Змията има един страшен враг с който не могат да се дишат - домашната котка. Тук не говоря за анаконди, питони и кобри а за нашенските смоци и тем подобни.
С очите си съм виждал как котка убива доста приличен мишкар. Захранваш някоя и друга котка в двора си, те щъкат насам натам из двора и няма да допуснат влечуго да припари. Казвам го от опит.
Проблем със змия 2010 г - Проблем със змия 2011 г (прод. на 4 стр.)
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем със змия 2010 г - Проблем със змия 2011 г (прод. на 4 стр.)
forski написа:натикала се е някъде и ще те уплаши пак.
Не ме е уплашила.Отварям и гледам в краката си.Можех да го разполовя с права лопата на 10 см - защо/ Дадох му шнас. Ако пак е там вече ще го прасна.
П.П. м-ст Пчелина , ама ще става квартал вече . Ама ще ставаме граждани вече / да не сме селяни я

На 800м над вятърната мелница и на 120 м от пътя .Задава се я Гугалчо Bee Garden и пътя точно преди нея
Май ще падне

П.П. Старо име "Кованлъка" .Никога не е бил район с ограничен достъп.
Последна промяна от kris11 на Вто 07 юни 2016 9:00, променено общо 1 път.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Щом и "Пчелина " ще става квартал значи....поостарял съм...Едно време тая местност беше в едни топографски карти с по-рядък достъп и под друго име,но това е друга тема.
Иначе по тема "змиеядец":Онзи ден разправям на един мой бивш съученик (с прякор Пешо Лудия) за змииски срещи на "ранчото",а онзи ми казва:Ако е смок с диаметър около 3см.(показва на ръка) -извикай ме ,от мен бялото вино... Ако е по-малък ,не си струва.
Както писах по-горе,не съм фен на избиването на змии,щото са.....змии.Ако не ме закачачат ,за да си свърша работата ,нека си живеят.
Иначе по тема "змиеядец":Онзи ден разправям на един мой бивш съученик (с прякор Пешо Лудия) за змииски срещи на "ранчото",а онзи ми казва:Ако е смок с диаметър около 3см.(показва на ръка) -извикай ме ,от мен бялото вино... Ако е по-малък ,не си струва.
Както писах по-горе,не съм фен на избиването на змии,щото са.....змии.Ако не ме закачачат ,за да си свърша работата ,нека си живеят.
-
- Автомобил: mazda 323 f 2003g.
- Двигател:
http://www.isotronic-bulgaria.com/?gcli ... e8cdcbfb94
И на село се е появила някаква змия, каква точно не се знае, взехме такава джаджа, но дали има ефект не знам. Ултразвуковите вълни се усещат като си близо до нея.
И на село се е появила някаква змия, каква точно не се знае, взехме такава джаджа, но дали има ефект не знам. Ултразвуковите вълни се усещат като си близо до нея.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Навремето по битаците масово се продаваше "универсално" лекарство-мехлем за ишиас,лумбаго,маясъл(не го знам какво е това),хемороиди,та дори и за "сгъстяване " на мустаци и бради...
Сега имам чувството че новото "универсално" лекарство е ултразвук-освен че се ползва в медицината, се оказва че гони змии,плъхове,сляпо куче, а наскоро се оказва според една реклама че премахва бръчки и други тем подобни приложения...
Колега Varna,честно да ти кажа не вярвам че този уред ще ти помогне,но ако има ефект пиши все пак.

Сега имам чувството че новото "универсално" лекарство е ултразвук-освен че се ползва в медицината, се оказва че гони змии,плъхове,сляпо куче, а наскоро се оказва според една реклама че премахва бръчки и други тем подобни приложения...
Колега Varna,честно да ти кажа не вярвам че този уред ще ти помогне,но ако има ефект пиши все пак.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Общо взето са си едни 30-40лв. хвърлени на вятъра, на село се е появила някаква змия, е горе долу като в реката се е появила някаква риба
Ако можете първо разберете каква е, и ако не е пепелянка, защото усойница е по-малко вероятно, а най вероятно въобще не се касае за отровна такава, не си давайте парите за тези глупави джаджи.

Ако можете първо разберете каква е, и ако не е пепелянка, защото усойница е по-малко вероятно, а най вероятно въобще не се касае за отровна такава, не си давайте парите за тези глупави джаджи.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Колеги основният Ви проблем е липсата на достатъчно знание за змиите. Както по-горе се написа тези у нас не са особено опасни, разбира се за малки деца може и да са смъртоносни. На мен от малък са ми хоби и се опитвам да информирам хората за тях, когато стане въпрос. Даже съм слизал в 10 метров геран да "спася" стопаните от една вдлъбнаточела смочка, която беше паднала вътре, а те отказваха да си точат вода...
Отровни в България видове змии са 4: Пепелянка, Усойница, Вдлъбнаточел смок, Котешка змия. Вдлъбнаточелия смок е отровен, но на практика не може да Ви ухапе, защото отровните му зъби са назад в гърлото и трябва да си натикате пръста сами навътре в устата му. Котешката змия е със по-слаба отрова и нема се пуашите от нея
Отровни гущери няма у нас, а и не са вредители => не ги избивайте.
Малко снимчици от нета:
Пепелянка - Vipera ammodytes

