзеше "подскочи" на около 25-30см.( предната част на тялото и) и се шмугна зад плочките-беше адски бърза. Проверих по снимка в нета -оказа се смок-стрелец.
А по миналата година и аз намерих в мазето на къщата кожа и то доста дебела,занесох я на мой познат в ГЗ и ми каза че е смок и съдейки по дебелината е около 2 метра.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 06 юни 2016 11:06

хора пишете и къде са Ви имотите поне град, точен адрес не искам разбира се, не обичам змии, чета Ви темата и настръхвам, много змии много нещо

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 06 юни 2016 11:54

Моята къща е в с.Сенник, тази година медянката която хванахме миналата седмица е първата за тази година.
Миналата имаше доста слепоци, и две малки смочета, като слепоците не ги броя въобще за змий :smile
Инъче съм вадил малко смоче вътре от къщата, на теракота до стълбите, щях да стъпя в/у него но се размърда и ми привлече вниманието :smile
Вече не им се впечатлявам толкова, нито ми пречат, нито нищо, изкарвам ги от имота да не стряскат жената и толкуз.
Радвам се че научих детето да не ги пипа, и да не се страхува от тях, последното нещо което искам е да му насадя истеричен страх от змий!
Повече ме притесняват други твари като мишки, плъхове, стършели, кърлежи и т.н. зимата имах едни приключения с мишки в окачения таван и стените, това вече си беше приключение, едвам се отървах от тях1

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 06 юни 2016 13:10

Моят имот е в гр. Плиска,ама недейте разправя извън форума, че кметицата ще ме убие заради отлив на туристи-змиефоби... :mhihi :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - други”