Усойница - Vipera berus

Вдлъбнаточел смок - Malpolon monspessulanus

Котешка змия - Telescopus fallax

Медянката и сивата водна змия могат да заприличат донякъде на отровните си събратя било по окраска или по-триъгълната форма на главата.
Това за смученето на мляко от добитък - просто смехотворно, разбира се ако не сте криптозоолози и вярвате в чучмеци и йетита. Змията няма смукателен апарат - анатомичното устройство на главата ѝ не позволява да има смукателна функция. Да вода пие, но не може да смуче, камо ли да засмуче вимето и да цоца
. И аз много пъти съм черпил директно от извора информация - как смок цицарка е влязъл в избата и е изпил за една зима 50 литра ракия и 250 литра вино, или пък пиел млякото от козите и като нарани вимето - ставали ялови, или пък пиела маслото от релсите котешката змия.... Та ако имате въпроси може да питате тук и ще получите адекватен отговор 

Отровни в България видове змии са 4: Пепелянка, Усойница, Вдлъбнаточел смок, Котешка змия. Вдлъбнаточелия смок е отровен, но на практика не може да Ви ухапе, защото отровните му зъби са назад в гърлото и трябва да си натикате пръста сами навътре в устата му. Котешката змия е със по-слаба отрова и нема се пуашите от нея

Малко снимчици от нета:
Пепелянка - Vipera ammodytes

Усойница - Vipera berus

Вдлъбнаточел смок - Malpolon monspessulanus

Котешка змия - Telescopus fallax

Медянката и сивата водна змия могат да заприличат донякъде на отровните си събратя било по окраска или по-триъгълната форма на главата.
Това за смученето на мляко от добитък - просто смехотворно, разбира се ако не сте криптозоолози и вярвате в чучмеци и йетита. Змията няма смукателен апарат - анатомичното устройство на главата ѝ не позволява да има смукателна функция. Да вода пие, но не може да смуче, камо ли да засмуче вимето и да цоца

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колега за компетентната и подробна инфо и за труда ти да извадиш и приложиш снимков материал .Значи една от змиите ,които видях е като пепелянката от снимката,обаче нямаше прословутото рогче на носа.Възможно ли е да има и такива "скопени" екземпляри?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
В събота и неделя смокчетоне се появи.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Специално за смоковете по селата знам че са "чистачите" в къщата,хранят се с мишки,плъхове и тем подобни гризачи -вредители. Когато популацията на тези гризачи в имота изчезне,изчезва и смока. Затова съм чувал от стари хора че смок в имота не се закача.
"Той кога си свърши работата сам си оди" ми беше казал един дядо преди много години. Предполагам че е така,щото кожата ,която намерих преди време в мазата на къщата си остана единственото доказателство че има змия.Винаги и до ден -днешен отварянето на мазата на къщата е ритуал-бавно ,внимателно и очите на "четири".За сметка на това обаче имах в мазето 4-5 гаци с орехи,които си останаха почти небутнати от мишки,за разлика от предишни години.
"Той кога си свърши работата сам си оди" ми беше казал един дядо преди много години. Предполагам че е така,щото кожата ,която намерих преди време в мазата на къщата си остана единственото доказателство че има змия.Винаги и до ден -днешен отварянето на мазата на къщата е ритуал-бавно ,внимателно и очите на "четири".За сметка на това обаче имах в мазето 4-5 гаци с орехи,които си останаха почти небутнати от мишки,за разлика от предишни години.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
gergeto написа:Браво колега за компетентната и подробна инфо и за труда ти да извадиш и приложиш снимков материал .Значи една от змиите ,които видях е като пепелянката от снимката,обаче нямаше прословутото рогче на носа.Възможно ли е да има и такива "скопени" екземпляри?
Може да е било медянка. Иначе пепелянки без рогче по принцип няма, може и да е била дефектна нещо по рождение де. Медянката:

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Не,категорично не е медянка-беше такава къса ,дебела и на черни ромбове като от първата снимка. До днес си мислех че е била усойница,макар на тази надморска височина да е необичайно.Ама изроди се природата,така че всичко може да се очаква.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
В моето село водните змии плъзнаха и по дворовете (200-300м. от реката), та ако можеш да дадеш снимки и на водни змии ще е полезно.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=17149
Oще инфо и полезни съвети .........
Oще инфо и полезни съвети .........
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:Oще инфо и полезни съвети .........
E пак ми се обърка визуалната представа за усойницата. На единия колега на снимките в поста е светла с черна зиг-згообразна шарка на гърба,а на другата снимка в поста на forski е черна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”